local-stats-pixel fb-conv-api

Hiperlaiks un vairs nekādu laika paradoksu!21

457 0

Pasaule sastāv no četrām dimensijām - trim telpas un vienas laika dimensijas. Hipotētiskais modelis no četrām telpas un vienas laika dimensijas ir hiperkubs. Paskatoties filmu "Hiperkubs", tas ir attēlots kā vieta, kur nelieli 3-dimensiju gabaliņi visu laiku kombinējās savā starpā. Atverot vienas un tās pašas durvis cilvēks nenonāks tajā pašā vietā. Kvantu fiziķi ir piedāvājuši pasaules modeli ar 11 telpas dimensijām un vienu laika dimensiju. Tomēr visi šie modeļi nespēj apiet laika dimensijas paradoksus. Ja pieņem, ka laiks ir vienvirziena, tad ar paradoksiem neko nevar izdarīt. Izskaidrojuma tam vienkārši nebūs. Savukārt viss mainās pieņemot, ka ir divas laika dimensijas. Laika paradoksi kļūst iespējami un tajos vairāk nav pretrunu. Vienkāršoti eksistenci ar divām laika dimensijām var iedomāties tā - nodzīvojam dienu, kaut ko gribas mainīt, atgriežamies atpakaļ laikā un dzīvojam to savādāk. Fiziķis Itzhaks Barss piedāvā vēl radikālāku risinājumu - laiktelpu ar sešām dimensijām - 4 telpas un 2 laika, savukārt mūsējā eksistence ir šīs laiktekpas ēna.

457 0 21 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 21

0/2000

Runā kā deputāts=neko saprast nevar,bet viss loģiski.emotionemotion

36 0 atbildēt
Centos iebraukt, bet bez puslitra šito nesaprast.
16 0 atbildēt

Superīgs raksts. 

5 0 atbildēt

Principā varētu piekrist arī šādam variantam.. Bet nu es vairāk ticu,tam,ka izdzīvojam vienu dzīvi, un ka mūsu smadzenes ir kā ''cietais disks'',kuru principā mēs varētu izmantot, lai atgrieztos laikā, un tā teikt izmainītu nākotni,jo, piekrītu uzskatam,ka pagātni nevar izmainīt.. Tādejādi, ar katru reizi, izveidotos jauna parlēle esošajai, un teorētiski viss process  ir bezgalīgs.Taču ,lai kā nebūtu.. Mēs noteikti tam vēl neesam gatavi..

6 1 atbildēt

Einšteina teorijas ir pierādītas praksē, ieskaitot laika nobīdes, kas jāņem vērā aprēķinot satelītu darbību. Barsa, stīgu un vēl citas teorijas joprojām ir tikai nepierādītas teorijas.

5 0 atbildēt

Nu - tieši šī teorija ar 1+1 ekstra dimensijām diezgan labi aptver pašlaik redzamo, pierādāmo pasauli, taču skatīties uz to atsevišķi, bez stīgu teorijas ietekmes rada ļoti nepilnīgu attēlu par dotajām idejām, it īpaši ņemot vērā, ka pats Itzhaks Bars ir daudz strādājis ar stīgu lauka teoriju. 

Lai varētu kaut kādā mērā tikt pie saprašanas par šo tematu, nevis tikai "ā nu ok, it kā loģiski", nepieciešams liels daudzums lasīšanas un matemātikas.

5 0 atbildēt

Es vairāk sliecos domāt ka laiks ir kā upe, tas plūst kur upe mierīga tur lēnāk kur upe ātrāka tur straujāk, taču mēs esam skaida kas pa to peld... ja arī mēs kautkādā veidā spētu atgriezties , tā vairs nebūtu tā upe (kā saka vienā upē 2 reiz neiekāpsi)  tā pat arī vienā laikā divreiz neiekāpsi...

5 0 atbildēt

 emotion 

3 0 atbildēt

 Jebšu varat doties uz pagātni nogalināt savu vectētiņu un novērst savu piedzimšanu.Tā arī nesapratu,kurā vietā izskaidroji šo paradoksu.

3 0 atbildēt

Katra uzņemtā fotogrāfija ir ceļošana laikā, uzņemtā bilde ir ieslodzīta tā "Mirkļa" gaisma, teorētiski - vērojot vecu bildi tu ceļo atpakaļ pagātnes mirkļos.

2 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt
Tas gifs ir tik ‘trippy’… emotion
0 0 atbildēt