Ar karoti samaisa visu kopā
Kad piens ir atdzisis, viņu lej klāt olām un saputo
Ar karoti samaisa visu kopā
Kad piens ir atdzisis, viņu lej klāt olām un saputo
Pieliek miltus ar cepamo pulveri
Un saputo
Mīklu lej papīra formiņās līdz pusei vai gandrīz līdz pusei (Es mīklu lēju ar ēdamkaroti). Ja formiņas sasliecas uz āru, tad mīklai jāpieliek klāt vēl milti lai būtu tā, ka mīkla ir tik bieza, ka iemērcot pirksta galu un izvelkot, mīkla nenotecētu no pirksta :D Ceru ka sapratāt :D
Gatava jau otrā panna! :)
Un lūk - gala iznākums, apakšējie ir cepti pirmie un tur es formiņās biju salējusi bik pa daudz mīklu tapēc tādi nedaudz izpletušies sanāca :D Bet garša nemainījās protams :)
maffini.. besī tas vārds maffini vsp maffini tas pats kēksiņi vien ir, tikai angliski... Un tā kā atrodos Latvijā, tad saku kēksiņi!!! un vsp recepte parasta un nekas jauns, kā jau taisīju pirms 10 gadiem, vareeji vismaz kko piemest klāt.. bet nu ja
Tie nav parastie kēksiņi? Nēesmu mafinus cepusi, bet to cepurītei ir jāsaplīst un tiem jābūt pufīgākiem, vismaz man tā liekas.
Mafini. Keksiņi. Maksiņi. Nu kāda atšķirība, galvenais ka izskatās garšīgi.
Jācep līdz paliek zeltaini un es ieteiktu paņemt koka irbulīti vai zobu bakstāmo, un iespraust keksiņā un izņemt. Ja vēl paliek nedaudz mīkla uz kociņa, jāpacep vēl nedaudz un pirms ņemšanas ārā jāpārbauda atkal Bet es pēc pārbaudīšanas vienkārši atstāju uz pāris minūtēm mazākā temperatūrā vēl nedaudz pacepties, lai būtu pavisam gatavi un ņēmu ārā