local-stats-pixel fb-conv-api

Fakti par paklājiem7

28 0

Paklājs ir bieza rakstaina auduma veids, kas austs no dažādiem vilnas vai zīda pavedieniem, ko piekar pie sienas vai izklāj uz grīdas dekorēšanai vai siltumam. Te būs kārtējie fakti par kādu konkrētu tēmu. Lai interesanti!

1. Vecākais paklājs, kas joprojām pastāv šodien, ir 2000 gadus vecs. To sauc par Pazyryk paklāju, un tas tika atrasts skitu kapenēs Sibīrijā 1940. gados.

2. Linolejs un vinila grīda NAV viens un tas pats. Vinila grīdas ir sintētiskas un izgatavotas no ķīmiskām vielām, kuru pamatā ir nafta. Visas linoleja grīdas ir dabiskas un izgatavotas no dabā sastopamām izejvielām

3. Agrāk puteļusūcējus nebija viegli pārdot, jo daudzi cilvēki atteicās ticēt, ka viņu paklājos ir tik daudz putekļu

4. Cigarešu dūmos esošās toksiskās vielas var iekļūt paklāju šķiedrās, radot vēža risku gan cilvēkiem, gan dzīvniekiem

5. Paklājam ir spēja samazināt troksni jūsu mājā. Paklāji faktiski samazinās nevēlamo troksni jūsu mājās. Tas burtiski absorbē telpas skaņu, ja paklājs ir izklāts visā telpā.

6. Palmu ziedu kodes kāpurs ierīko savu mājvietu dziļā paklāja dobumā. Kāpurs izmanto šķiedras, lai izveidotu kokonu.

7. Putekļu sūcēji 20. gadsimta sākumā bija lieli, darbināmi ar oglēm, un to darbināšanai bija nepieciešami trīs cilvēki. Citi agrīnie putekļsūcēji bija jānovieto ārpus ēkas, un tiem bija garas šļūtenes, kas gāja caur logiem.

8. Viduslaikos grīdas klāja meldri/ niedres, kas darbojās kā vienreiz lietojams paklājs. Ja tas bija netīrs, tas tika izmests.

Ceru, ka izbaudījāt. Turpinājumā- fakti par atslēgām

28 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

5. tu domā ka istaba ir jāizklāj ar paklājiem lai mazinātu troksni?

7 0 atbildēt

Trešais 😂

4 0 atbildēt

👌

4 0 atbildēt

👍

2 0 atbildēt