36

 238  1

Šis jaukais un neticami gardais ēdiens, kas izsenis nācis no Krimas tatāriem apbur ēdājus ar krakšķīgām maliņām un sulīgu gaļu, kas pieņēmusi sīpolu un garšvielu aromātu.

Jāteic, ka es diezgan ilgi briedu, lai izmēģinātu savus spēkus čebureku pagatavošanā. Tas ir ļoti laikietilpīgs un daudz spēka prasošs pasākums. Nemaz nerunājot par haosu virtuvē, kas rodas pēc miltu un eļļas apvienojuma uz dažādām virsmām, un eļļas aromāta, kas jūtams arī nakamajā dienā.

Pie receptes gribas pielikt brīdinājumu - lūdzu neatkārtot! 😄

Priekš ekstrēmistiem, padalīšos ar recepti:

700 grami liellopa gaļas;

Paka ar miltiem;

Kefīrs;

Sīpoli;

Stiprais alkohols;

Eļļa 1l;

Garšvielas - dažādi zaļumi, piemēram, selerija un pētersīlis (pipari, sāls, kumīns).

« 1  2  3 »

Komentāri 36

0/2000

Rekur, rekur čebureki!🧐🤗🤗🤗

 9  0 atbildēt

Man to sastāvdaļu baltajā, caurspīdīgajā stikla pudelē ar zaļo šiltīti var dot arī tīrā veidā 😄 Katrā ziņā to sastāvdaļu var pēcāk lietot pie ēdiena papildus 😄

 8  0 atbildēt

👍

 7  0 atbildēt

+, beigās kopā ar pāris graņokām stiprā 😁

 6  0 atbildēt

👍

 6  0 atbildēt

👍

 6  0 atbildēt

Es gribu ņam, ņam.👍

 5  0 atbildēt

Par miltiem mīklā - nezinu kur mūsdienās receptēs pazudis vārds- iesijāt miltus....

- nebūs nekādi kunkuļi.. maisi un sijā...

- Un nelabvēļiem .. daudziem skauž, ka nemāk gatavot..(tizli?)..

Maza papildus. ja "frītē" eļļai jābūt ļoti karstai +180.. attiecīgi jāskatās lai nededzina eļļu kas salātiem domāta..

P.S. var iepirkt frītējamo katlu - vismaz 2L(1L? vienam diviem cilvēkiem) bet jāpērk jaudīgu .. - tas svarīgi.. savādāk nebūs frītēšana, bet vārīšana eļļā..

 4  0 atbildēt

Alkohols pie miklas - pilnīgs fufelis.

 4  0 atbildēt

Eleganti!!! Ņam, ņam, lai gan pat tas neizteiks vārdiem neko no šā!

 4  0 atbildēt

Noteikti bija ļoti garšīgi. Es tikai nesapratu to neloģisko darbību - likšanu ledusskapī.

Vislabāk, ja jebkurš cepams produkts ir istabas temperatūrā, tad ātrāk un labāk izcepsies. Nu labi, ja gatavo no svaigas liellopa gaļas, to teorētiski var ēst aŗī pusceptu.

Es šad tad čeburekus gatavoju no parastas mājās gatavotas rauga mīklas. Bet formu un pildījumu nošpikoju no RASIKA- man ļoti patika, sevišķi cepšanas process.

Gaļu un sīpolus samaļu gaļas mašīnā - izpaliek sīpolu griešana.

Jūsu recepte noteikti ir izcila. Tūlīt gribas mājas čeburekus.

 4  0 atbildēt

Recepti neatkārtot, jo pāris stundas pēc ēšanas bija kaut kur steidzami jāskrien uz dzīvokļa mazāko istabu? Priekš čeburekiem jau tas normāli 😁

 5  1 atbildēt