local-stats-pixel fb-conv-api

Krāsnī ceptas kartupeļu kotletes ar malto gaļu un balto mērci6


Rīvmaize 4-6 ēdamkarotes
Sviests 30 -50 g
Garšvielas: melnie pipari, sāls
Eļla cepšanai
Mērcei:
Piens 250 ml
Sviests 30 g
Milti 1 ēdamkarote
Garšvielas: melnie pipari, sāls
Pagatavošana:

Kartupeļus nomizo, novāra viegli sālītā ūdenī, līdz gatavs 18-20 minūtes. Gatavus nokāš, sastampā, pievieno olas dzeltenumu, sviestu, visu samaisa. Gaļu sagriež nelielos gabalos un samaļ gaļasmašīnā. Apcep sakarsētā eļlā, pievieno sagrieztu apceptu sīpolu,
1 olu, pēc garšas pievieno sāli, piparus, smaisa un samaļ gaļasmašīnā (gaļas pildījums gatavs). Cepešpannu ieziež ar kausetu sviestu, paber rīvmaizi. Kartupeļu masu sadala 4-daļās, tad, vienu daļu liek uz partikas plēves, izlīdzina ap 0,5cm biezu placenīti to vīdu ievieto pildījumu (kurš arī ir sadalīts 4-daļās), ar plēves palīdzību aizver malas, veido kotleti-pusmēnesi. Izveidotās kotletes (man sanāca 4 gab) liek uz cepešpannas, apslaka ar sviestu vai eļlu, parkaisa ar rīvmaizi. Cep līdz 180-200°C sakarsētā cepeškrāsnī 20 minūtes (līdz kotletes ir zeltaini ).
Gatavojam piena mērci: katliņā kausē sviestu vai eļlu, tad, pievieno miltus, apcep, pielej pienu, jāmaisa, lai izveidotos viendabīga masa, vāra 8-10 minūtes, ik pa laikam apmasa, pieliek sāli, piparu.
Kartupeļu kotletes pārliet ar mērci tieši pirms pasniegšanas.
Lai labi garšo!

44 1 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv