local-stats-pixel fb-conv-api

Fakti par Eiro6

17 0

Kā jau ierasts, te būs 8 interesanti fakti. Šoreiz par eiro. Lai interesanti!😊(Tests)
1. Par nosaukumu “eiro” vienojās 1995. gada Eiropadomes sanāksmē Madridē, gatavojoties vienotajai valūtai. Eiro simbolu – € – iedvesmojis grieķu burts epsilons (Є), atsauce uz Eiropas civilizācijas šūpuli. Tas apzīmē arī vārda “Eiropa” pirmo burtu latīņu alfabētā, savukārt divas paralēlas līnijas, kas iet caur simbolu, apzīmē stabilitāti
2. Eiro ir otra svarīgākā valūta pasaulē. Eiro un ASV dolāros veikto starptautisko maksājumu īpatsvars ir aptuveni vienāds, un eiro ir pasaulē otrā iecienītākā valūta aizņēmumiem, kreditēšanai un centrālo banku rezervēm. Vairāk nekā puse pasaules zaļo obligāciju emisijas ir eiro.
3. Eiro ir palīdzējis Eiropas mājokļu pircējiem, uzņēmumiem un valdībām aizņemties naudu lētāk. Tā kā Eiropas Centrālā banka nodrošina eiro un cenu stabilitāti, eiropiešiem šobrīd ir kļuvis vieglāk un lētāk aizņemties naudu. Zemākas aizņēmumu izmaksas padara eiropiešiem lētāku hipotēkas ņemšanu un Eiropas uzņēmumiem lētāku ieguldījumu finansēšanu.
4. Kosova un Melnkalne arī lieto eiro, bet šīm valstīm nav sava reversa zīmējuma/attēla
5. Eiro monētas ārpus ES (Eiropas savienības) Andora, Monako, Sanmarīno un Vatikāns izmanto eiro un tām ir savas eiro monētas.
6. Eiro banknotes ir izgatavotas no kokvilnas. Banknošu papīrs lielākoties ir izgatavots no kokvilnas šķiedrām – tā sauktajām kokvilnas šķiedrām, kas ir tekstilrūpniecības atkritumi. 2019. gadā eiro banknošu izgatavošanai tika izmantotas aptuveni 5210 tonnas kokvilnas šķiedras, un 57% no šīm šķiedrām tika sertificētas kā no ilgtspējīgiem avotiem iegūtas. Turpmāk mērķis ir izmantot ilgtspējīgu kokvilnu visu eiro banknošu ražošanā.
7. Eiro ir viena no vismazāk viltotajām galvenajām valūtām pasaulē
8. 1 ASV dolārs ir 0,94 €
Ceru, ka jums patika. Rīt gaidat nākamos faktus jūsu izklaidei.😀 Tagad esi gatavs izpildīt testu

17 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

😊

8 0 atbildēt

4. tu domā monētas otru pusi?

7 0 atbildēt

Viss jau būtu labi, bet prasītos kāda bildīte pie katra fakta. Citādi rodas sajūta, ka lasi garlaicīgu mācību grāmatu. Šo pamanīju jau ne pirmo reizi, jau iepriekšējos autora rakstos.

7 0 atbildēt

👌

4 0 atbildēt