Pie izsijātiem miltiem pievieno raugu,cukuru un sāli,samaisa.Pievieno olu,siltu ūdeni maisa līdz mikla paliek viendabīga tad lej olīveļļu un mīca līdz nelips pie rokām.(10-12 minūtes). Mīklu liek stikla traukā pārsedz to ar plēvi,novieto ledusskapī (90 minūtes). Gatavo mīklu sadala porcijās,veido plāceni ieeļļo un ļoti plāni izveltnē to un pārkaisa ar pūdercukuru un sarullē.Izstrādājumu liek uz plāts un saveļ ,,gliemezī,,.Smalkmaizītes atstāj vēlreiz uzrūgt 15-20 minūtēm.Cep sakarsētā cepeškrāsnī 180*С 15-20 minūtes līdz gatavs.Gatavas smalkmaizītes pārkaisa ar pūdercukuru.Labu apetīti!
Sastāvdaļas:
Milti 500g
Ūdens 300ml
Cukurs 40g
Ola 1
Pūdercukurs
Sāls 5g
Sausais raugs 7g
Olīveļļa 50ml(Extra virgin nerafinētā)