local-stats-pixel fb-conv-api

Vai vīrietim pietiek ar vienu sievieti?9

77 2

Sveiki,

Pa internetu esmu lasījusi interesantu debati, ka daļa vīriešu apgalvo, ka laulību modelis, kad vīrietim ir vairāk par vienu sievu, ir labāks, jo tad viņam nav enerģijas vai gribas krāpt savas sievas.

Bet, ja paskatās no sieviešu skatījumā, tad poligāmija rada konkurenci starp sievietēm. Tā kā sievas parasti ir atkarīgas no vīra ienākumiem, tad viņām ir jākonkurē par resursiem, ko viņš nodrošina. Un, ja pa virsu vēl ir bērni no dažādām sievām, tad viņi arī izjutīs konkurenci savā starpā.

Vajag arī pieminēt, ka sievas statuss ir pats augstākais, jo konkubīnēm un mīļākajām nav tādas tiesības kā likumīgām sievām.

Vēsturiski sieviešu skaits vīrietim bija kā statusa līmenis. Karaļiem/ sultāniem bez sievām bija harēmi. Daļēji tas bija, jo viņi varēja arī atļauties uzturēt visas sievietes un kalpus(kā einuhus), kuri apkalpoja harēma sievietes.

Varbūt mūsdienās ir līdzīgi, kad daudziem bagātiem vīriešiem mēdz būt sieva un mīļākās?

Varu pieminēt, ka ir apgalvojums, ka vīrietim var pietikt ar vienu sievieti, ja starp abiem pastāv īsta mīlestība. Filmā ,,Anna un karalis”, kur galvenā varone Anna ir velsiešu skolotāja 1940’os gados dodas uz Siāmu(mūsdienu Taizemi 🇹🇭) mācīt angļu valodu karaļa Mongkuta bērniem. Tā kā karalim ir daudz konkubīņu, tad ir daudz bērnu. Filmā starp karali un skolotāju notiek diskusijas vai vīrietim var pietikt ar vienu sievieti.

Vēl cits iemesls lielam sieviešu skaitam bija nodrošināt karaļa/ valdnieka asinslīniju. Līdzīgi kā lauvu baram/praidam, kad lauvu tēviņš/i pārņem teritoriju, jaunajam valdniekam vajag iznīcināt esošā valdnieka asinslīniju jeb nogalināt tā bērnus. Tāpēc daudzi valdnieki gribēja daudz bērnus, jo tad būtu grūtāk iznīdēt viņa pēcnācējus.

Bez poligāmijas pastāv arī poliandrija, kad sievietei ir vairāk par vienu vīru. Mūsdienās to praktizē tibetieši Nepālā un Ķīnā, un dažas komūnas Indijas ziemeļos. Salīdzinot ar poligāmiju poliandrija nav tik populāra.

Manuprāt poligāmija vai poliandrija ne visiem der, jo partneri var izjust greizsirdību un konkurenci. Tas arī var neizbēgami rast konfliktus par finansēm vai mantas dalīšanu.

Protams ir izņēmumi, kad monogāmija var nederēt, ja vienam partnerim ir atšķirīgs libido līmenis vai viens partneris ir biseksuāls.

PS Es šajā rakstā izteicu savas domas par šo tēmu. Bet nevaru teikt, ka mans viedoklis var sakrist ar visiem tā kā tas ir no sievietes perspektīva.

Izmantotie avoti:

Queen Nzinga

https://www.tusker.com/Geografica/badass-nzinga-mbande/

Polyandry

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Polyandry

Jacob Zuma

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Polygamy_in_South_Africa

Powhatan

https://www.encyclopediavirginia.org/Marriage_in_Early_Virginia_Indian_Society

Karalis Tamba

https://www.billionairegambler.com/2016/10/biggest-harem-in-history.html?m=1

Filma ,,Anna un karalis”

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Anna_and_the_King

77 2 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

Nu nezinu , nezinu !

Personigi man šķiet KVALITATIVA dzive ar vienu sievieti ir vertigaka , neka vel simts apgrabstitas daiļavas ! 😉

11 1 atbildēt

Vīrietis pēc savas būtības ir mednieks,arī brunču!!!

7 1 atbildēt

Tas ir vērtību jautājums.

Ja galvenā dzīves vērtība ir attiecības, tad ir viens rezultāts, ja vērtība ir sex - tad cits.

5 0 atbildēt

Interesants viedoklis.👍🙄

4 0 atbildēt

Nenosodu nevienu, arī tos, kuriem harēmā 100 dāmu, bet mans ideāls - viena mīlestība mūža garumā. Lielākais pārbaudījums ir mīlēt vienu dāmu visu mūžu arī tad, ja nav lemts būt kopā.

1 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt