local-stats-pixel fb-conv-api

Krievijā šis video ir aizliegts154

2744 29

Pievienoju tulkojumu cilvēkiem, kuri ne tik labi saprot krievu valodu. Tie, kuri saprot labi, var nepūlēties lasīt, bet uzreiz ķerties pie video skatīšanās.

""" """ """

Kauns. Kauns būt krievam. Nekad nebiju domājis, ka tāda frāze ienāks prātā. Mums taču jau kopš bērnības ir mācījuši lepoties ar savu valsti. Vispirms ar PSRS, tad ar Krieviju. Mūs vienmēr ir mācījuši, ka krievs nav agresors, un krievi nekad neuzbrūk pirmie. Mēs, krievi, vienmēr esam jutušies kā vecākais brālis, kas gatavs grūtā brīdī pasniegt palīdzīgu roku brāļu slāvu tautām. Tā bija...

Tā bija, kamēr mūsu brālīgajā rokā neparādījās nazis, kuru mēs iedūrām brāļu, ukraiņu tautas mugurā. Un viss, pasaule sagriezās kājām gaisā. Visa mūsu vērtību sistēma sabruka. Jo kā gan lai aptver vārdu salikumu "Krievijas okupācijas spēki"? Kā lai samierinās ar mūsu karavīru iebrukumu Krimā, kā lai samierinās ar Putina meliem? (Sākotnēji Putins uz jautājumu "vai Krimā atradās Krievijas okupācijas spēki atbildēja - "nē, tie bija vietējie pašaizsardzības spēki", taču pēc laika atzina, ka tur atradušies Krievijas karavīri.) Kā krievu karavīri var karot pret ukraiņiem, par vairogu izmantojot ukraiņu sievietes un bērnus? (aculiecinieku liecības no Krimas - ukraiņi bija gatavi mirt, aizstāvot savu karogu, bet krievu karavīri ielenca bērnudārzu un paziņoja - "ja nenoliksiet ieročus, ieiesim pie bērniem"...)

Esmu krievs. Taču tagad frāzi "esmu krievs" var teikt tikai čukstus. Es kaunos. Man kauns, ka esmu krievs. Paldies, Vladimir Vladimirovič Putin.

Mēs esam pieraduši apvainot amerikosus (amerikāņus), taču tagad pierodam apvainot arī haholus (ukraiņus). Laut gan patiesībā slepus apskaužam gan vienus, gan otrus. Un viss tikai tāpēc, ka Putins baidās. Ukrainā taču notika īsta revolūcija. Putins ieraudzīja nesalaužamajā ukraiņu garā draudus savam režīmam. Un tad ieslēdzās nepatveramu izmēru melu mašīna ukraiņu revolūcijas diskreditācijai. Putins izveidoja no mums, krieviem, dumju cūku baru. Jo fantastiskāki ir meli par notikumiem Ukrainā, jo vairāk krievu tauta notic Putina propagandai. Un galu galā - Putins ir panācis savu - mēs, krievi, uzskatam ukraiņus par saviem ienaidniekiem. Mūs pārliecināja, ka mītiskie Banderieši ir ikdienas realitāte Ukrainā. Kauns būt krievam, jo, ja mums pateiks, ka Ukraiņi brokastīs ēd krievu jaundzimušos, mēs noticēsim arī tam.

Tikmēr mūsu valsts krīt īsta fašisma bezdibenī. Mēs neslēpjam savu rasismu un neiecietību pret cittautiešiem. Un ar lepnumu nēsājam svastiku, attaisnojot to ar slāvu saknēm. Bet mūsu prezidents iet vēl tālāk - aizņemas iekšējās politikas stratēģiju no Ādolfa Hitlera, un pat citē viņa izteikumus. Bet Krievijas propaganda atbilst vislabākajām Gēbelsa tradīcijām.

Putins ir iesācis īstu karu pret Ukrainu. Taču mēs, krievi, to nezinam, jo pa televizoru mums neviens to nav pateicis. Mūsu acīs Putins ir varonis - krievu zemju apvienotājs. Mums ne prātā nenāks, ka šo karu viņš uzsācis, lai mēs nekad neaizdomātos par to, cik viņš ir nozadzis.

Kauns būt krievam. Kauns par zema līmeņa valsti, kas patiesībā ir tikai liela degvielas uzpildes stacija. Kauns pirkt graudus Ķīnā, kamēr pašiem ir miljoniem hektāru pamestas, auglīgas zemes. Kauns par iznīcinātajām rūpnīcām, un par visur esošo zagšanu un kukuļņemšanu. Kauns, ka goda un cieņas izjūta ir zaudējusi jebkādu nozīmi. Un ja vārds "gods" kaut ko nozīmētu mūsu prezidentam, viņš, kā īsts virsnieks, būtu nošāvies jau pēc "nord-ost". Un tad Krievijai varbūt būtu iespēja. Bet pagaidām kauns. Kauns būt krievam.

Autors - Dmitrijs K., Žurnālists, Maskava.



2744 29 154 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 154

0/2000

Kam mums Abreni? Tev krievvalodīgo trūkst?

9 0 atbildēt

А не стыдно писать по русски и незнать что по руски пишут США  а не ЮСА? Своя язык сначала выучи!

8 0 atbildēt

Mēdiji, mēdiji, mēdiji!

