local-stats-pixel fb-conv-api

Kā vientuļo vecāku ģimenes ietekmē sabiedrību?14

214 1

Sveiki,

Es nesen lasīju par teoriju, ka ģimenes, kur bērni uzaug ar abiem vecākiem, ir lielāks potenciāls būt veiksmīgākiem dzīvē. 👨‍👩‍👧‍👦 Tas ir daļēji, ka abi vecāki rada emocionālo stabilitāti bērniem. Arī financiāli ja abi vecāki ir strādājoši, tad ar 2 algām vecāki var atļauties labas skolas, ēdienu, sporta nodarbības saviem bērniem.
Bet vientuļo vecāku ģimenes parasti ir nabadzīgas, un ir lielāka varbūtība, ka viņu bērni izvēlēsies tādu pašu ceļu.

Es negribu kategorizēt vai vainot visas vientuļās mātes, jo ir dažādi iemesli viņu situācijai. 👩‍👧‍👦Tas varētu būt karš, nāve, šķiršanās, personīga izvēle utt...

Vēsturiski daudzām sievietēm vajadzēja būt precētām un radīt pēcnācējus. Bija izņēmumi kā harēmi, kur sievietes bija konkubīnes un dzemdēja sultāna bērnus. Vai kara laiks, kad daudzas sievietes tika izvarotas un dzemdēja bērnus no cittautiešu vīriešiem. Kolonizācijas periodā daudzām verdzenēm dzima bērni no viņu īpašniekiem.

Mūsdienās sabiedrība vairs nav tik nosodoša, ja meitene nevēlas būt sieva vai izvēlas audzināt savus bērnus viena. Bet ir arī sekas, ja tāds ģimenes modelis paliek par normu. Piemēram ASV pabalstu sistēma pat atbalsta sievietes, kurām ir bērni ārpus laulības. Tas rada ciklu, ka mātes, kuras speciāli dzemdē, lai dzīvotu no pabalstiem, māca saviem bērniem, ka tas ir normāli. Tas arī var iedragāt vīrieša apziņu, ka viņam nav jāuzņemas atbildību par saviem bērniem. Tāpēc gadās, ka ir daudz bērnu, kuri pat nezina savu tēvu rada varbūtību, ka iemīlas savā radiniecē, un viņu bērniem var rasties ģenētiskas problēmas.

Varat izteikt savas domas komentāros...

Statistika kā vientuļās mātes ģimenes ietekmē sabiedrību
214 1 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000

Manuprāt,bērns,izaugot trūkumā,spēj labāk novērtēt naudas un mantas vērtību,kā tie,kuriem seņči grūž pa visiem galiem iekšā!

22 0 atbildēt

es par pilnām daudzbērnu (3+) ģimenēm ar abiem vecākiem. Tad bērni izaug konkurētspējīgi, jo viņiem savā starpā ir jākonkurē par vecāku uzmanību, par materiāliem labumiem, kabatas naudu, jākonkurē par uzdotajiem pienākumiem, jākonkurē par līdera pozīcijām, īsāk sakot, jo vairāk bērnu, jo attapīgāki, erudītāki, asprātīgāki, radošāki, gudrāki utml. viņi izaug. Protams, jābūt abiem vecākiem, lai varētu bērniem nodrošināt vismaz nepieciešamo minimumu, lai, raugoties uz vienaudžiem, viņiem neizveidotos mazvērtības kompleksi. Pēc maniem novērojumiem, skolā atstumtie ir tieši vienīgie bērni ģimenē, daudzbērnu ģimeņu bērni ir dzīvespriecīgi un aktīvi. 

14 0 atbildēt

Ģimenes ir dažādas, var gadīties abi vecāki vai viens īstais, viens patēvs/pamāte un viņi nevis nodrošina bērnam harmonisku vidi, bet pielieto vardarbību audzināšanā. Tad pat nauda nevar palīdzēt, ja tās ir pietiekami, bet bērns tiek emocionāli iespaidots, ka viņš ir slikts, nevajadzīgs, vai pat sists, vai izvarots. Un es nebūt nerunāju par problēmbērniem,kuri ir palaidnīgi un vecāki domā,ka citādi nevar izaudzināt - ir arī tādi vecāki, kuri sit ''profilakses pēc'' un pazemo,jo pašiem grūti. Īstenībā,man pat liekas,kuriem bērniem vecāki daudz ko atļauj un dod daudz naudas daudz biežāk uzvedās neciešami un daudz ko atļaujās. Tādā ziņā bērni no nabadzīgas vides vairāk cenšas izisties dzīvē uz augšu. Es domāju, ka labāk ja tēvs/māte ir viens un izrāda uzmanību un rūpes bērnam,nekā ir nesakarīgi vecāki vai audžu vecāki,ka bērnam tikai grūtāka dzīve. Bieži jau naudas nav daudz arī ja abi vecāki strādā,tā kā...

4 0 atbildēt

Vientuļo māšu bērni pierod pie tā, ka sieviete visu dara. Meitenes aug kā baigi patstāvīgās un gan jau turpinās mātes likteni. Puikas var izaug par kkādiem mīkstajiem, kuri pieraduši, ka visu izdara sieviete un viņiem nav nekas jādara. Protams, var gadīties citādāk, jo bērna raksturu ietekmē arī citi faktori.

bet man personīgi liekas, ka vislabāk, lai tomēr ģimeni veido divi cilvēki, kuri patiesi viens otru mīl un rūpējas viens par otru un spēj sapratīgī risināt problēmas. uz bērnu vecāku attiecības lielu iespaidu atstāj. Lai man saka pretējo, bet atstāj vienkārši cilvēki to neapzinās.

4 1 atbildēt

Paldies Dievam par šādiem rakstiem! Kādam vēl ir saprāts!  emotion 

2 0 atbildēt

21. gs. Eiropā ja cilvēks gribēs, tad savus mērķus sasniegs veinalga no kādas ģimenes nācis. Lielākajā daļu ģimeņu, kaut arī bija abi vecāki, parasti mamma bija tā, kas audzināja un ielika pamatus. Tagad drusku vairāk tēvi iesaistās audzināšanā. Un nez vai labāk ja bērnam ir abi vecāki, bet nevar sadzīvot, krāpj utt.??

2 0 atbildēt

Un ko tagad? Ja es augu šķirtā ģimenē es pēkšņi esmu otrā šķira, norakstāms cilvēks?

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt