local-stats-pixel fb-conv-api

Kāpēc Eiropai ir problēmas ar Āfrikas bēgļiem.80

1727 2

Vai mēs zinām, tieši kā Āfrika nonāca pie tagadējā posta, bada un haosa?

Tāds neliels ieskats, kā bagātā Rodēzija kļuva par nabadzīgo Zimbabvi

« 1  2  3 »
1727 2 80 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 80

0/2000

Īsāk sakot- Paši viņi sevi izdrāza. Laikam melnajam tiešām vajag saimnieku... emotion

113 7 atbildēt

-Kas kopīgs nēģerim ar velosipēdu?

-Bez ķēdes abi nestrādā!.. emotion

81 4 atbildēt

Labs raksts. emotion  Izlasiju visu un ko, lai saka vienmēr atradīsies kāds kurš visu sačakarēs vairāk vai mazāk...

59 0 atbildēt

Žēl,iedomāties,ka tur dzīvo iedzīvotāji,kuriem nākas iztikt mēnesī ar naudas daudzumu,ko latvijā var nopelnīt dienas laikā strādājot pat pa minimālo algu,bet tai pašā laikā valsts līderis brauc pa valsti ar rolls royce automobīli ... Makes me think ...

44 0 atbildēt

padomājiet par to SC atbalstītāji.  Atbalstot Krievu politiku nonāksim Baltijas-zimbabes  vietā.  Domājiet par to, kā krievs ar mačeti nogali tavu ģimeni, domā par to kā maizīte no rīta maksā tik un vakarā 5x dargāk.

40 6 atbildēt

ļoti labs rakts emotion

runājot par dekolonizāciju: manuprāt, tas bija veikls un viltīgs triks, lai novestu trešo pasauli tādā stāvoklī, kad ar to ir viegli manipulēt. kā par brīnumu, ar neakarīgu nabadzīgu valsti var vieglāk spēlēties nekā ar koloniju, kurai ir vismaz saprātīga vadība. vēl vairāk šim liek ticēt fakts, ka pēkšņi visur pasaulē sākās dekolonizācijas bumbs,kad dažu desmitu gadu laikā faktiski visas kolonijas kļuva par "suverēnām" valstīm, par ko arī Tu raksti.

27 1 atbildēt

iedod tik kko melnajiem 

31 8 atbildēt

To cik latvieši ir vāji vai stipri var novērot dzīvojot citās valstīs. Londonā , kas ir ļoti daudznacionāla vide, neesmu saticis kādu tautību, kas varētu konkurēt ar vidējo latvieti. (iespējams vācieši vai skandināvi varētu..nevienu nepazīstu...) Pārējie uz mūsu fona izskatās ļoti vāji. Nezinu kam ir izdevīgi nepārtraukti internetā murgot ka redz latvieši ir slinki, neizglītoti, vāji utt... 

21 0 atbildēt

nesen bija iespeeja pabuut Dienvidaafrikaa. itkaa peedeejos 20 gadus baltie vairs nav pie varas, bet tiesi baltie ir bagaati un izgliitoti... 

valda diezgan liels rasisms. bet lielaas pilseetas ir lieliski attiistiitas, ar debeskraapjiem un labu infrastruktuuru...   neesmu rasists, bet vienu gan zinu. Ja nebuutu tur baltie tad vieteejie veljoprojaam puspliki ar skkeepiem rokaas skraidiitu...

18 0 atbildēt

Esmu rasistisks cilvēks, sorry. Bet no saviem uzskatiem atkāpties arī netaisos. Pirmkārt, visus šos bēgļus, imigrantus vai nu kā viņus tur sauc, savādāk par okupantiem es viņus nesaucu. Tur viņi nestrādāja, un te viņi nestrādās. Jo tika pieradināti gadu gadiem pie humānās palīdzības, kāpēc strādāt, ja var pastiept roku un tev dos, jo nezin kāpēc lielākā daļa  eiropiešu jūtas par kautkādiem senču grēkiem vainīgi un tātad ir šiem trūkumcietējiem jāpalīdz, savādāk šie kājas no bada atstieps. Un tas mani īstenībā neormāli tracina, jo es esmu uzskatījusi, ka ir jāstrādā, lai man būtu. Pa tv paskatoties redzam, āfrikāņu kolonas caurām dienām sēž vienā vietā gaidot kārtējos sūtījumus, lai gan aiz muguras plešās auglīga zeme, upes utt. Priekšplānā vēl izstumj raudošus bērnus, lai vēl vairāk iežēlinātu. Neatbalstīšu un neatbalstu, lai dod makškeres, nevis zivis. 

14 0 atbildēt

latviski ir miljardieris nevis biljonārs

16 5 atbildēt

Nēģerim neko vairāk nevajag kā karot. No sākuma skrēja ar šēpu un loku, tad baltais cilvēks iedeva kalašņikovu, nu tagad skrien ar to.

Mums saprotamās demokrātiskās vērtības viņiem ir svešas.

11 0 atbildēt

Ļoti, tik tiešām ļoti kvalitatīvi, uzrakstīta tēma. Raziel, emotion daudz emotion

Iesaku (ja vien neesmu palaidis garām) uzrakstīt šo to par ASV sniegto "palīdzību" pēckara Eiropai, tāda specifiska pieeja...

11 0 atbildēt

ĻOti patika raksts. +++

9 0 atbildēt

"Angolu drebināja nepārtraukts pilsoņkarš, kurš pārsviestos uz kaimiņu valstīm, ja nebūtu DĀR titānisko pūliņu, kura aizstāvēja Namībiju un reizēm deva smagus triecienus teroristu bāzēm Angolā. "

Šos DĀR "titāniskos pūliņus", kā izrādījās vēlāk, sponsorēja ASV. Viņiem bija svarīgi, lai komunisms reģionā neizplatītos tālāk, bet paši līst iekšā negribēja, jo tā ir nesmuki. Galu galā - runāja ar DĀR, bet dēļ DĀR cilvēktiesību pārkāpumiem, runāt vajadzēja klusi. ASV tauta nevarēja zināt, ka viņu jaunais sabiedrotais ir valsts, kura īsteno aparteīdu. Neatceros vairāk kas tieši no tā atleca DĀR, bet noteikti, ka tas bija izdevīgi abiem.

 

To ir svarīgi paturēt prātā, kad runājam par Āfrikas valstīm - viņas ir veidojušās Aukstā kara laikā, kad bija divi dominējoši politiskie virzieni un aiz katra stāvēja sava superlielvara. Lielais vairums šādu jauno valstu kļuva par arēnu, kurā ASV un PSRS varēja kārtot savas domstarpības nesasmērējot rokas. Atskatoties uz auksto karu, nekur komunistiem neveicās tik labi kā Āfrikā, kas noteikti ir faktors tajā, ka šobrīd tās nav pašas bagātākās valstis..

Kāpēc tieši tur komunismam izdevās tā zelt? Tieši dēļ tā, ka līdzšinējās kolonijas varbūt arī bija pārtikušas, bet nenozīmēja labu dzīvi etniskajiem āfrikāņiem, bet gan kolonālajiem zemju īpašniekiem. Būtībā eiropiešiem Āfrikā piederēja lielākā daļa zemes, kuru apstrādāja lielākoties āfrikāņi, bet piķis kriti lielākoties eiropiešu kabatā. Tā ir situācija, kas mazliet atgādina muižnieku laikus Latvijā un agri vai vēlu piegrieztos jebkuras tautas, vai rases pārstāvim.

Diemžēl, politiskais klimats Pasaulē, tas cik nežēlīgi tika sadalīta vara un cik netaisnīgi un neprofesionāli bija nākamie valdītāji noveda pie tā, kur kas ir šodien.

10 2 atbildēt

Pie visa vainīgi briti ar savu "demokrātiju". Patiesi, tā nemaz nebija cīņa par ''demokrātiju'', bet gan cīņa pret plaukstošu un ekonomisku attīstītu post-koloniālu valsti, kura Lielbritānijai bija ekonomisks konkurents Āfrikā. Un vēl- kura bijusī koloniālā lielvalst vēlas, lai tās bijušās kolonija būtu ekonomiski attīstītas?

8 0 atbildēt

Ja rietumi nepārtraukti nemēģinātu ''ieviest demokrātiju'' trešajās pasaules valstīs, tad nekādu problēmu arī nebūtu. 

5 0 atbildēt

Nevis Biljonārs, bet gan miljardieris..emotionBet kopumā raksts interesants. :)

5 0 atbildēt
ANO, kura bija pilna ar smirdīgājiem marksistiem un citiem kreiso fanu jūsminātājiem + Lielbritānijas valdība ar savu nespēju neiet līdzi pārējās pasaules pret Rodēziju vērstajam viedoklim, vienkārši ekonomiski sankcionējot sagrāva Āfrikas visdižāko un pārtikušāko valsti, kura būtu Eiropas civilizācijas atspulgs Āfrikā un viena no pasaules visattīstītakajām valstīm,   BET pēc kreiso, liberāļu, sociālistu un progresīvo domām visām Āfrikas valstīm bija jānokļūst vietējo iedzīvotāju pārvaldībā, gan lokāli, gan augšā, valdībā, neapzinoties, ka gandrīz visas ''neatkarības'' kustības patiesībā bija zem palaga noslēpušies marksisti-ļeņinisti un PSRS mīloši aktīvisti.   Bet Rodēzija tāpat noturēja savu militāro, ekonomisku un sabiedrisko spožumu, kamēr marksistu zombiji no Mozambikas un Angolas vienkārši skrēja virsū uzbrukumā, ātri vien tiekot nošauti.
5 0 atbildēt

Stāsts par Rodēziju ir arī stāsts par Donbasu. Kreisos tracina nevis tas,ka paši dzīvo sūdos,bet ielīksmo tas,ka citur iet vēl sūdīgāk. Ja no Krievijas TV kanāliem izņemtu trīs topa ziņas-Što tam u hohlov? Krim naš,Sirija naš un Tramp gandon..tad ziņu arī nebūtu. Skumji...

5 0 atbildēt
« 1  2  3 »