Hei, spocēni! 🙂
Kā jau eZZiiC solīja, vēl viena salātu recepte jāparāda. Patiesībā divas receptes, bet nu otra ar bieti ir tik vienkārša, ka to eZZiiC pastāstīs. Bietes eZZiiC savlaicīgi izcepa cepenē pēc savas metodes, kura jau ir bijusi parādīta.
Incanti ir tas, ka abos salātos ir vajadzīgas bietes un marinēti sarkanie sīpoli.
Tātad - bieti sagriež salmiņos, sajauc ar...Hei, spocēni! 🙂
Kā jau eZZiiC solīja, vēl viena salātu recepte jāparāda. Patiesībā divas receptes, bet nu otra ar...
Reklāma
Nu ko, spocēni, gatavi pārsteigumam? 😉
Ja kas, eZZiiCim nu ļoti reti atnāk iedvesma uz k-ko saldu. Pofig jamam tie saldumi 😄 Bet nav pofig līdzcilvēkiem. Un tos eZZiiC ļoti mīl. Tādēļ vienmēr lutina, bet dažreiz ir gatavs īpaši palutināt.
Tā nu šoreiz, svētku gaidās, eZZiiC nolēma uzčinīt cepumiņus. K-kā viss vajadzīgais bija mājās, izņemot miltus, tos nu gan nācās...Nu ko, spocēni, gatavi pārsteigumam? 😉
Ja kas, eZZiiCim nu ļoti reti atnāk iedvesma uz k-ko saldu. Pofig jamam...
Hei, spocēni, vējš vēl nav visus aizpūtis? 😄
Kā gadījās, kā nē, eZZiiC ieklīda veikalā un ieraudzīja iepakojumā plūmju tomātiņus. Un nez kāpēc diktiņ sagribējās tos iegādāties. Pilnīgi bez nekādas domas. Doma radās vēlāk. Nu tad, kad tomātiņi jau bija tā pamatīgi iepazinušies ar virtuvi. Ha!
Izdomāja eZZiiC uzčinīt tomātu biezzupu. Nu tādu pamatīgu, sātīgu un gardu. Domāts...Hei, spocēni, vējš vēl nav visus aizpūtis? 😄
Kā gadījās, kā nē, eZZiiC ieklīda veikalā un ieraudzīja...
Reklāma
Reklāma
Liellopu aknas skābā krējumā.
Aknas nomazgā, noņem plēvi, izgriež žultsvadus, tad sagriež šķēlēs, apkaisa ar sāli, pipariem. Pannā uzkarsē eļļu. Sagriež sīki sīpolu un atsevišķā pannā ar eļļu apcep. Aknas šķēles apviļā miltos, tad apcep, sakarsētā eļļā, no abām pusēm. Tad pārliek aknas seklā katliņā, pievienojot apceptu sīpolu, skābo krējumu, sulu no pannas, kurā tika...Liellopu aknas skābā krējumā.
Aknas nomazgā, noņem plēvi, izgriež žultsvadus, tad sagriež šķēlēs, apkaisa...
Reklāma
Reklāma
Hei, hei, spocēni, forša diena, vai daudz staigājāt pa āru?!!! 🙂
Nu, pirmkārt, forša jau tāpēc, ka piektdiena, un, otrkārt, tāpēc, ka superīgs laiciņš! Neskatoties uz vispārējo debilizāciju, patiešām prieks!
Šoreiz eZZiiCim iemetās galvā doma par k-kādiem nebijušiem salātiņiem. Un tā doma nelikās mierā. Jamā brieda, brieda un finālā realizējās....Hei, hei, spocēni, forša diena, vai daudz staigājāt pa āru?!!! 🙂
Nu, pirmkārt, forša jau tāpēc, ka...
Reklāma
Jā, jā, spocēni, gaļu!
Nevis tos gaļas izstrādājumus, kuri veikalā. Un vēl, kā visiem labi zināms, eZZiiCim ellīgi patīk eksperimentēt. Visā savā mūžā jams nav uzčinījis divus vienādus paēdienus. Vienmēr sanāk nedaudz savādāk. Un tur jau arī ir tas kaifs! 😉
Tas ir tāpat, kā vienmēr iet pa to pašu ceļu, bet katreiz saskatīt ko nebijušu. Un ja vēl aiziet pa citu ceļu, tad...Jā, jā, spocēni, gaļu!
Nevis tos gaļas izstrādājumus, kuri veikalā. Un vēl, kā visiem labi zināms, eZZiiCim...
Žagariņi jeb zaķausīši 🐰 Visa bērnība ir pagājusi ēdot gan mammas, gan omiņas ceptos šos garšīgos cepumiņus. Vienmēr braucot apciemot vecmāmiņu šie cepumiņi mūs gaidīja. Nu jau aptuveni pēc 10 gadiem, pilnīgi leģendāra diena, jo cepam tos atkal. Meitiņa maisīja mīklu, es veidoju cepumiņus, mammiņa cepa.
Sastāvdaļas:
🍪 150 ml krējuma,
🍪 150 g cukura,
🍪 2 olas,
🍪 vaniļas cukura paciņa,
🍪 1...Žagariņi jeb zaķausīši 🐰 Visa bērnība ir pagājusi ēdot gan mammas, gan omiņas ceptos šos garšīgos cepumiņus. Vienmēr...