local-stats-pixel fb-conv-api

Problēmas ar latviešu Youtuberiem152

1360 35

Mans subjektīvais viedoklis par tā saucamajām latviešu Youtube sensācijām. Ņemšu par piemēru 5 populārākos latviešu Youtuberus pēc abonentu skaita.

1. Mums visiem vajadzētu saprast, ka termins Youtuberis radās ASV, tākā mūsu pašmāju youtuberi vairāk vai mazāk ir ietekmējušies no amerikāņiem. Tadējādi, Latvijas youtuberu darbībās bieži vien trūkst oriģinalitātes un pārāk stipri ir jūtama influence no ārzemēm.

2. Bieži vien skatoties latviešu youtuberu video, viena no lietām, kas mani tracina visvairāk ir pārspīlētā intonācija, viens no iemesliem, kāpēc man ir neiespējami noskatīties šos video līdz galam. Visiem gribas runāt gramatiski pareizi un izteiksmīgi, tomēr bieži vien ar to tiek pārspīlēts.

3. Latviešu youtuberiem, it īpaši 14 gadīgajām kosmētikas karalienēm, tādām kā Sindijalo un makeuparevelinu ir raksturīga viena problēma: viņas piesārņo latviešu valodu ar svešvārdiem angļu valodā, kuri vēl pie tam tiek izrunāti nepareizi. Manuprāt, ja tu esi latvietis tad tavam vēstījumam ir jabūt latviešu valodā, nevis jāizmanto tādi vārdi kā: actually, fail, oh my god, lol,utt. Paskatieties šo sīkaļu video tad pārliecināsieties par ko runāju.

4. Ja turpinām runāt par mazgadīgajām latviešu youtuberēm, tad ir vēl dažas lietas uz ko vēlos vērst uzmanību. Šīs meitenes ar saviem meikapa video cenšas pateikt, ka patikt sev un citiem tu vari tikai tādā gadījumā, ja tev uz sejas būs tonna kosmētikas. Ko pēc šo video noskatīšanās nodomās Anniņa, kurai varbūt nav tik daudz naudas, lai nopirktu pašu dārgāko kosmētiku? Viņai saprotams, ka radīsies kompleksi un kritīsies pašvērtējums. Šīm youtuberēm liekas, ka viņas kautkādā veidā palīdz savām vienaudzēm, lai gan patiesībā es uzskatu, ka viņas izplata nepareizu vēstījumu. Turklāt kāda velna pēc 14 gadīgām meitenēm būtu uz sejas jānēsā vesela tonna kosmētikas? Un vēl pie šī punkta, pieminēšu izlikšanos par cilvēku pazinējām un psiholoģēm, abām jau iepriekšējā punktā pieminētajām youtuberēm ir vairaki video, kur viņas ķipa dod padomus, kā būt populārām un kā nekļūt par atstumto. Lūdzu, jums pašām ir tikai 14 gadu un no dzīves neko nesaprotat, viss ko mākat ir uz sejas likt kosmētiku un montēt video, psiholoģiju atstājiet profesionāļu pārziņā un dzīves padomus sniegšanu vecāku pārziņā. Nepkaunojiet sevi, jo diezgan smieklīgi ir skatīties kā iedomīga, nomālējusies 14 gadniece savām vienaudzēm māca pareizi dzīvot.

5. Kas attiecas uz latviešu vīriešu dzimuma youtuberiem, jāsaka ka nav slikti, tomēr skumji redzēt, ka jauni, pieauguši vīrieši kameras priekšā uzvedas kā mazi bērni, te runāju par CilvēksArKameru un FunFaceTV, uzskatu ka viņu piedāvātajā saturā nekā nav, kā vien savam vecumam neatbilstoša ākstīšanās, kura nemaz nav smieklīga. Turklāt neuzskatu, ka vajadzētu reklamēt runāšanu pa telefonu sēžot pie stūres un Latvijas sabiedrības problēmas.

Tas arī viss, lūdzu jūs komentāros izteikt savu viedokli par visām šīm youtuberu padarīšanām

1360 35 152 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 152

0/2000

Sindihu*alo

2 0 atbildēt

Nezinu, es neskatos tādus video, dodot priekšroku mūzikai, bet, ja tā padomā, lai arī šie jaunie cilvēki runā un dara muļķības tajos video, acīmredzot viņi tomēr ir pietiekami populāri, lai par viņiem veidotu rakstus. emotion

Varbūt es kļūdos, bet manuprāt viņi starp saviem vienaudžiem ir diezgan populāri, un, kas vienam nepatīk- patīk otram. Ar to es gribu pateikt, ka šie jaunieši kļūst par klišejām sava vecuma grupā un citiem, skatoties šo video, rodas vēlme nedaudz līdzināties, piem., tām meitenēm, un tas nozīmē, ka meitenes kļūst populāras, kas, varbūt, ir ieguvums viņu turpmākajā dzīvē (piem., nebaidīšanās uzstāties publikas priekšā, utt.) emotion Katram ir tiesības darīt to, ko viņš vēlas, kāpēc gan lai šīs meitenes to nedarītu? emotion

