local-stats-pixel fb-conv-api

Fakti par atslēgām un slēdzenēm8

33 1

Kā jau solīju ieprieksējā rakstā, te būs ikdienišķie fakti, lai interesantāka dzīve. Fākti par atslēgām un slēdzenēm.

1. Daudzās kultūrās slēdzenes ir mīlestības un laulības simbols, un tās gadiem ilgi ir izmantotas kā mīlestības apliecinājums. Tās piekar pie tiltu margām.

2. Lai gan Ginesa rekordu grāmatā vēl nav apstiprināts, kāds krievu atslēdznieks apgalvo, ka izgatavojis mazāko slēdzeņu un atslēgu komplektus, un neviens vēl nav apstrīdējis apgalvojumu. Viņš ar neapbruņotu aci izveidoja sīkas slēdzenes, no kurām mazākās ir tik tikko pamanāmas. Viņš izgatavojis tik mazu slēdzeni, kā adatas aci. Tiek ziņots, ka tas sver simtdaļu grama, lai gan tā darbojas kā parasta slēdzene.

3. Kādreiz slēdzenes bija no koka. Koka slēdzenes jau ilgu laiku nav bijušas populāras. Bet tās bija vienkāršākais veids, kā izgatavot slēdzeni, pat ja tās nebija izturīgas, pirms metāla slēdzenes kļuva par ikdienu.

4. Ir putni, kuriem patīk spīdīgas lietas, tāpēc nereti cilvēki paliek bez atslēgām.

5. Atslēgas bija statusa simbols vikingu sievietēm. Vikingu laikmetā sievietes tika cienītas un bieži vien bija atbildīgas par ģimenes atslēgu glabātāju. Daudzas sievietes ar lepnumu uzņēmās šo pienākumu, šujot atslēgas savās kleitās, lai atspoguļotu viņu statusu un varu viņu kopienās un mājās.

6. Sākumā katra atslēga bija unikāla, taču vēlāk tās sāka dubultot, jo, ja viena atslēga pazuda, visa slēdzene bija nelietojama.

Ceru, ka jums patika fakti. Man patīk fakti, tāpēc tādus lieku. Jau pirmdien centīšos uztaisīt faktus par guļošajiem policistiem.

33 1 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

👌

11 0 atbildēt

foršas aclēgas😀

9 0 atbildēt

👍

2 0 atbildēt

👍

2 0 atbildēt