Sāls izšķīdina aukstā ūdenī.Izsijātus miltus sajauc ar aukstu sarīvētu vai sakapātu margarīnu,pievieno sāls ūdeni un samīca mīklu.Sagatavotu mīklu liek maisiņā ,novieto ledusskapī 20 minūtēm.Gatavo pildījumu;ķiršus sajauc ar cukuru un miltiem.Gatavo mīklu paņem tik cik nepieciešams.Mīklu izveltnē,to liek cepamā formā un pilda pildījumu.Atlikušo mīklu izrullē un sagriež garenās strēmelēs.Mīklas strēmelītes krusteniski liek virsū pīrāgam.Ķiršu pīrāgu cep sakarsētā cepeškrāsnī 190*С - 30-45 minūtes līdz gatavs. Pēc atdzišanas pārkaisa ar pūdercukuru. Veiksmi gatavošanā! Lai jums labi garšo! Uz tikšanos.
Sastāvdaļas:
Milti 300 g
Ūdens 125 ml
Margarīns vai sviests 135 g
Sāls 1/4 tējkarotes
Pildījums:
Ķirši (bez kauliņiem)600 g
Cukurs 200 g
Milti vai kartupeļu ciete 2 ēdamkarotes