local-stats-pixel fb-conv-api

Salds mannas pīrāgs uz kefīra vai Manniks uz kefīra5

Sastāvdaļas:
Formas diametrs: 24-26 cm
kefīrs 400 g (2 glāzes)
manna 320 g (2 glāzes)
cukurs 180 g (1 glāze)
sviests 100 g
olas 2 gab
vaniļas ekstrakts / cukurs 1 tējk
cepamais pulveris 10 g
šķipsna sāls
*glāzes tilpums = 200 ml

Mannik uz kefīra bez miltiem ir ļoti garšīgs un viegli pagatavojams. Pēc šīs receptes Mannik izrādās ļoti garšīgs, un pats galvenais, tiek pagatavots ļoti vienkārši, no vienkāršākajiem produktiem, kas vienmēr ir virtuvē.
Sviesta vietā var ņemt augu eļļu, bet ar sviestu sanāk pīrags garšīgāks un maigāks.

Pagatavošana:
Bļodā ielej 2 glazes kefīra un ieber 2 glāzes manna , tad samaisu un atstāju uzbriest 15 minūtes. Bļodā liek 100 g mīksta sviesta pievieno glāzi cukura, šķipsniņu sāli, pievieno 1 tējk. vaniļas ekstrakts vai vaniļas cukurs, 10 g cepamā pulvera samaisa. Tad pievieno olas pa 1gab, un iemaisa līdz massa viendabīga. Uzbriedušajai mannai pievienoju sviesta maisījumu ar olām un cukuru. Mīklu labi samaisa līdz ta ir gludai. Ja garšo, mīklai varat pievienot kubiņos sagrieztus ābolus, banānu šķēles, rozīnes un citus žāvētus augļus. Mīklu lej formā. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 180C*, 35-40 minūtes. Gatavo kūku parkaisa ar pūdercukuru.

52 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

Laba gan, pie kafijas lieliska.

3 0 atbildēt

👍

2 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Ja tā ir svētku kūka (svētkus nesvinam bieži), tad laba recepte. Lai garšo!. Kā našķis pie ikdienas kafijas nederēs, jo normāli cilvēki ikdienā cukuru neēd pa veselai glāzei.

Protams, ja vēlas, var šādu recepti modificēt ikdienai. Atliek tikai pusi no cepamā pulvera aizstāt ar dzeramo sodu un cukuru pievienot tikai pāris karotes.

0 2 atbildēt