local-stats-pixel fb-conv-api

Kāpēc Eiropai ir problēmas ar Āfrikas bēgļiem.80

1727 2

Vai mēs zinām, tieši kā Āfrika nonāca pie tagadējā posta, bada un haosa?

Tāds neliels ieskats, kā bagātā Rodēzija kļuva par nabadzīgo Zimbabvi

« 1  2  3 »
1727 2 80 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 80

0/2000
Lai nēģeri paši saimnieko savā valstī!!!
0 0 atbildēt

Atbildot uz jautājumu-iestājies eiropas savienībā 

0 0 atbildēt

LV nākotne..  emotion

2 2 atbildēt

Latvija valdība to izdarītu divreiz ātrāk un efektīvāk.

0 0 atbildēt

Interesanti emotion  emotion 

0 0 atbildēt

Bēdīgi!Starp citu,kaut kas līdzīgs var notikt arī pat šeit,tikai citādāk,un ja godīgi,tas ir tikai 3 sekunžu jautājums.Par rakstu protams tikai ++

0 0 atbildēt

Baltie vainīgi, tikai ļauno balto okupantu ''negatīvās sekas'' varēja just Smita valdībai pārstājot pārvaldīt Rodēziju, patiešām interesanta domāšana.

Rodēzijas stāsts pēc būtības ir līdzīgs ASV pirmsākumiem, tikai iznākums savādāks. Jo arī 13 Britu pārvaldītajos štatos vietējie Eiropieši sasniedza pietiekami augstu politiskās apgaismības līmeni, lai redzētu cauri Britu impērijas centralizētās varas un Lielbritānijas autoritārā monarhisma trūkumiem, kā rezultātā vietējie iedzīvotāji, kas paši šo zemi bija uzcēluši, kuri paši zināja kā labāk to pārvaldīt, pasludināja Lielbritānijas varu par neesošu un bija gatavi ar visām lodēm un stobriem, kas ir atrodami doties cīņā pret gadsimtiem ilgi veidojušos impērijas armiju.

Rodēzijas un ASV stāsta sākums ir līdzīgs, Rodēzijai ja tā būtu pastāvējusi vēl 20 gadus, tiktu veikti pakāpeniski sociālo reformu pasākumi, proti tiktu veicināta vēl lielāko melnādaino iedzīvotāju integrēšanās Rodēzijas sabiedrībā.

Bet, kas ir skaidrs ir tas, ka post-koloniālās/Eiropiešu valdības Āfrikā spēja nodrošināt stabilitāti, ēdienu un tīrību, visizteiktāk Āfrikas dienvidos, kur vēl jo projām no visproduktīvākajām un industriāli diversākajām ekonomijām ir tieši DĀR, valsts, kura izveidojās stipras Holandiešu, Portugāļu un Angļu ietekmes rezultātā.

0 0 atbildēt

Cepuri nost Smita priekšā!

Ņemam AK-47 un mēģinām apvakt Mugabi!!!

Ak jā,viņš jau ir ded

0 0 atbildēt

He he he, lai pamācas no mūsu valdībām... emotion

1 2 atbildēt
Te smird pēc līdzīgas propogandas kā Latvijā. Psrs arī "atveda" uz Latviju darbu, pārticību, bet latviešu nacionālisti visu izjauca un tagad latvieši brauc uz Īriju. Figņa. Būtu bijis viss labi Rodēzija neatvienotos no Lielbritānijas.
0 4 atbildēt

Baltajam vispār nevajadzēja braukt uz āfriku,lai tie nigeri savā sudu caurumā vienkārši sēž un sapūst...

1 7 atbildēt

Slava Zimbabvei! Slava Robertam Mugabe!

0 6 atbildēt
« 1  2  3 »