local-stats-pixel

Liellopu aknas skābā krējumā.9

Liellopu aknas skābā krējumā.

Aknas nomazgā, noņem plēvi, izgriež žultsvadus, tad sagriež šķēlēs, apkaisa ar sāli, pipariem. Pannā uzkarsē eļļu. Sagriež sīki sīpolu un atsevišķā pannā ar eļļu apcep. Aknas šķēles apviļā miltos, tad apcep, sakarsētā eļļā, no abām pusēm. Tad pārliek aknas seklā katliņā, pievienojot apceptu sīpolu, skābo krējumu, sulu no pannas, kurā tika ceptas aknas, un vienu glāzi gaļas buljona vai ūdens. Tad katlām uzliek vāku un uz lēnas uguns sautē 25–40 minūtes. Gatavo aknu šķēles pārliek traukā. Mērcei, pēc garšas pievieno sāli, un pārlej pāri aknu šķēles, virsū pārkaisa ar smalki sagrieztiem pētersīļiem. Piedevai varat dot ceptus vai vārītus kartupeļus vai makaronus.

Sastāvdaļas: Liellopu aknas 500 g Skāba krējuma, 120 ml Miltu 2 ēdamkaroteu Sīpols 1/2 2 ēdamk. karotes eļļas Buljons 150 ml Sāls, pipari

94 1 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

Mmmmm, aknas! Ar griķīšiem īsta paradīze! 🤤

https://media.tenor.com/images/933f15991cbf1c43be1b5af6dbab37fd/tenor.gif

8 0 atbildēt

👍

3 0 atbildēt

Kad būs video par vistu akniņām? 😉

2 0 atbildēt

Ļoti jauka un vienkārša recepte. Es tikai nesapratu, kāpēc apceptās aknas jāņem nost no pannas un jāliek katlā. Kaut kā neloģiski. Ja jau tās ir pannā, pievieno visu, ko grib, uzliek pannai vāku un sautē cik ilgi vēlas.

Garšīgas vakariņas!

2 0 atbildēt

🤢🤮iekšas

3 2 atbildēt

👍

1 0 atbildēt