local-stats-pixel fb-conv-api

PSRS laiku briesmīgie ēdieni94

498 68

Tas ir viens no mītiem, ko nākās dzirdēt, ka PSRS laikos ēdiens bija daudz dabīgāks un veselīgāks. Tā bija daļa no propagandas. Turklāt ziņas par slimību izplatību bija aizliegtas ar likumu. To noteica cenzūras saraksts. Viens no iemesliem, kāpēc veselība bija slikta, slēpjās diezgan sliktas kvalitātes ēdienā. Bija izredzētie jeb nomeklatūra, kas iepirkās "Bererjozka" specveikalos, kur patiešām bija pieejams viss iespējamais, bet pārējiem nācās pārtikt no tā, kas bija.

498 68 94 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 94

0/2000

Apsveicu autor.. Tu esi vis īstākais d******, kas redzēts spokos. Ne faktu, ne kripatas patiesības.

237 0 atbildēt

Nezinu ko tu tur sliktu atradi,bet visas paiciņas bija ok.Nesaprotu,kas vainas ceptiem kartupeļiem,kuri tika vārīti iepriekšējā dienā?Manu prāt vēl garšīgāki,ja viegli apbrūnina,piemet divas sakultas olas ar pienu ,sīpoloņu un pētersīli ,un tuč tuč piparu.Kas var būt labāks par šo  emotion  

226 0 atbildēt

PSRS laiku briesmīgie ēdieni?

Vai tu zini, ko ēd lielākā daļa mūsdienu latvijas pensionāri? !!!

219 0 atbildēt

PSRS laiku briesmīgie ēdienie?? ha ha ha Tieī orādi--šodeina s'diens ir fast food  --pilnīgs draņķis.cilvēkiem šī ""ēdiena "'dēļ ir radusās smagas slimības ,resni vēderi ,aizdusa pusaudžu gados ,gūžu locītavu deformācija ,,u.t.t. PSRS laikos bija ĪSTS ēdiens ,īsta pārtika..gaļa nebija ražota ar steroīdu palīdzību .

181 0 atbildēt

Es arī nesaprotu, kā es izdzīvoju. Jā, bija daudz kas slikts, bet nu šoreiz gan pārfantazējies.

ps.  pieļauju, ka ir vesels bars, kuri patiešām neēd vakar gatavoto, bet man nav nekādu problēmu vakar vārītos kartupeļus izņemt no ledusskapja un uzcept. Autor, būsi konkrēti pārkarsis saulītē  emotion 

154 0 atbildēt

Tik ļoti "briesmīgi" ēdieni, ka man pilnīgi siekala notecēja.  emotion 

142 0 atbildēt

Nu vispār baigākā "strašilka". Var jau rakstīt muļķības, bet šitais nu ir šedevrs.

123 0 atbildēt

autoram brauc shirmis sakaraa ar psrs...emotion 

114 0 atbildēt
Tagad tiešām ir briesmīgs ēdiens,pilns ar ē vielām un visādu ķīmiju.
111 0 atbildēt

Plovs no tušonkas..... Par to kārtīgi parēcu diezgan. Sen nbiju tā smējies. Plovs ir plovs, bet nejau no tušonkas. Tie konservi bija Tūristu brokastis. Lasot šo rakstu ir tāda sajūta ka pilsonis ir dzīvojis kaut kur tālajos austumos nost no civilizācijas. Cik es atceros mums kolhozā Lēdmane tas ir Ogres rajonā tik slikti nebija. Pats nekāda nomenklatūrā nebiju, arī partijā viena iemesla dēļ, jo radi dzīvoja Lielbritānijā un šie reizi pa reizei brauca ciemos. Mani pat komjaunatnē neņēma. Taisni brīnums kā badā nenomirām.

109 0 atbildēt
Do šu, labāk nekā dzīvot uz roltoniem emotion
93 0 atbildēt
Nav tiesa, ka tajos laikos nevarēja dabūt gaļu. Protams, izvēle veikalos nebija liela, bet tirgū gaļu pilnīgi noteikti varēja dabūt. Un bada nāvē arī neviens nenomira.
92 0 atbildēt

Lasu un brīnos,kā velns es izdzīvoju tajos briesmīgajos laikos!!!

89 0 atbildēt

Kurš gan var izdomāt, ka Berjozkas specveikalos pārdeva pārtiku? Un ka tādi veikali bija visās PSRS republikās? Tikai puišelis, kurš neko no tā nezina, bet ļoti grib pievērst sev uzmanību, cepot šādus pilnīgi aplamus raksteļus.  Viss, kas šajā garadarbā sarakstīts, ir pilnīgs murgs, nekas no tā nav patiesība!

83 0 atbildēt
Pilnīgi meli, kam var noticēt tikai tad, ja pats neesi piedzīvojis padomju laikus. Gaļa varbūt reizēm nebija veikalā, bet ēdnīcās pamatklasika-karbonāde vai gulašs ar kartupeļiem, griķiem vai makaroniem bija vienmēr, arī svaigi salāti. Un par ļoooti lētu naudu.
78 2 atbildēt

Ei autor  emotion 

Izskatās ka tavi vecaki ir bijuši ļoti slinki ! Ne naudiņu spejuši nopelnit kartigai partikai ! Ne paši ko spejuši sagadat ! 

Mjā - ka tu IZDZIVOJI ?  emotion 

72 0 atbildēt

Kāds debīls to rakstīja?

76 4 atbildēt

laikam karstyma dūrienu noķēris esi emotion 

62 0 atbildēt
Kādas stulbumus var rakstīt!! Taisni vai sasmējos šito lasot. Esmu dzimusi 1961 gadā, līdz 53 gadu vecumam dzīvoju laukos un ēdu labu un veselīgu pasu audzētu pārtiku. Par desām runājot, manuprāt taisni šais laikos ēdam velns viņu zina ko, jo lopus vairs netur, neaudzina. Gaļu pērk no ārzemēm. Un tām desām, ko tagad var nopirkt, vairāk ir visādu garšvielu nekā gaļas. Vispār, kad palasa šos raksteļus, ko raksta jauno laiku jaunieši, tā vien liekas, ka viņi ir mucā auguši un pa spundi baroti.
63 4 atbildēt
Šodien noris pārtikas katastrofa. Gaidu, kad sabiedrība beidzot sāks runāt. Kāda ir gaļa, tā saucamais siers, baltmaize? Tas tiešām ir ārprāts! Padlaiku doktordesa bija delikatese, salīdzinot ar to neēdamo substanci, ko tirgo tagad.
56 3 atbildēt
« 1  2  3 »