local-stats-pixel fb-conv-api

Problēmas ar latviešu Youtuberiem152

1360 35

Mans subjektīvais viedoklis par tā saucamajām latviešu Youtube sensācijām. Ņemšu par piemēru 5 populārākos latviešu Youtuberus pēc abonentu skaita.

1. Mums visiem vajadzētu saprast, ka termins Youtuberis radās ASV, tākā mūsu pašmāju youtuberi vairāk vai mazāk ir ietekmējušies no amerikāņiem. Tadējādi, Latvijas youtuberu darbībās bieži vien trūkst oriģinalitātes un pārāk stipri ir jūtama influence no ārzemēm.

2. Bieži vien skatoties latviešu youtuberu video, viena no lietām, kas mani tracina visvairāk ir pārspīlētā intonācija, viens no iemesliem, kāpēc man ir neiespējami noskatīties šos video līdz galam. Visiem gribas runāt gramatiski pareizi un izteiksmīgi, tomēr bieži vien ar to tiek pārspīlēts.

3. Latviešu youtuberiem, it īpaši 14 gadīgajām kosmētikas karalienēm, tādām kā Sindijalo un makeuparevelinu ir raksturīga viena problēma: viņas piesārņo latviešu valodu ar svešvārdiem angļu valodā, kuri vēl pie tam tiek izrunāti nepareizi. Manuprāt, ja tu esi latvietis tad tavam vēstījumam ir jabūt latviešu valodā, nevis jāizmanto tādi vārdi kā: actually, fail, oh my god, lol,utt. Paskatieties šo sīkaļu video tad pārliecināsieties par ko runāju.

4. Ja turpinām runāt par mazgadīgajām latviešu youtuberēm, tad ir vēl dažas lietas uz ko vēlos vērst uzmanību. Šīs meitenes ar saviem meikapa video cenšas pateikt, ka patikt sev un citiem tu vari tikai tādā gadījumā, ja tev uz sejas būs tonna kosmētikas. Ko pēc šo video noskatīšanās nodomās Anniņa, kurai varbūt nav tik daudz naudas, lai nopirktu pašu dārgāko kosmētiku? Viņai saprotams, ka radīsies kompleksi un kritīsies pašvērtējums. Šīm youtuberēm liekas, ka viņas kautkādā veidā palīdz savām vienaudzēm, lai gan patiesībā es uzskatu, ka viņas izplata nepareizu vēstījumu. Turklāt kāda velna pēc 14 gadīgām meitenēm būtu uz sejas jānēsā vesela tonna kosmētikas? Un vēl pie šī punkta, pieminēšu izlikšanos par cilvēku pazinējām un psiholoģēm, abām jau iepriekšējā punktā pieminētajām youtuberēm ir vairaki video, kur viņas ķipa dod padomus, kā būt populārām un kā nekļūt par atstumto. Lūdzu, jums pašām ir tikai 14 gadu un no dzīves neko nesaprotat, viss ko mākat ir uz sejas likt kosmētiku un montēt video, psiholoģiju atstājiet profesionāļu pārziņā un dzīves padomus sniegšanu vecāku pārziņā. Nepkaunojiet sevi, jo diezgan smieklīgi ir skatīties kā iedomīga, nomālējusies 14 gadniece savām vienaudzēm māca pareizi dzīvot.

5. Kas attiecas uz latviešu vīriešu dzimuma youtuberiem, jāsaka ka nav slikti, tomēr skumji redzēt, ka jauni, pieauguši vīrieši kameras priekšā uzvedas kā mazi bērni, te runāju par CilvēksArKameru un FunFaceTV, uzskatu ka viņu piedāvātajā saturā nekā nav, kā vien savam vecumam neatbilstoša ākstīšanās, kura nemaz nav smieklīga. Turklāt neuzskatu, ka vajadzētu reklamēt runāšanu pa telefonu sēžot pie stūres un Latvijas sabiedrības problēmas.

Tas arī viss, lūdzu jūs komentāros izteikt savu viedokli par visām šīm youtuberu padarīšanām

1360 35 152 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 152

0/2000
Tak paskataties kā viņas izskatas tagad savos 14-16 gados. Pārkrāsojušās.. Bet iedomājaties kā viņas izskatīsies uz saviem 25-30 vispār atbaidoši.. Tad varēs piedlīties šausmu filmās.. Jo viņas laikam nezina ka kosmētika noēd sejas dabīgo skaistumu.. Tas ir ļoti atbaidoši ka redzi meiteni dien dienā ar kosmētiku un pēkšņi ieraugi viņu bez kosmētikas..
14 1 atbildēt
Un turpinās apvainojumi ne pa tēmu. That's what I expected. Laikam patiesība tev ir pārāk sāpīga.
12 1 atbildēt

Problēma ar latviešu youtuberiem - viņi vispār ir.

