Saldā klimpu zupa ar āboliem
Sastāvdaļas:
Ūdens 2L
Cukurs 200 g (atkarībā no tā cik saldi ir āboli un cik salds garšo)
Kanēļa standziņa 1
3-4 vidēja lieluma āboli
Mīklai:
Cukurs 2 ĒD.K
Sāls 1/4 tējkarotes
Ūdens 2 ĒD.K (cik olas tik arī ūdens)
Olas 2
Milti 6-8 ĒD.K
Pagatavošana:
Katliņā lej 2L ūdens, pievieno cukuru 200g,kanēli uzvāra līdz cukurs izkusis. Ābolus nomazgā, nomizo, izņem serdes un sagriež vidēji plānās šķēlītēs. Ābolu šķēlītes liek katlā vārīties, apmēram 10 minūtes. Kamēr āboli gatavojās, pagatavosim klimpu mīklu.
Bļoda liek olas 2gab, sāli, ūdeni, cukuru visu samaisa, līdz mīkla gluda bez kunkulīšiem, (mīklai jābūt kā skābs krējums ). Kad āboli
kļuvuši mīksti, ņem mazo karotīti un gremdē iekšā nelielas mīklas klimpiņas.
Kad klimpas uzpeldējušas, zupa gatava. Pasniedz siltu vai atdzesētu gaumes lieta)).