local-stats-pixel fb-conv-api

Latviešu leģionāri420

4486 45

Raksts ir pacelts.

Oriģinālais raksta ievietošanas datums ir 16.02.12.​

Šis ir raksts, kurā ir īsi apkopoti vēsturiski precīzi fakti par latviešu karavīriem vācu karaspēka rindās 2. pasaules karā. Šī raksta mērķis ir atspēkot melus un apvainojumus, veltītus leģionāriem.

... ... ...

Katru gadu laikā, kad tuvojas 16. marts, Latvija un latvieši saņem asu kritiku no Krievijas un krievvalodīgo puses par itkā nacisma atbalstīšanu. Latviešu karavīri tiek apvainoti kā kara noziedznieki, ebreju slepkavas un nacisma ideoloģijas atbalstītāji. Cilvēki, kuri labi neorientējas Latvijas vēsturē, uztver leģionāru atceres gājienu naidīgi un pārmet latvijai nacisma atdzimšanu un kara noziedznieku atbalstīšanu. Tas atbalsojas arī rietumzemēs, kur izraisa sašutumu par latviešu „nacistiskajām” darbībām.

4486 45 420 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 420

0/2000

Labākais, izsmeļošākais un visādi citādi parākais raksts, ko esmu redzējis pēdējos desmit mēnešos portālā spoki.lv

Balsosim PRET cienot savus senčus, mūs pašus un mūsu bērnus, neļusim austrumiem mūs stumdīt un grūstīt!

400 14 atbildēt

Vēl daži fakti:

*Latviešu leģionāri ir visgodalgotākais ārzemju formējums nacistiskās Vācijas sastāva.

*Ja vācu karavīriem vajadzēja papildspēkus, visbiežāk tika pieprasīti tieši latvieši, jo tie izcēlāš ar savu drosmi un sīkstumu

*Vācu karavīri latviešus bieži dēvēja par TEUFELS KERLE, jeb velna zēniem.

*Neviens latviešu leģionārs nav atklājis uguni pret rietumu sabiedrotajiem.

*Aptuveni 4000 leģionāru pēc kara uzsāka partīzānu karu pret padomju okupantiem.

* Daži leģionāri ir iekļauti arī vācu militārajā goda grāmatā

303 9 atbildēt

emotion +6!

 

 

 

 

__________

__________

181 9 atbildēt

Patriotisks raksts,par šo mācījos vēsturē.

Vot šie vīri izcīnija mums neatkarību ar asinīm,ar dzīvībām.

Liels + tev!!!!

 

180 12 atbildēt

Visi redziet ? Šādiem būtu jābūt rakstiem spokos !!

143 5 atbildēt

vienkārši iegāju raxtā un ieliku +. (es zinu visu par latviešu leģionu,jo mans vectēvs tajā bija)

103 7 atbildēt

Dīvaini - es šo pašu stāstu lasīju, tikai gads bija 1945. un slepkavas bija krievu karavīri Vācijā.

Zinot krievu propagandas apmērus, mani neizbrīna dažādu stāstu pārveidošana.

75 0 atbildēt

Vikipēdija ir vietne, kurā informāciju ievieto lietotāji. Tieši tāpat, kā šeit.

70 0 atbildēt

Ja tikai tagad mums tādi vīri politikā kādi bija Pirmās Latvijas laikā, tad pat doma apspriest kaut kādu otro valsts valodu tiktu uzskatīta par valsts nodevību! Raksts par pirmo +

70 3 atbildēt

Obligāti vajadzēja pielikt to, ka Leģions ne gluži bija pakļauts SS - patiesībā tas bija Waffen SS jeb ieroču SS, kurā bija tikai un vienīgi karavīri, līdzīgi kā Vērmahtā. Parastajā SS bija visādas nodaļas gan koncentrācijas nometņu, gan pretpartizānu utt. Bet raksts pa pirmo!!! 