12 2 atbildēt

Viens ir skaidrs - Gribi izsisties lielajā Youtuberu biznesā, publicējot video latviešu valodā, Tu netiksi pamanīts un nekļūsi bagāts, bet tomēr Latviešu starpā pamanītāks, un arī Heiterus dabūsi vairāk kā vajag. Cik redzu, visu laiku apsmej šitos latviešu youtuberus. Es esmu neitrāls pret visu šo pasākumu, jo kāpēc gan apcelt cilvēkus, ja viņi mēģina, kaut ko veidot Youtubē? Lai jau !  emotion 

9 0 atbildēt
Pilnībā piekrītu raksta autoram un viņa augstākminētajiem argumentiem, sevišķi trešajam punktam. Tieši šo anglicismu izmantošana, kas viņuprāt padara teikto "krutāku", ir tā, kas man vispār liedz iedziļināties jebkāda veida saturā. Un tādā veidā tiek notrilulināti tie bērni, kas viņus skatās. Būtu labāk Raini lasījuši...
10 1 atbildēt
Diemžēl jāpiekrīt. Lielākā daļa latviešu youtuberu kopē savu video saturu no ārzemju youtuberiem, satura video nav nekāda, humors(ja video veidots humoristisks) lielā daļâ gadījumu ir ļoti jēls. FunFaceTV vispār ir tāds murgs. Plus, vēl ar savām atbildēm uz negatìviem komentāriem...
15 6 atbildēt
Es tikai nesaprotu vienu - kāpēc, viedokļa izteikšana bieži vien tiek nosaukta(?) par skaudību? Kas gan var skaust? ka kāds kameras priekšā ākstās?!
10 2 atbildēt

Ja kāds nav lietas kursā tad populārākie mūsu  youtuberi ir This is Хорошо un DaiFiveTop kuriem ir vairāki miljoni subskraiberu. Lai gan kanāli nav Latviešu valodā ,lai iegūtu lielāku auditoriju ,tomēr savu izcelsmi un dzīvesvietu viņi nenoliedz ,un bieži pat uzslavē Latviju un Rīgu.

8 0 atbildēt
Beidzot kads uzrakstija manas domas ko man bija slinkums rakstit kops briza kad reg@spoki.lv...ty..
8 0 atbildēt
Nu man piemēram pret FunFaceTV nav nekādu iebildumu,lai gan čaļi uzvedas kā traki tīņi,tomēr liek pasmieties un bieži vien uzlabo garasatāvokli.To visu ākstīšanos nevajag tik ļoti ņemt pie sirds,lai jau dara ko vēlas,ja vien pašiem patīk un ir arī pieprasijums pēc šāda veida video,kas ir nedaudz neierasti un bieži vien izrauj no ikdienas rutīnas.
14 6 atbildēt
Vēl viena problēma- visi youtuberi: Sindijalo, CaK utt. Uzskata, ka ir pārāki par saviem skatītājiem un citiem cilvēkiem. Viņu attieksme dažreiz ir nepieņemama.
9 1 atbildēt

Lai tak viņas un viņi taisa tos video,tas noteikti ir labāk kā slīpēt ielas vai dzerstīties...

8 1 atbildēt

Rakstu vajadzēja saukt "Kāpēc mani kaitina Makeuparevelinu un Sindijalo".

7 0 atbildēt

Gluži vai manas domas! Es nevienu latviešu youtuberu video neesmu noskatījies līdz galam, jo es nespēju paciest visu to "cringe".

7 0 atbildēt

Taisnība vien ir, bet no otras puses, viņi ir kautko arii ar to sasnieguši, kaut vai to, ka te tagad viņus apspriež emotion emotion 

7 0 atbildēt

Priekš kam atkal vajag sūdus ar mietu bakstīt? Tā jau smird. Un visus spokus arī ar saviem debīlajiem, kopētajiem video piemēslojuši.

7 0 atbildēt

10 gadīdais puņktapiņ, tu labāk aizej palīdzi omei nevis skaties youtuberus! emotion

7 1 atbildēt

"Bronzeris liek man justies kā Kimai Kardašjanai." - makeuparevelinu

6 0 atbildēt

Tas ir tikai viedoklis mīļie

6 0 atbildēt

Subjektīva lieta, es par tām meitenēm vispār nēsmu dzirdējis un godīgi sakot neinteresē kas tiek publicēts Youtubē. Cilvēks ar kameru un fun face ir....*meh* neinteresanti, bet ja citiem patīk lūdzu turpiniet viņus atbalstīt. Neuzskatu, ka pi*arsonam vai man, vai kadam citam ir jebkada teikšana ko šie cilvēki drīkst/nedrīkst augšuplādēt un kādā gaismā tēma kura tiek apspriesta ir jābūt. Runas brīvība. Man var nepatikt viņu teiktais, vai prezentācija, bet viņiem ir visas tiesības savu viedokli izteikt un es atbalstu viņu tiesības. No lettiņiem tikai EdArtTV liekas interesanti aplūkot ik pa laikam.

7 1 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »