Bija ēdiens kā "tušonka" - tāds kā gaļas konservs........
........................
Sautētā gaļa tas saucās. Tagad tāda produkta vispār vairs nav. Tas, ko ar tādu nosaukumu tagad tirgo ir tīrās samazgas. Sautēto gaļu ražoja galvenokārt armijas vajadzībām un stratēgiskajiem pārtikas krājumiem. Veikalos "izmeta", kad tuvojās glabāsanas termiņa beigas.
Tātad, tušonku (sautēto gaļu) gatavoja no maksimums 48 stundas vecas gaļas. Tiem, kas tankā, maksimums 48 stundas no lopiņa nokaušanas brīža. Gaļa tika sadalīta nelielos gabalos, nevis malta, kā tagad. Un vispār pagaršojot tagadējo produktu liekas, ka tur samaltas cīpslas un āda. Skaidroju vēlreiz, tušonkā nav maltas gaļas, ir gaļas gabali, kas aplieti ar taukiem , pievienotas garšvielas. Viss. Mūslaiku produktu nedrīkst saukt par sautēto gaļu. Tāpat, kā nedrīkst saukt par doktordesu to pārpratumu, kas tagad ar tādu nosaukumu tirgojas.
Doktordesas Recepte:
Izmantotā gaļa - 75% augstākā labuma liellopu gaļas, 25% vidēji treknas cūkgaļas.
Piedevas - vistu olas, govs piens, sāls, cukurs, muskatrieksts. Vissss. Visi izstrādājumi, kas atšķiras no šis receptes NAV doktordesa.
Recepte izstrādāta pagājušā gadsimta 30-tajos gados.
Izbrīna, ka interneta laikmetā mūsu dižie "ražotāji" nav spējīgi sameklēt oriģinālās receptes un ražot kvalitatīvu produktu. Tušonka tika ražota jau 19 gadsimtā, kopš doktordesas izgudrošanas drīz jau būs pagājuši 100 gadi. Patenti sen jau būs beigušies.
Protams bija arī pavisam lēti un čābīgi gaļas izstrādājumi. Atceros tādu, kā auksto gaļu, maksāja kapeikas, bet, kad mājās iedevi kaķim, tad šis to aposta un cenšas apkast ar zemi. Suņi gan rija , tik padod. Pie mums to tā arī sauca - suņa prieks.