local-stats-pixel fb-conv-api

Latviešu leģionāri420

4486 45

Raksts ir pacelts.

Oriģinālais raksta ievietošanas datums ir 16.02.12.​

Šis ir raksts, kurā ir īsi apkopoti vēsturiski precīzi fakti par latviešu karavīriem vācu karaspēka rindās 2. pasaules karā. Šī raksta mērķis ir atspēkot melus un apvainojumus, veltītus leģionāriem.

... ... ...

Katru gadu laikā, kad tuvojas 16. marts, Latvija un latvieši saņem asu kritiku no Krievijas un krievvalodīgo puses par itkā nacisma atbalstīšanu. Latviešu karavīri tiek apvainoti kā kara noziedznieki, ebreju slepkavas un nacisma ideoloģijas atbalstītāji. Cilvēki, kuri labi neorientējas Latvijas vēsturē, uztver leģionāru atceres gājienu naidīgi un pārmet latvijai nacisma atdzimšanu un kara noziedznieku atbalstīšanu. Tas atbalsojas arī rietumzemēs, kur izraisa sašutumu par latviešu „nacistiskajām” darbībām.

4486 45 420 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 420

0/2000

Viennozīmīgi favorītos un liels +++

1 0 atbildēt

Nevarēja neielikt +. 8 krieveļi ielika -

3 2 atbildēt

__________

__________

3 2 atbildēt

Tikko atdevu balsti, PRET grozijumiem. 2x+

2 1 atbildēt

nez kas būtu ja vācieši vinnētu karā.Mans vecvectēvs arī bija leģionārs.Bija šoferis.

1 0 atbildēt

Nu ar to briivpraatiibu ir labs teiciens-- ''briivpraatiigi piespiedu kaartaa'' No legjiona izvairiities vareeja tikai tie kas iebeega mezjaa,bija kljuvushi par teeviem vai arii vairaak bija noderiigi aizmuguree,tas ir amatnieki,zemnieki un tamliidziigi! Mans vecteevs bija jau 2 beernu teevs un profesionaals galdnieks tamdeelj no iesaukshanas legjionaa izbeega,tas gan vinjam netrauceeja ''briivpraatiigi piespiedu kaartaa'' karot Sarkanaas armijas sastaavaa jo Latgali ''atbriivoja'' pirmo! Starp citu manas vecmaaminjas braalis gan dabuuja legjiona sastaavaa pa Kurzemes katlu panjemties! Otrs vecteevs gan bija par vecu abaam armijaam!-)

2 1 atbildēt

Daži cilvēki vienkārši nemainās. Ir un paliks aprobežoti tumsoņi. 

1 0 atbildēt

Sajūta tāda it kā klausītos tajā meitenē no okupācijas muzeja. :) Kura starp citu arī ir mums visiem labi zināmajādziesmā. 

2 1 atbildēt

labs raksts, diemzheel to ka mees neesam fashisti gruti shiem iestaastiit... kapec vnm fashisti, kas fashismam kopigs ar nazismu nekaistot draugus adolfu un musolini...

1 0 atbildēt

 

_______________________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________________

2 1 atbildēt

Jebkurš kurš ir šāvis uz Boļševikiem ir pelnijis visslielāko cieņu.

3 2 atbildēt

izsmeļoši un patiesi!

2 1 atbildēt

labs raksts!!++++

1 0 atbildēt

super... žēl ka daudzi to nesaprot......

2 1 atbildēt

Ļoti labs raksts interesants.Mani radinieki arī ir bijuši vācu armijā un es pats ar nāku no kurzemes. 

Par rakstu.10x++++++++++++++

2 1 atbildēt

:eerc: Laimigu dzivi tumsonibas valstiba, un paldies, kas atdevava cienuLavijas karaviriem sodien, precizak, Legionariem! 

 

Riebj?! Sliksti ar savu zulti talak un zinama pirkstu kombinacija Tev!

1 0 atbildēt

PIE FAVORĪTIEM !!!

3 2 atbildēt

BLAD KUR TU BIJI PIRMS EKSAMENA :@:@:@:@:@:@:@

2 1 atbildēt

KRIEVI JAU IR TIK STULBI UN NEMAK LASĪT VĒSTURES FAKTUS.TIKAI AKLI SKRIEN AR GALVU SIENĀ.KRIEVIJA IR PASAULES  TRIPERIS, MANAM SŪDAM IR VAIRĀK SMADZEŅU KĀ KRIEVAM. JA PASKATĪTOS SĪKAK VISUS FAKTUS KRIEVI IR 100X SLIKTĀKI PAR HITLERU, 

2 1 atbildēt

Arizon - liec vēl šitādus rakstus, lai palasa krievu tautības par mūsu vēsturi. Mēs nebijām vāji, cīnījāmies spēcīgi.. Nu jā es tev aizmiru varkar ielikt +, un šodien ieliku + tev. Malacis. Parādīji visiem krieviem velniņu, lai viņi patreso nožēlojamie.  

2 1 atbildēt
« 5  6  7  8  9 »