local-stats-pixel fb-conv-api

Kāpēc cilvēkiem ir jāatgriežas uz Mēness?11

262 0

Nākamajā desmitgadē mūs sagaida daudzas aizraujošas lietas. Vairākas valstis un privātas kompānijas plāno misijas uz Mēnesi. Tā būs ilgi gaidītā atgriešanās uz Mēness, un, cerams, šoreiz uz palikšanu. Iespējams, ka galvenais iemesls, kāpēc tik daudzi grib nokļūt uz Mēness, ir mūsu kāre pēc enerģijas. Ja agrāk Mēness misijas bija vairāk kā politisks žests, lai parādītu, kurš ir spēcīgāks, tad tagad pavisam nopietni tiek apsvērta hēlija-3 iegūšana, kas varētu kļūt par lētu un samērā neierobežotu enerģijas avotu.

Kopš cilvēka nolaišanās uz Mēness ir pagājuši 50 gadi un šis laika periods ir bijis pietiekami ilgs, lai izraisītu šaubas, vai tas vispār ir noticis. Es jau iedomājos dzirdam kā daži pilnīgi nopietni cilvēka nonākšanu uz Mēness nosauc par gadsimta cienīgu krāpšanos, bet tas, manuprāt, ir labākais piemērs, cik patiesībā mūsu sociuma atmiņa ir īsa. Šī pilnīgi noteikti būs viena no tām reizēm, kad mēs esam izvēlējušies aizmirst, tas jau ir noticis agrāk un, kā mēs redzam, pat nolaišanās uz Mēness neliekas ticama tikai tāpēc, ka tas notika sen.

262 0 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000

Helijs 3 protams ir iemesls, ir skaidrs ka 235 urānu mēs kodolstacijās ilgi kurināt vairs nevarēsim, ne velti daudzi zinātnieki U 235 uzskata ka tas ir neproduktīvi un pat izšķērdģi,. Tapēc tiek būvēti un projektēti kodolreaktori kur tas vajadzīgs nebūtu....

Es domāju ka galvenais iemesls kapēc jāapgūst Mēness ir tas, ka tas kalpos kā starta platforma lidojumiem uz Marsu.. Uz mēnes būtu krietni vieglāk uzbūvēt milzīgu kosmosa kuģi..

7 1 atbildēt

Par He3 izmantošanu, pagaidām tāds mīts vien ir, jo vel nav nevienas tehnaloģijas kur to pielietot..  - viņu var izmantot kodolSINTĒZĒ, bet rūpnieciskie kodolsintēzes reāktori parādīsies labi ja pēc gadiem 30, ne ātrāk... - pagaidām tik sāk būvēt ekspermentālo reāktoru...   sobrīd no He3, nav lielas jēgas.. 

3 0 atbildēt

Par to militārismu kosmosa apguvē... pirmais pavadonis "sputnik", svēra apmēram tikpat cik neliela atombumba, raķetes izmēģinājums vispār bija paredzēts ar "smilšu maisu", vienkārši Koroļovs izdomāja ka varētu palaist pavadoni, un izmantojot savu atoritāti to panāca.. - pēc nostāstiem "sputniku" salikuši nepilna mēneša laikā - kas varētu atbilst patiesībai - nelielam rāadioaparātam, dzelzs bumbā - daudz nevajag.. 

Pirmais pavadonis tika palaist ar militāriem mērķiem domātu raķeti, īsti to nosaukt par Balastisko- nebūs pareizi.. 

- Balastiskā raķete nespēj iziet zemes orbītā.. tā lido pa balastisko trajektoriju - no punkta A uz punktu B..  tieši ar balastisko raķeti ASV palaida savu pirmo cilvēku kosmosā - uzšāva gaisā, un uzreiz dabuja zemē.. 

1 0 atbildēt

Ja kaads kaadreiz aizlidos un nolaidiisies,tad vienreiz atklaasies vai jennkki tur bija vai nee...,gaidu ar nepacietiibu!

1 0 atbildēt

Veči, vai kāds no jums skolā ir gājis? Gudri spriedelē par lietām, bet ar rakstīšanu tā pašvaki...

0 0 atbildēt

''Artemis programmas''. Tad no turienes nāk redaktors @Artemiis emotion

1 9 atbildēt