10 8 atbildēt
Reaali nepazemo sevi un reaali padoma, ka spoki.lv administracija var redzet visu tavu informaciju utt., viņi pat zina kur tu dzīvo un no kura datora tu dari muļķiibas. Tapec, ja negribi lai mammai un tetim kadu dienu piezvana no informatīvā uzziņu centra, reali ieteiktu nerakstit tadas lietas socialajos tiklos!
2 0 atbildēt
To sauc par degredāciju!
2 0 atbildēt
Lohs? Laikam akls vai. Nu nedomāju ,ka sētniekiem ir tik lielas algas ,lai gan būtu viņiem internets ,gan dators. Un piereğistrējies sākumā un tad kautko saki.
2 0 atbildēt

Jā ,noteikti puiši ar spožu nākotni  emotion 

2 0 atbildēt
Skaitļi neko nenozīmē.
3 1 atbildēt
Varbūt tev vismaz virsrakstu vajadzēja citādāku, bet šobrīd es galīgi nepiekrītu rakstā uzrakstītajam. Zinu ļoti daudzus veiksmīgus latviešu youtuberus, kas šajā sociālajā platformā ir izsitušies uz augšu. Jā, šie kanāli vidso taisa angliski vai krieviski, un ar video latviešu valodā mēdz sanākt nedaudz citādāk, bet nav jau arī tas viss tik slikti, kā citi to mālē. Domāju, ka tām mazajām latviešu youtuberēm, par kurām visi tā uztraucas, šī reizē arī ir diezgan laba dzīves skola. Varbūt vienīgi no latviešiem kā parasti nāk pārlieku liela kritika un agresija, bet tomēr viņas par spīti visam ir apsēdušās, pamēģinājušas, izgāzušās, mēģinājušas vēlreiz, izgāzušās, mēģinājušas, kļuvušas pamanītas, izpaudušās un pat jau daļēji iesaistījušās reklāmas biznesā. Un saņēmušas tik milzīgu kritiku, ka pēc tam vairs droši vien nekas vairs nebiedē. emotion Turklāt es esmu diezgan pārliecināta, ka katrā valstī (it sevišķi tajā pašā Amerikā) ir daudzi youtuberi, kuriem ar šo visu iet kā iet. Lieciet taču vienreiz tās meitenes mierā. emotion
2 0 atbildēt

Ar latviešu youtuberu skatīšanos nekad neesmu aizrāvies, un izskatās, ka to nedarīšu arī turpmāk.

2 0 atbildēt

man skiet ka latvieshiem ir parak zems IQ lai kaut ko izdomat labu

2 0 atbildēt

man pox man vienalga , bet FunFaceTV man patīk

8 7 atbildēt

Precīzi! Gluži manas domas! 

1 0 atbildēt
Izskatās , ka drīzāk tu..
1 0 atbildēt
Aizveries, anonīmiķi.
2 1 atbildēt

Par nepareizo vēstijumu piekritīšu. Bet meitenēm, vienalga mazas vai lielas, interesēs kosmētika. Par to nav jēgas cepties un pat iespringt. Un cik skarbi tas būtu, skolās vienmēr būs populārie un atstumtie. Tas ir nepareizi, bet tur neko nevar padarīt, jo tas ir cilvēku dabā un nekad tas nezudīs. 

Par FunFactTV, tos es vispār nekad neēsmu sapratis. Nesaprotu kā viņi var būt populāri, ja viņi pat nav smieklīgi. Tur man nav ko daudz piebilsts, lai dara ko grib, bet viņi nav smieklīgi un video ir garlaicīgi. 

CilvēksArKameru bija diezgan lādzīgs youtubers. Bet ilgstoši nevar paskatīties. Patika tas video, kur filmēja pāris joberus, kas Ķekavā ar māšīnu bija ieskrējuši grāvī.

P.S. bet ja godīgi pa lielam Latvijas youtuberi ir garlaicīgi, neinteresanti un neaorģināli kakas. 

1 0 atbildēt
Piekritu lv youtuberi pilnigs sviests
1 0 atbildēt

Problēma ar mazajiem latviešiem, kas liek klipus jūtūbē - tos pārāk daudz reklamē.

Pirms nesāku lasīt Spokus, man pat nojausmas nebija, ka tādi vispār eksistē, un būtu lieliski izticis vēl 20 gadus, neko tādu neieraugot. Kam interesēs - atradīs tāpat. Bet nu paldies autoram par viņu reklāmu - cerams, apmaksātu vismaz. Vismaz kāds labums būtu no šāda raksta.

1 0 atbildēt
Nu jā taisnība bet tas ir viņu hobijs ...
2 1 atbildēt
Saka to visu man nepiereğistrējies lietotājs. Es varbūt negribu kļūt kā tu annonīmais lietotājs ,kam nav dūšas uztaisīt savu profilu un tekit citiem ko es domāju. Protams tak ir vienkāršāk būt annonīmam un tik laist savus ,stīvos ,aukstos pirkstus vaļā un rakstīt kas sirdij tīk ,bet atceries tavi vārdi ir kā vējš. Ir ,bet nepaliek uz vietas. Ar to es domāju ,ka komentārs tavs protams ir ko tu uzrakstīji ,bet viņu tā pat izdzēsīs un viņš nepaliks vairs te. Tapēc vari nepūlēties rakstīt man atpakaļ ,jo tā pat uz viņu neatbildēšu vairs. Tschüss! emotion
1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt
« 2  3  4  5  6 »