local-stats-pixel fb-conv-api

Kad sapņi piepildās . . . 32

Iepazinušies ar stāsta galveno varoni, šajā daļā nedaudz vairāk par viņa ģimeni, konkrētāk brāļiem. Viņi spēlēs svarīgu lomu Gundara tālākā ceļā uz sapni, kļūt par basketbolistu.

Pagalma basketbola laukums bija vien no retajām vietām, kur viņš atbrīvojās no brāļiem, ar kuriem viņam bija jādala dzīvokļa lielākā istaba. Trīs vecākie brāļi reizēm viņa dzīvi spēja padarīt mokošu, bet vienmēr pagalmā bija oranžā bumba pagalmā. Attiecības ar brāļiem bija brīnišķīgas, neviens skolā neuzdrošinājās viņam pirkstu piedurt, jo zināja, ka Rodes brāļi neatstās nesodītu desmit gadīgā Gundara apbizošanu. Vienīgie, kas to varēja darīt ir paši brāļi un to viņi darīja vairāk kā bieži, kas jaunākajam brālim ne vienmēr gāja pie sirds.

-Ja es iemetu vairāk, tu nedēļu mazgā traukus- atgriežoties no veikala, Gundaru pagalma basketbola laukumā uzrunāja vecākais brālis, Mārtiņš. Viņš bija piecus gadus vecāks, galvastiesu garāks par Gundaru, ogļu melnos matus ataudzējis līdz pleciem, lai līdzinātos iemīļotajām rokzvaigznēm. Lielajā aizrautībā viņš izveidoja mūzikas grupu, kas vienlaicīgi ir gan labākā, gan vienīgā skolā.

-Trīsdesmit punktu metieni, viens uzvarētājs?- Gundaram patika piedāvājums, bet radīja pamatotu aizdomas, jo Mārtiņš sportu uzrunāja uz “Jūs” un piedāvājums izklausījās pārāk labs, lai izklausītos patiess.

-Domāju, ka nebūs godīgi, ja jaunākais brālis sacentīsies ar vecāko- Mārtiņa balsī jau skanēja noslēpumaina viltība, kura nāca gaismā, kad ieradās abi pārējie Gundara brāļi.

Ričards, divus gadus vecāks bija lielisks futbolists, viņš jau sen izpelnījās vecāku labvēlību, lai dotos uz futbola treniņiem, kur jau guvis zināmus panākumus. Tikko pārradies no treniņa, vēl mugurā zaļi baltais krekls ar komandas simbolu pie krūtīm. Sāncensību gars viņa asinīs kvēloja jau kopš dzimšanas, tiecoties uzvarēt ar katru cenu.

Pēdējais pagalmā ieradās četrpadsmit gadus jaunais Alfons, kurš aizrāvās ar svaru cilāšanu, kas atspoguļojās viņa izskatā, izskatoties visvecākais. Viņa plauksta bija divreiz lielāka par Gundara, bet augumā sen jau pārrauga vecāko brāli. Viņš bija kā apmāts ar izskatu un visu ārējo, mīlot lielīties ar visu, kas nebija citiem.

-Mēs visi trīs sacentīsimies pret tevi, ja tu tiešām esi tik labs, kā visi par tevi runā, nenobīsies- Ričards paķēra bumbu un to raidīja grozā, stāvot tam pavisam tuvu. Viņš apzinājās, ka lielākā nasta gulsies uz viņa pleciem, jo arī Alfonso draugu sarakstā bumba nebija atrodama.

-Par šo uzvaru runās leģendās- Gundars nosmēja -Ragnāra Lodbruka vārds nobālēs līdzās manējam-

Pirmais uz tālmetienu līnijas stājās izaicinātājs, Mārtiņš, jau pašā sākumā neveikli satvērot bumbu, lai veiktu vienu metienu pēc otra. Viņa metienu tehnika bija dīvaina, izskatījās it kā viņš izgrūž bumbu, tā lidoja gandrīz bez trajektorijas. Par atvieglojumu Gundaram vecākais brālis spēja iemest vien trīs metienus, saņemot pelnīti daudz sarkastisku nopēlumu par savu pieticīgo sniegumu.

Nākamais uz līnijas stājās Alfonso, viņa spēcīgajās rokās, basketbola bumba līdzinājās mazākajam dzeltenajam brālim, ko izmanto tenisā. Ar želeju piesūcinātie brūnie mati viegli atspīdēja saulrieta gaismā, bet stilīgais izskats nepalīdzēja realizēt vairāk par pieciem metieniem.

Brāļu rezultāts Ričardam lika optimistiski raudzīties uz nākošās nedēļas virtuves darbiem. Vienlaikus maza balstiņa viņam čukstēja, cik ļoti ciestu pašcieņa, ja piedzīvotu zaudējumu jaunākajam brālim.

Vēl lielāku satraukumu radīja tie divpadsmit draugi, kuri viens pēc otra sastājās ap laukumu. Četri Rodes brāļi uz basketbola laukuma ir tikpat rets notikums kā sastapt Mazda bez rūsas.

Ričards brīnumus nerādīja un no trīsdesmit punktiem guva vien desmit, kas kopumā viņiem deva astoņpadsmit punktu. Tieši tik bija jāpārspēj jaunākajam Rodem, un viņš pašpārliecināti devās uz laukuma stūri, lai no turienes sāktu izpildīt pirmos piecus metienus.

-Treneris vienmēr teicis, ka labu no izcila spēlētāja atšķir, spēja spēlēt izšķirošajos brīžos- viņš prātā sarunājās ar treneri, pēdējo atceroties Ričarda vārdus -uzvara nav galvenais, bet zaudējums nav pieņemams-

Stāsta 2 daļa - https://spoki.lv/literatura/Kad-sapni-piepildas-2/915424

Stāsta sākums - https://spoki.lv/literatura/Pirmais-solis-basketbola-/915357

71 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

👍

1 0 atbildēt

😀👍👌

1 0 atbildēt