Reklāma
Reklāma
Ļoti garda!Aknu šnicele.
Aknas noskalo,novelk plēvi,sagriež šķēlēs, izdauza,pārkaisa ar sāli,maltiem pipariem, apviļā rīvmaizē.Sakarsētos taukos(sviestā) cep no abām pusēm.Atsevišķā pannā taukos (sviestā) apcep sīpolus uz vidēji mazas liesmas,līdz zeltaini.Galdā aknas pasniedz ar kartupeļu biezeni un ceptiem sīpoliem.Lai Jums labi garšo!
Sastāvdaļas:
...Ļoti garda!Aknu šnicele.
Aknas noskalo,novelk plēvi,sagriež šķēlēs, izdauza,pārkaisa ar...
Sīpolu un kartupeļus sagriež.Buljonu uzvāra,sīpolu apcep taukos.Buljonam pievieno kartupeļus,vāra pusgatavus.Katliņā uzvāra ūdeni,pievieno (20 g) daļu no miltiem ātri samaisa 1-2 minūtes, masu atdzesē,pievieno sakultu olu,samaisa un pakāpeniski pievieno atlikušos miltus,kārtīgi izmaisa.Klimpas ar karoti liek buljonā,pievieno piparus,lauru lapu un apceptus sīpolus vāra vēl 10 minūtes līdz...Sīpolu un kartupeļus sagriež.Buljonu uzvāra,sīpolu apcep taukos.Buljonam pievieno kartupeļus,vāra pusgatavus.Katliņā...
Reklāma
Miltiem pievieno sāli,cukuru,raugu,samaisa un pievieno ūdeni ar eļļu.Rauga mīklu uzraudzē(45 minūtes), tad mīklu nospiež,un vēlreiz uzraudzē(30 minūtes). Gatavo pildījumu: doto gaļu samaļ gaļasmašīnā ar sīpolu,pievieno sāli un garšvielas un samaisa.Mīklu plāni izveltnē,ieziež ar sakultu olu un pārkaisa rīvmaizi.Vienā malā liek pildījumu un satin ruletē,veido "gliemezi"....Miltiem pievieno sāli,cukuru,raugu,samaisa un pievieno ūdeni ar eļļu.Rauga mīklu uzraudzē(45 minūtes), tad mīklu...
Olas sakuļ ar cukuru, baltā, gaisīgā masā,pievieno margarīnu,cepamo pulveri,vaniļas cukuru samaisa un pievieno miltus.Mīklu sadala porcijās izmaļ caur gaļas mašīnu,veido nelielas "kaudzītes" cepumus liek uz sagatavotas plāts un cep sakarsētā cepeškrāsnī 175*С 25-35 minūtes līdz gatavs.Gatavus pārkaisa ar pūdercukuru.Labu apetīti!Paldies par uzmanību!
Sastāvdaļas:
...Olas sakuļ ar cukuru, baltā, gaisīgā masā,pievieno margarīnu,cepamo pulveri,vaniļas cukuru samaisa un pievieno...
Reklāma
Miltiem pievieno sāli,eļļu,samaisa un lej verdošu ūdeni,mīklu samīca.Mīklai jābūt gludai, nedrīkst lipt pie rokām.Mīklu liek maisiņā atpūsties(20 minūtēm). Gatavo pildījumu-sīpolu sagriež,pievieno piparus,karijs,sāli un samaisa,masai pievieno malto galu un ledainu ūdeni atkal samaisa.Mīklu sadala porcijās (70-75 g),izveltnē plāni,liek vienā malā pildījumu,pārloka aizspiež maliņas.Čeburekus...Miltiem pievieno sāli,eļļu,samaisa un lej verdošu ūdeni,mīklu samīca.Mīklai jābūt gludai, nedrīkst lipt pie...
Griķus noskalo,lej ūdeni,pievieno sviestu,sāli un samaisa,vāra līdz griķi paliek ķēpīgā putra.Pārtikas plēvi ,saslapina ar ūdeni,kārto griķus un izlīdzina,putru liek ledusskapī vai saldētavā 20-30 minūtēm.Putru sagriež porcijās, panē miltos,tad olā,pēc tam rīvmaizē,apcep eļļā no abām pusēm.Galda pasniedz ar ievārījumu,medu vai kausētu sviestu.
Sastāvdaļas:
griķi 200 g
sviests 20 g...Griķus noskalo,lej ūdeni,pievieno sviestu,sāli un samaisa,vāra līdz griķi paliek ķēpīgā putra.Pārtikas plēvi ,saslapina...
Reklāma
Gaļu samaļ 2-reizes,tad to sadala divās daļās. Kus-kusam pievieno ūdeni 1:2 uzbriedina.Kāpostus liek katliņā,pievieno ūdeni 100 ml,tomātu pastu,eļļu 15 ml,sautē līdz gatavs.Pildījumam,sagriež sīpolu un apcep eļļā,pievieno pētersīļu zaļumus un pievieno pie mazākas gaļas daļas.Pievieno miltus,sāli un piparus samaisa.Gaļas lielākai daļai samaļ sīpolu un kuks-kusu,pievieno sāli un samaisa,atkal...Gaļu samaļ 2-reizes,tad to sadala divās daļās. Kus-kusam pievieno ūdeni 1:2 uzbriedina.Kāpostus liek katliņā,pievieno...
Reklāma
Ļoti Garšīgas Speķa pīrādziņi
Izsijātiem miltiem pievieno,sāli,cukuru,raugu,olu un siltu ūdeni,samaisa.Pievieno eļļu vel reiz samaisa līdz mīkla nelīp.Mīklu liek stikla bļodā aizvāko.Pa šo laiku pagatavošu gaļas pildījumu.Sagriež smalkos kubiņos gaļu,tāpat sagriež arī sīpolu un apcep.Krūtiņu apcep un pievieno sīpolu (cep 1-2 minūtes),pievieno šķipsniņu...Ļoti Garšīgas Speķa pīrādziņi
Izsijātiem miltiem pievieno,sāli,cukuru,raugu,olu un siltu...
Ķirbju medus
Ķirbi nomizo attīra no sēklām,sagriež 1 cm biezās šķēlēs,pievieno cukuru,samaisa atliek malā uz 15-30 minūtēm.Kad tas sāk suloties to liek uz vidēja uguns un ik pa laikam nosmeļ sulu (kopumā ir jāvāra 10-15 minūtes). Ķirbi nokāš,liek uz uguns,pievieno kanēli,krustnagliņas,vāra 25 minūtes līdz sabiezē.Medu atdzesē,pasniedz pie pankūkām,desertiem,putrām,izmanto ka...Ķirbju medus
Ķirbi nomizo attīra no sēklām,sagriež 1 cm biezās šķēlēs,pievieno cukuru,samaisa atliek malā...