local-stats-pixel fb-conv-api

Žagariņu jeb zaķaušu recepte6

179 0

Žagariņi jeb zaķausīši 🐰 Visa bērnība ir pagājusi ēdot gan mammas, gan omiņas ceptos šos garšīgos cepumiņus. Vienmēr braucot apciemot vecmāmiņu šie cepumiņi mūs gaidīja. Nu jau aptuveni pēc 10 gadiem, pilnīgi leģendāra diena, jo cepam tos atkal. Meitiņa maisīja mīklu, es veidoju cepumiņus, mammiņa cepa.

Sastāvdaļas:

🍪 150 ml krējuma,

🍪 150 g cukura,

🍪 2 olas,

🍪 vaniļas cukura paciņa,

🍪 1 tējk. bez kalniņa soda,

🍪 700 g milti,

🍪 eļļa cepšanai,

🍪 pūdercukurs apbēršanai.

Pagatavošana:

1) Bļodā iesit 2 olas, ieber 150 g cukuru, vaniļas cukuru, ieliek krējumu un pieber sodu. Visu kārtīgi samaisa un pieber miltus pakāpeniski. Maisa un mīca līdz mīkla atlec no pirkstiem.

2) Uz galda mazliet uzber miltus, liek mīklu un izrullē. Sagriež ar nazi vai picas rullīti vertikālās līnijās, tad horizonāli, lai veidotos gareni rombi. Rombos vidū ar nazīti iegriežam mazas vertikālas līnijas. Ņemam cepumiņu un vienu galu izveram cauri pa iegriezto līniju.

3) Saliek gatavos cepumiņus uz šķīvja un ielej katliņā eļļu un gaida, kad uzkarsīs. Kad uzkarsusi, liek iekšā un cep līdz smuki brūni.

4) Izņem ārā un apber ar pūdercukuru.

Lai izdodas un labu apetīti 🐰

#žagariņi #žagariņurecepte #recepte #idejupasaule #idejupasauleyoutube #zaķausīši #žaķausīšurecepte

179 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Man mamma gatavoja, uj, tas bija kādos 80X gados.

5 0 atbildēt

Bērnībā ar taisījām dažas reizes zaķausus, un vēl poņķikus bumbiņās. Lieta tāda ka zaķausi pēc eļļas izvārīšanas bija cieti, A poņķiki pēc eļļas vārīšanas bija smuki mīksti un ar cukuru apberti

4 0 atbildēt

👍

4 0 atbildēt

👍

2 0 atbildēt

Uzreiz atradu, ko šodien gatavot saldajā! Paldies! 🙂🙂

2 0 atbildēt