Dzērveņu groziņi ar olbaltuma krēmu. Latvijas dzimšanas dienai piestāv dzērvenes un olbaltuma krēms - sarkanbaltsarkanais 🇱🇻 Garšu salikums arī labu labais - salds ar skābenu, mm, gardums.
Sastāvdaļas:
Groziņiem:
🧁 100 g sviests,
🧁 3 ēdamk. cukurs,
🧁 puse paciņas vaniļas cukura,
🧁 5 ml ūdens,
🧁 *150 g miltu.
Olbaltuma krēmam:
🧁 2 olu baltumi,
🧁 100 g cukurs,
🧁 1 ēdamk. ābolu etiķa,
🧁 puse paciņas vaniļas cukura.
Dzērveņu pildījumam:
🧁100 g dzērveņu,
🧁100 ml ūdens,
🧁 2 ēdamk. cukurs.
Pagatavošana:
Gatavojam groziņus:
1) Mīkstu sviestu sajaucam ar ūdeni, cukuru, pūdercukuru un sākam pievienot miltus. Mīcam līdz mīkla atlec no pirkstiem un pildam groziņu formītēs.
2) Cepam 180 grādos 15 minūtes. Cepeškrāsni uzsildam pirms liekam iekšā.
Gatavojam olbaltuma krēmu:
1) Bļodā iesitam 2 olu baltumus, cenšamies nesaplēst olu dzeltenumus, akurāti atveram un olu baltumu ielejam bļodā. Sākam kult ar mikseri, pievienojam vaniļas cukuru, cukuru, ābolu etiķi un putojam līdz krēms paliek biezs un nevar just cukura graudus.
Gatavojam dzērveņu pildījumu:
1) Katliņā lejam 100 ml ūdeni, ieberam 100 g dzērvenes, 2 ēdamk. cukuru. Novāram līdz paliek biezāks un ņemam nost.
Kārtošana:
Ņemam groziņus, viducītī liekam dzērveņu pildījumu un augšā olbaltuma krēmu, dekorējam ar dzērvenēm.
🇱🇻 Lai izdodas! 🇱🇻
#idejupasaule #latvijasgarša #latvijassvētki #latvijassvētkurecepte #groziņurecepte #idejupasauleyoutube #olbaltumakrēmarecepte