Vnm sagrozīs un informāciju tā, lai būtu ticami.

Mums saka vienu, viņiem otru. Abi domājam, ka propoganda ir otrajiem, nevis pašiem.

6 0 atbildēt

Tev tiešām liela cieņa no manis par to, ka šo nopublicēji! :)

5 0 atbildēt

Šo vajadzētu parādīt daudziem krievvalodīgajiem.. jo šķiet, ka viņiem galvā ir kaste, bet zem kuras slēpjas tikai Krievijas mīlestība un Putina labie darbi, neko citu apkārt sev neredz. Vispirms noskatījos video, jo no teksta nevar tik labi saprast vēstījumu, ko šis žurnālists ir censties mums vēstīt.

Labi, ka iztulkoji, man draugs, piemēram, pat ss.lv sludinājumus lūdz man iztulkot, tā kā viņam un daudziem citiem noderēs. emotion

6 1 atbildēt

Gandrīz visi krievi ir vienādi.Izņemums ir ši raksta vaidotājs un vel daži.

Paldies par rakstu. +++ tev

5 0 atbildēt

Palasiet jutuba komentus zem video, nu tur tie krievu prati jau ta nozombeeti, ka tur jau nekas nevar lidzet, pat ja Putins publiski atzitu visu, krieia r gavilem to uznjemtu, taja valsti vairums ir jau nozombeti un nespej skaidri domat...

5 0 atbildēt

Vismaz pēc šī video sapratu, ka Krievijā vēl ir palikuši gudri cilvēki...

(vismaz tas žurnālists, kas izveidoja šo video)

5 0 atbildēt

Stradaju Vacija kopa ar krieviem. Katru dienu man jadzird propoganda. Ka ukraini pasi to iesaka, ka vini ir vainigi. Ka amerkani suukaa, vinu kara tehnika utt. ir atpalikusi, karaviri resni, nemakuligi. Un ta talak.  Viss vinu viedoklis balstas uz Krievijas televizija dzirdeto un redzeto. No ta secinu, kadu h#$%^u vini tur pa tv dzen... Es viniem saku, lai beidz skatities tos murgus, bet vini to uztver pavisam nopietni un nemaz nedoma, ka kkas no redzeta varetu but meli un nepatiesiba.  Luk, ka var saskalot smadzenes, ja kads to grib...

6 1 atbildēt

Nevajadzēja Krievijai tur iejaukties, bet nē viņi jau lien.

5 0 atbildēt

Un ja vārds "gods" kaut ko nozīmētu mūsu prezidentam, viņš, kā īsts virsnieks, būtu nošāvies jau pēc "nord-ost". Un tad Krievijai varbūt būtu iespēja. Zelta vārdi.

Būtu arī iespēja visai pasaulei dzīvot bez satraukuma,ka kautkas var noiet greizi!

5 0 atbildēt

ja es būtu krievs, es lepotos ar to. bet kauns man būtu zombētajiem tautiešiem. un valsts iekārtu, ar Pļūtinu priekšgalā.

 

gribu piemetināt ka ar savu tautību jālepojas, lai arī no kurienes Tu būtu nācis.

8 3 atbildēt

Video tik tiešām būtu plaši jāizplata, lai gan uz putin mīļiem tas neiedarbosies.  emotion +

4 0 atbildēt

Paldies par tulkomu, par nožēlu nepārzinu to valodu :(

Ko gribēju piebilst, 9. mai`ja varēja redzēt cik ļoti "kauns" latviešu krieviem ir par krieviju. Lepojas par to, ka ir krievs uz vella paraušanu, tas jau nekas, ka ar krieviju tam latviešu krievam nav nekāda sakara un krievijai kā jau zināms par savu tautieti ir nospļauties, nezinu kad šitie to beidzot sapratīs, bet nu, ka tikai pabļaustīties barā un iešmigot.

4 0 atbildēt

Ja ir iespējams, var kāds iztulkot par ko šajā video tiek runāts? Esmu ļoti ieinteresēts, jo es noteikti neesmu vienīgais, kuram krievu valoda ir uz "jūs".

3 0 atbildēt

Kaut kā pie dirsas tavs "viedoklis"  emotion 

3 0 atbildēt

Tak netērē laiku, dauņiem tāpat acis neatvērsi, lai pelna minimaļku un seko tv saturam emotion

3 0 atbildēt

Vaaa... Lasot komentārus sāk palikt žēl... Ar propagandu ir tā intresanti, Tu to nejūti, bet tā Tevi lēnām un maigi ieskauj, līdz Tu kļūsti absolūti imūns pret cita veida informāciju... Lai tā nenotiktu, vajag lasīt, skatīties, klausīties vairāk kā vienas valsts plašsaziņas līdzekļu piedāvāto informāciju! Bet jāpiekrīt, ka Dr. Gēbelss tagad savā kāpā rotē un rotē...

3 0 atbildēt

Man gribās raudāt no tā kas tur notiek. Ne visi cilvēki ir vienādi, ne visi viņi vēlās ko šādu. Es domāju gan ka ir jākaunās būt krievam, jo dzīve viņiem vairs nebūs kā agrāk, lai arī kas notiktu - visi viņus ienīdīs... :( Vēl joprojām nespēju noticēt, ka vēsture šobrīd atkārtojās... 

3 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »