Nu tad beidzot - MissElīnas pierunāta ievietoju to kūku, kuras bildes jau man kalst kopš Jāņiem.
Zemeņu-putukrējuma kūka.23
Viss nepieciešamais (mūsu gadījumā. Proporcijas var mainīties):
6 olas
6 ēd.k miltu
6 ēd. k cukura
zemenes
saldais krējums
mazliet citrona sulas
šis tas dekorēšanai
Atdala baltumu no dzeltenuma. Dzeltenumam pievieno cukuru un kārtīgi saputo.
Tad saputo baltumu, bez jebkāda cukura.
Pēcāk baltumu un dzeltenumu saliek vienā bļodā, pievieno miltus un kārtīgi izmaisa. Liek cepties 150 grādu sakarsētā krāsnī, laiku neuzņēmu.
Kamēr cepās biskvīts - sagriež zemenes, daļu šķēlītēs, daļu saputo ar cukuru. (cik pats saldu grib).
Saputo saldo krējumu.
Mazākā bļodā atsevišķi ieliek mazliet putukrējuma un pievieno saputotās zemenes. Visu izmaisa un iegūst zemeņu krēmu.
Kopā cepām 3 biskvītus. Liekam pirmo un apziež ar aliču ievārījumu, lai starp visu saldo ir kāds skābumiņš. Pirms apziež ar ievārījumu, biskvītu apslaka ar citronūdeni (var arī ar prastu ūdeni), lai kūka būtu sulīgāka.
Ar ievārījuma apziestajm biskvītam liek virsū nākamo un apziež ar zemeņu krēmu, tad liek nākamo un apziež ar putrukrējumu.
Ar putukrējumu apziesto biksvītu dekorē ar zemenēm un šokolādi.
Kūka gatava, liek vēsumā, lai ievelkas vismaz dienu.
Bija varen` garda!