Risinājums, pēc viņu domām, ir izmantot katliņu ar verdošu ūdeni 100 ° C temperatūrā un kastroli ar ūdeni 30 ° C temperatūrā un pārnest olu no viena uz otru ik pēc divām minūtēm tieši 32 minūtes.
"Ir konstatēts, ka stacionārs stāvoklis dzeltenuma centrā tiek sasniegts nemainīgā 67 ° C temperatūrā," proti, vidējā vērtība starp katla ar verdošu ūdeni un kastroli ar remdenu ūdeni temperatūru, pastāstīja Pellegrino Musto, viens no pētījuma autoriem
"Un otrādi, olbaltumviela alternatīvi redz temperatūru diapazonā no 100 līdz 87 C un 30 - 55 C karstā un aukstā cikla laikā," kas ļauj visiem olu baltuma slāņiem sasniegt gatavošanas temperatūru, piebilda Musto, Itālijas Polimēru, kompozītu un biomateriālu institūta Nacionālās pētniecības padomes pētniecības direktors.
Pēc tam autori pārbaudīja šo "gatavošanas ciklos" metodi un atklāja, ka rezultāts bija "vairāk līdzīgs mīkstajai vārīšanai, analizējot tā olbaltumvielas tekstūru, bet tas ir ļoti līdzīgs "sous vide" paraugam, ņemot vērā tā dzeltenumu", teikts pētījumā.
Ēdienu gatavošanai ciklos ir arī "labākas priekšrocības salīdzinājumā ar parastajām gatavošanas metodēm uzturvērtības satura ziņā", sacīja autori. Ķīmiskā analīze parādīja, ka ciklos vārītu olu dzeltenumos bija vairāk polifenolu – veselīgu mikroelementu – nekā cieti vārītās olās, mīksti vārītās olās vai "sous vide" olās.
Musto gan piebilda, ka rezultāts ir "(daļēji) negaidīts", un ierosināja, ka "bioaktīvo molekulu temperatūras degradācija" augstākā temperatūrā varētu būt iespējamais iemesls.
Pētījums ir atradis arī praktisku pielietojumu, vienam no pētījuma autoriem Ernesto Di Maio izmantojot ciklisko gatavošanas metodi "regulāri savai ģimenei un draugiem, kuri to ļoti novērtē". Tomēr Musto norādīja, ka pētījumam būs pielietojumi ārpus virtuves, jo īpaši attiecībā uz pārstrādājamību, kas, viņaprāt, ir pētnieku grupas galvenā tēma.
"Labi izstrādāts termiskais profils var ļaut izveidot slāņveida struktūras objektā, kas izgatavots no viena materiāla", kas ir pilnībā pārstrādājams, sacīja Musto.
"Iegūtajam objektam būs slāņainas īpašības, it kā tas būtu vairāku materiālu objekts," sacīja Musto, piebilstot, ka tos ir "ļoti grūti pārstrādāt", izņemot retos gadījumos.