local-stats-pixel fb-conv-api

Latviešu leģionāri420

4486 45

Raksts ir pacelts.

Oriģinālais raksta ievietošanas datums ir 16.02.12.​

Šis ir raksts, kurā ir īsi apkopoti vēsturiski precīzi fakti par latviešu karavīriem vācu karaspēka rindās 2. pasaules karā. Šī raksta mērķis ir atspēkot melus un apvainojumus, veltītus leģionāriem.

... ... ...

Katru gadu laikā, kad tuvojas 16. marts, Latvija un latvieši saņem asu kritiku no Krievijas un krievvalodīgo puses par itkā nacisma atbalstīšanu. Latviešu karavīri tiek apvainoti kā kara noziedznieki, ebreju slepkavas un nacisma ideoloģijas atbalstītāji. Cilvēki, kuri labi neorientējas Latvijas vēsturē, uztver leģionāru atceres gājienu naidīgi un pārmet latvijai nacisma atdzimšanu un kara noziedznieku atbalstīšanu. Tas atbalsojas arī rietumzemēs, kur izraisa sašutumu par latviešu „nacistiskajām” darbībām.

4486 45 420 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 420

0/2000

Paldies par rakstu! Liek aizdomāties un saprast, ka mūsu leģionāri ir cīnijušies godam.

3 0 atbildēt

Ideāls raksts. Vajadzētu kaut kā pacelt viņu, jāiesaka visos iespējamajos portālos.emotion

3 0 atbildēt

Patika itin viss šajā rakstā !! Liels +++ emotion

4 1 atbildēt

Paldies tev par šo rakstu.emotion Gandrīz vai asara nobira, skatoties uz šīm bildēm un lasot šo visu.emotion

Reizēm, pat iedomājos, ka labāk būtu bijis, ja vacieši būtu uzvarējuši karā, jo ir labi saprotams, ka viņi ir vismaz cienījuši mūsu tautu. 

Lieku pie favorītiem!

++

Par Latviju un latviešu valodu!

6 3 atbildēt

Raksts labs,patīk :)

tikai vecīt tu tur vietām pāršauj pār strīpu!Vācieši miermīlīgi ienāca,sievietes neizvaroja,nogalināja tikai ēbrejus...C'on nesmīdini.Visam ir savas robežas ;)

4 1 atbildēt

THUMBS UP - raksts super, daudz plusu un ļoti izsmeļošs. emotion

3 0 atbildēt

Visu cieņu šiem vīriem emotion

3 0 atbildēt

šo rakstu līdz šim brīdim lasījuši 22 krievi emotion

4 1 atbildēt

!!!!! 16.marta gājienam būt,atmiņām par kritušajiem būt !!!!

3 0 atbildēt

Publisks fuj tiem, kas ir tiešām atļāvušies pie šī raksta ielikt "-"!

4 1 atbildēt

Ierakstiest youtube LATVIEŠU LEĢIONS .. Smaga, bet nežēlīgi laba filma...

4 1 atbildēt

Paldies par rakstu! Varbūt iemācīsi mulāpie kas viņus saukā par fašistiem vēsturi!

4 1 atbildēt

Paldies par rakstu.Saliki visus punktus uz ,, I,,   .Ja vel kadam nepielec ,tad ta ir vinja pasha problema(slimiba) .

3 0 atbildēt

Lielisks raksts.

3 0 atbildēt

ak Dievs nu cik tauta var būt zombēti aptaurēta - krievi nāca un virtuvi piedirsa - šo stāsta katrs "jo tā jau bija" - legīonāri nu tik cīnītāji par neatkarību bij un katru rītu sāka ar Latvijas himnas dziedāšanu un letiņu karogu pie durkļa piespraužot ...

Lab' muļķis cilvēks var melot - bet, ja jau pats sāk ticēt saviem meliem, tad ceļs uz Tvaika ielu vaļā ...

Atšķirībā no plikiem "mutes brūķētājiem par vareno leģionu" man apzinātā bērnība 80tajos pagāja, kad blakus bij onkulis, kurš izgāja leģionam cauri ...

17 gados viņu, auzas vedot uz tirgu pārdot, vācieši paņēma tirgus dienā ciet - izvēle iestāties leģionā bij elementāra - vai nu leģions, vai te pat pie sienas lode ...

kā onka teica "es sīkaļa pat vilcienā nebiju līdz tam braucis - un te mani uz fronti nāvē grūž" - viss leģions pagāja kā "lielgabalu gaļa" - vai nu šauj, vai Tevi nošaus - NEVIENA vārda, vai pat DOMAS par kautkādu neatkarīgo Latviju vai citu patriotisko marazmu - tikai prasta velmē izdzīvot un sagaidīt nākamo dienu !!!

un tagad sīks fakts, ko neviens negrib pieminēt, kāpēc leģionāru vidū nav vienotības ... jo tie kas "aizgāja eiropā" vai aizmuka no kurzemes katla uz Zviedriju - tie dabuja 15 gadus lēģeru kā karagūstekņi ...

Mans onka ņēmās pa "Katlu" līdz 1946 gadam, kad šamo sašāva kājā un saņēma ciet iedodot 25 gadus, bez apžēlošanas un tikai 70 gadu sākumā onka no lēģera tika vaļā un bij gatavs purnu izšķaidīt visiem tiem "memmesdēliņiem lēģionārīšiem" kas muka no Latvijas uz Zviedriju lai tika savu dirsu paglābtu - un, kā smejies, blakus mājā tāds dzīvoja - tad vienmēr "pēc kortelīša" sākās dūru vicināšana !

Onka nekad neatzina karu - karot vajag vīriem nevis sīkaļām - tie viņa vārdi... pats pa ausīm atrāvos nevāji kad mēģināju "par vāciešiem" sīks būdams kariņu taisit ...

jā onkam bij naids pret krieviem, jo galu galā 25 gadi sadirstas lēģeru dzīves nav maz ... bet vēl lielāks naids bij pret "malā sēdošajiem" letiņiem - kuri viens otru nodos par kaimiņu zemes pleķīti !

8 6 atbildēt

Labs raksts, vairāk tādus. emotion  emotion +

2 0 atbildēt

smieklīgi ir tas, ka tie, kuri apvaino leģionārus, vienkārši ir 0 vēsturē. sākot jau ar to, ka ebreju iznīcināšana notika līdz 1942. gadam, bet leģiona izveide - 1943. gadā, beidzot ar to, ka fašisms bija Itālijā. 

2 0 atbildēt

Paldies par rakstu. Man  daudz kas kļuva skaidrāks.

2 0 atbildēt

kas zin vēsturi .....žel ka tik maz.

2 0 atbildēt
Perfekts raksts. Visu cieņu! 👍🏽
2 0 atbildēt
« 3  4  5  6  7 »