local-stats-pixel fb-conv-api

12 lietas no mūsu pagātnes, ko esam redzējuši, bet nezinājām, kāpēc tās vajag26

470 0
470 0 26 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 26

0/2000

deviņi stāvi bija gaužām prozaiiska iemesla dēļ - nebija tik garu celtņu ..

- tāpēc projektu pielāgoja 9 stāviem, papildus- diezko 12 stāvus uz paneļiem nesastutēsi ..

Ugunsdzēsēju kāpnes "vilka " vien līdz 5- 6 stāvam.. tāpēc sākot no 5)6?) stāva uz augšu, balkonos(lodžijās) bija ugunsdzēsēju lūka.. ..

----------------------------------

Tas rombiņu žogs- nebija sliktākā ideja- lēts, un gana estētisks.. krietni labāks kā pliku betona bloku žogs... pie tam ražoja milzu apjomos- tātad bija ļoti lēts...

------------------

Tas WC pods ar plauktiņu- tur VIENMĒR bija mazliet ūdens, jo nebija slīps, bet ar nelielu iedobi.. - un šļakatas - tās bija neizbēgams.. nezinu kurš sadists bija ko tādu izdomājis...

------

Mājas ar iebūvētu aukstum skapi, būvēja pat vel 90 gados.. - nemaz tik slikta lieta nebija..

---------------------

Durvis vērās uz iekšu viena iemesla dēļ- ja blakus kaimiņš arī atvēra durvis- tad otras atvērt vairs nevarēja.. -

- dubultās durvis- parādijās tad kad kāpņu laukumi palika pietiekami plati...

-------------

- paklājs- bija slāvu tradīcija, precīzāk to ievazāja aziāti... (čurkas).. kur tas bija statusa simbols.. ar skaņas izolāciju- nekāda sakara... - tāpat nepalīdzēja...

---------------------

Graņonkas dizaina autore ir, pēc nostāstiem ir Vera Muhina , bet pierādījumi nav, katrā ziņā graņonkas sāka ražot Ļeņingradā- kad tur "dizaina" daļu vadīja V.Muhina..

Starp citu- tikai pateicoties V.Muhinai mums ir saglabājies Brīvības piemineklis - viņas vārdam tobrīd bija ļoti liela nozīme ... (V.Muhina dzimusi Rīgā)

-------------

Cepures- bija vienkārši nepieciešamas- jo diez vai -40 grādos līdīsi ārā bez kažokādas cepures... un cena- nu mūsdienās laba kažokādas cepurē arī maksā daudzus simtus.. ..

pie tam ļoti praktiska lieta 🙂

48 0 atbildēt

Es atkal domāju, ka pods ar plauktiņu domāts tam, lai var savu garadarbu ievertēt. Pirms nolaist podā 😄

31 0 atbildēt

Nu ne viss ir gluži tā. Piemēram sienas. Sienas augšējo daļu,jā tur kur cilvēki vairs netrinās (nesmērējās paši un nesmērēja arī sienu), krāsoja baltu ne jau krāsas ekonomijas pēc. To darīja lai vizuāli palielinātu telpu,un lai tā būtu gaišāka.

Durvis vērās uz iekšpusi arī lielās un platās kāpņutelpās. Iespējams lai netraucētu kaimiņiem. Tas tag ir ugunsdrošības prasība ka durvīm ir jāveras evakuācijas virzienā,tātad uz ārpusi

17 1 atbildēt

Pods. Ar ne jau par šļakatām domāts. Tas lai vieglāk paņemt fēču analīzēm. Ai apnika rakstīt

12 0 atbildēt

Par graņonku bija dzirdēts ka viņai ir 14 skaldnes kas simbolizē 14 padomju valstis un augšējā platā mala ir padomju savienība kas satur viņas visas kopā.

10 0 atbildēt

Un kur skaidrojums kapēc dzīvoklim divas durvis?

6 0 atbildēt

Par tām cepurēm bij tāds joks ,atmini kas tas ir- truši iet ,aliņas stāv ?(кролики идут,норки стоят) kāds zin atbildi ? Ļoti vienkārši,atbilde ir demonstrācija.Vienkāršā tauta lētajos trušādas "pižikos" iet ,bet partijas un valdības bosi tribīnē "norkās" -ūbeļādas cepurēs stāv un pieņem parādi ... Tās "darbaļaužu"demonstrācijas bija neatņemama psrs politikas sastāvdaļa, lūk kā sajūsminātā tauta izrāda(demonstrē)savu piekrišanu "mīļotās partijas un valdības"vadībai pretīm komunismam ... ("gaišajai nākotnei")kuru,starp citu,bija paredzēts sasniegt jau 1980.gadā.

https://media.tenor.com/images/55b284de858a1acb1e7460986b3df2eb/tenor.gif

3 0 atbildēt

Tepiķis bija pie sienas ,jo tas bija dārgs un gribējās palielīties citiem, ka man tads ir, divi labumi, nenodilst un labāk apskatāms. Stulbā PSRS vvsakot

3 0 atbildēt

👍

2 0 atbildēt

“ Tualetes pods ar "plauktiņu"

Konstrukcijas mērķis bija samazināt šlakatas, turklāt tāda konstrukcija ļauj paglābties no priekšmetu noslīcināšanas, ja tie ir nejauši iekrituši.”

Nu nez, bedre zemē un šļakatu nebūs. Garantēju!

2 1 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Par stikla blokiem un dabisko gaismu bezlogu telpās - tas joprojām ir aktuāli un, kā mēdz teikt, "trendā".

Stikla bloku sienas ir ļoti skaistas un, jo vairāk dabiskas gaismas, jo labāk.

Jautājums tikai ir par tā laika kvalitatīvo izpildījumu.

1 1 atbildēt