Vispār šie nav tie briesmīgākie ēdieni ..
Par desu - bija GOSTs .. kur tika norādīts ka desā jābūt noteiktam % gaļas.. un noteiktam % citu piedevu.. neviens īsti to noteikumus nepārkāpa, jo ja ņoķēra - tad dabuja ne mazāk kā 25 gadus... - nošaut tos inspektorus pat bija izdevīgāk.. Mīts ka lika klāt touletes papīru, ir tikai mīts jo tā papīra jau nebija... šobrīd vārītajā desā, ir mazāks % gaļas...
Cīsiņus varēja izvārīt, nevis kā tagad- kad izjūk...
Plovu neviens no "tušonkas" netaisija, taisija "makaroni po flocki", un ja runā par pašu tušonku- tur bija gaļa, jo VISI konservu cehi bija armijas pakļautībā, un kontrolē - pat kolhozu mazie konservu cehi .. un ar armiju tolaik neviens nejokoja..
cits stāst ka "tušonku", jau dabūt bija grūtāk - jo liela daļa aizgāja uz armijas noliktavām ...
Gaļu arī veikalā dažreiz varāja dabūt - tirgū tā bija vienmēr- tikai cena krietni lielāka...
Par otrā dienā ceptiem kartupeļiem - nu šis ir galīgi garām .. - mūsdienās ir tieši tāpat.. daudzi tā dara, un nav nekādas vainas.. dārzeņi - kartupeļi, burkāni, bietes, un kāposti - tie bija nopērkami gandrīz visu gadu - pavasarī gan bija, kā bija - kādus pāris mēnešus tie nebija. ja bija tad tiešām stipri apvītuši - bet tas saprotams, jo tie visi bija vietējiem un bez ķīmiskas apstrādes..