65 4 atbildēt

šo rakstu būtu šodien jāpiekar pirmās lapas augšā, lai zustu jebkādas šaubas par to, kurā robā rīt jāvelk ķeksis. mūsu senči paaudzēm ilgi ir cīnījušies par BRĪVU Latviju un mēs, lai arī labi Maķītī paēduši un pie kompīša pasēdējuši, karu neredzējuši, bet nedrīkstam pieļaut, lai kkādi iebraucēji mēģina atņemt mums šo brīvību.

54 3 atbildēt

16. martu svin tāpēc, ka tajā dienā abas latviešu divīzijas pirmo reizi cīnījās plecu pie pleca kopā par augstienēm pie Veļikajas upes.

53 4 atbildēt

Labs raksts. Kaut ar zinām ka visādi pamuļķīši nelasīs, bet saliks -

43 4 atbildēt

Man vectevs ari stastija, kad fronte gajusi pari manas dzimtas majai Barkava, tad, kad bija vaciesi viss bija loti labi....vienmer paprasija atlauju pirms ko nema, pec tam ari visu kartigu atdeva atpakal, lasija dzeju un esot bijusi loti patikami cilveki.......tad naca krievi, visu izlaupija un piedirsa virtuvi(burtiski nema un piedirsa)!

atvainojoas, ka rakstu bez garumzimem, sodien kompim kaut kas notika un vinas pazuda!:D:D

33 3 atbildēt

Ja šis raksts nebūs virsotnē, tad tiešām jāsāk domāt, ka lielākā daļa spoku lietotāji ir mazi kretīneļi, kuri māk lasīt tikai komiksus.

32 2 atbildēt

Labs , vairāk tādu rakstu! + no manis !

Latviešiem labāk , vismaz idejiski bija dienēt (piespiedu kārtā vai arī brīvprātīgi ) vācu armijā! Sadod sarkanajiem pa zobiem ........ hmmm pat atsevišķas Latviešu divīzijas izcēlās ar to , ka cīnījušies īpaši drosmīgi un nežēlīgi , tiem tika pasniegti dzelzs krusti un vācieši viņus minējuši kā piemērus visai vācu armijai ........ Gods un slava !!! Tik krievi mūs par muļļām tgd uztaisījuši , galīgi traki palikuši , laikam aizmirsuši gāzes kameru smaržu!!!

27 2 atbildēt

Sveiki!

Interesants raksts, biju palaidis garām Latvijas vēsturi skolā  par Latvijas ss leģionāriem..

Bet runājot par Vācijas karavīriem, varu teikt tikai visu to labāko.. Mana ome stāstīja par to laiku jo tieši gar mūsu lauku mājām stiepās frontes līnija Kurzemē!! Esot bijusi tāda situācija, sākotnēji esot ienākusi krievu armija, esot izkāvuši visu stalli, atņēmuši visu vērtīgo, žņauguši, situši omi, neatceros kā, bet viss beidzās salīdzinoši labi, neilgi pēctam ienāca vācu armija, zaldāti esot bijuši kopti, laipni, izpalīdzīgi un ejot tālāk uzdāvināja vācu aitas suņa kucēnu, kurš izauga par lielu, gudru sarga suni un nodzīvoja līdz cienījamam vecumam.

P.s. Nēesmu es naidīgs, zinu ka daudzi krievu tautības Latvijas iedzīvotāji ciena un mīl šo zemi, jo tā ir devusi viņiem mājas, mīlestību un visu pārējo, bet nosodu tos, kas dzīvo Latvijā un neciena latviešu valodu, latviešu tautu un patiesībā arī savus tautiešus.. 

15 1 atbildēt

Slava leģionāriem :)

Ja ir interese,tad mana profilā ir raksti un bildes tieši par Leģionu.

14 0 atbildēt

Vāciešu karavīri , kad ienāca Latvijā,dalīja arī bērniem šokolādes, konfektes,,, pēc vectēva stāstītā,, arī deva zirga gaļu latviešiem(vilciens ar zirgiem bija nogāzts, zirgi beigti. tā dabūja gaļu)

14 2 atbildēt

Paldies, ka izskaidroji šo visu

14 2 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »