Pievieno rakstu! Seko Draugiem Seko Facebook Seko Twitter
 
0
327
« 1  2  3 »

Bdien! Šodien es Jums parādīšu recepti, kuras gala iznākums ir tik barojošs- ka jau ieejot veikalā un liekot ratos produktus priekš šī ēdiena pagatavošanas- sākam pieņemties svarā. Tie ir venecuēliešu plāceņi- arepas.Parādīšu arī kā gatavot vienu no maniem mīļākajiem arepu pildījumiem un vienu mērci- ko likt šajos plāceņos. Recepte (gan pašiem plāceņiem, gan vistas filejas pildījumam un arī mērcei) ir aizgūta no manas venecuēliešu paziņas. Šo plāceņu (tieši pašu plāceņu) recepte varētu būt liels palīgs studentiem (nu ne jau mācīties :D)- izdzīvošanā, kad naudas švakāk. Mēs tak visi zinam kā ir studentiem- studentiem nauda ir jātaupa. Un par ietaupīto naudu ir jāpērk dažnedažādas ļoti svarīgas lietas piektdienu un sestdienu vēlajiem vakariem un arī sestdienu un svētdienu smagajiem rītiem. Kāpēc šie plāceņi varētu būt tik "izmantojami" priekš studentiem? Tāpec, ka pašu plāceņu pagatavošanā var izmantot visparastāko Latvijas veikalos nopērkamo mannu. Un manna praktiski neko nemaksā. No viena kilo mannas putraimu- var sacept tik daudz arepu, ka var padalīties ar daudziem draugiem. Un pildījumā var likt jebko- ievārījumu, tomātu ar sīpolu, gurkji ar krējumu vai vnk ielikt desas šķēli (pilnīgs fantāziju lidojums) un kā arī manis parādīto pildījumu. Orģinālreceptē- plāceņu pagatavošanā- ir kukurūzas milti, bet mannu taisa no kukurūzas vai no kviešiem- es, atrodoties LV vairākkārt esmu cepusi šos plāceņus no pirmās veikala plauktā sagrābstītās mannas, nekad neesmu lasījusi no kā šī manna ir pagatavota- un nekad nav neizdevies. Viss vienmēr ir bijis SUPER! Vienīgais, ja necepat no kukurūzu miltiem, bet izvēlaties mannu- būtu vēlams izvēlēties smalkākus mannā putraimus, bet tas nav obligāti, bet tikai vēlami, jo ja būs rupjāki mannā putraimi, jo arepām būs rupjāka tekstūra. Personīgi iesaku smalkākus mannā putraimus. Tātad sāksim. Pagatavošanas laiks pilnas receptes (arepām, pildījumam, mērcei) izpildei ir diezgan pagarš- jo nepieciešama iepriekš sagatavošanās.
P.S. Fērbijs FĒRBIJS ar atvilkās..

Ko mums vajag Arepām... Autors: PrincesaChicle Venecuēliešu arepas (noderīgi studentiem).
1. Ko mums vajag? - Arepām (plāceņiem) - kukurūzas miltus (vai mannu), glāzi (var krūzi, var mēramtrauku), karstu ūdeni- tik karstu, lai rokas "tur", rafinēto saulespuķu eļļu- vairāk kā puslitru (olīveļļu NĒ, ja izmantos olīveļļu tad varēs līdz pusnaktij cept tos plāceņus, olīveļļā viņi vnk necepās). Būs nepieciešams arī sāls ( piedodiet, piemirsu pielikt bildei). Vistas pildījumam- vistas fileja (man ir iepircies 1kg), lauru lapa, majonēze -400grami, nedaudz ķiploks, un sāls. Mērcei- avokado (man ir aptuveni puskilo), majonēze 250 grami, ķiploks, sāls un sauja kinza (kinzu var arī nelikt, ne visiem cilvēkiem garšo kinza- tas ir gaumes jautājums, bet orģinālreceptē kinza piedalās). Jā, un nepieciešams BLENDERIS.
Autora bilde
Sākam taisīt pildījumu no... Autors: PrincesaChicle Venecuēliešu arepas (noderīgi studentiem).
2. Sākam taisīt pildījumu no vistas filejas. Ņemam katlu, lejam aukstu ūdeni iekšā. Liekam iekšā vistas filejas un 1laurlapu. Vāram aptuveni 25-30 minūtes nosmeļot putas. Vai jūs zināt ko spāniski nozīmē putas? :D Google jums iztulkos :D :D
Autora bilde
Vista izvārijusies Ieliekam... Autors: PrincesaChicle Venecuēliešu arepas (noderīgi studentiem).
3. Vista izvārijusies. Ieliekam sietā, lai notek šķidrums un vista atdziest.
Autora bilde
Kad vista atdzisusi sapluinam Autors: PrincesaChicle Venecuēliešu arepas (noderīgi studentiem).
4. Kad vista atdzisusi- sapluinam.
Autora bilde
Bļodā ieliekam pāris karotes... Autors: PrincesaChicle Venecuēliešu arepas (noderīgi studentiem).
5. Bļodā ieliekam pāris karotes majo, tējkaroti sāls, un vienu ķiploka daiviņu (es viņu sagriezu smalkāk).
Autora bilde
Ņemam blenderi un... Autors: PrincesaChicle Venecuēliešu arepas (noderīgi studentiem).
6. Ņemam blenderi un sablendērejam tā, ka ķiploks ir putrā. P.S. FĒRBIJS ārdās un dusmojas, laikam ietekmējies no vārda-puta- tulkojuma. :D
Autora bilde
Sablenderētajam ķiplokam... Autors: PrincesaChicle Venecuēliešu arepas (noderīgi studentiem).
7. Sablenderētajam ķiplokam, majo un sālim liekam klāt sapluinīto vistas fileju un pieliekam aptuveni 400 grami majo. Man ir helmans majonēze. Tā ir ļoti bieza. Ar šķidrākām majonēzēm darbojoties- noteikti vajadzēs mazāk.
Autora bilde
Padarbojamies ar blenderi... Autors: PrincesaChicle Venecuēliešu arepas (noderīgi studentiem).
8. Padarbojamies ar blenderi. Bet tikai mazliet. Nevajag pildījumu pataisīt bērnu putrā, bet gan 50/50 -ir putra un ir saglabājusies pluinītā fileja.
Autora bilde
Liekam ledusskapīPS Šo... Autors: PrincesaChicle Venecuēliešu arepas (noderīgi studentiem).
9. Liekam ledusskapī. P.S. Šo garšīgo pildījumu var smērēt arī uz parastas maizes- ļoti garšīgi- un ja vēl uzliek tomātu un kādu salātlapu- tad vispār.
Autora bilde
Liekam bļodā nomizotus... Autors: PrincesaChicle Venecuēliešu arepas (noderīgi studentiem).
10. Liekam bļodā nomizotus avokado, 2 ķiploku daiviņas ( sašņikāju smalkāk), tējkaroti sāls, un kinzu (tikai lapiņas, nekādus kātus). Vispār ar kinzu ir jābūt uzmanīgiem, ja pieliks krietni par daudz tad var mērce garšot pēc zobupastas :D
Autora bilde
« 1  2  3 »
0
327
Citi šī autora raksti:
Lasi vēl labākos rakstus:
komentāri [17]

Lai komentētu, Tev jāreģistrējas!

Reģistrēties
vai ienāc ar:
Kārtot komentārus: populārākie | jaunākie | vecākie
Rādīt bildes
tifaanija avatars
Medaļa Admins iesakaMedaļa Dienas domaMedaļa Redaktors iesaka
  tifaanija 02.03.16 01:28  
6
1
No sākuma ieraudzīju Fērbiju, domāju - seriously..? Beeet skatoties tālāk, pie katras bildes - diez gan cute. Pie tam, autore pacentusies- Fērbijs savādāks, arī frizūra mainās. Piesaistoši.(: Raksts, pats par sevi, kvalitatīvs. Good job! Nicely done. (:
Fosilija
Spoku fosilijas ikonaFosilija 01.03.16 22:32  
5
0
Kāpēc tas fērbijs vajadzīgs? Un ko tu dari ar izgrebto masu?
merkators avatars
Medaļa Darts VeidersMedaļa BērndārznieksMedaļa Recidīvists
  merkators 04.03.16 21:58  
3
0
Nezinu, kā ar to resnēsanu iepērkoties, bet, skatoties recepti, noteikti nāca klāt kāda mārcina. Tas nekas, patika raksts. Reti kkas interesants pie receptēm gadās. Reizēm skiet, ka te tikai sūdīgas tortiljas rullēt māk.
clubbedtodeathh avatars
Medaļa SpoksMedaļa BērndārznieksMedaļa Karalisks zieds
  clubbedtodeathh 02.03.16 20:54
3
1

Tas fērbijs izbesīja. 

sunshinee avatars
Medaļa TrumpeMedaļa LiterātsMedaļa Betmens
  sunshinee 02.03.16 00:58  
3
1
es nespēju uztvert to pašu recepti, jo visu laiku uzmanību novērsa tas zvēriņš.😂👹
Whatthe avatars
Medaļa Sertificēts spoksMedaļa SviestmaizeMedaļa Tulpīte
  Whatthe 01.03.16 22:52
2
0

Paldies par ideju, drīzumā arī izmēģināšu. Izskatās jau ļoti garšīgi.    

minckis avatars
Medaļa Moderatora favorītsMedaļa SviestmaizeMedaļa Admins iesaka
  minckis 03.03.16 20:37
1
0

Labz   

Missgirl avatars
Medaļa Patīk komentārsMedaļa DetektīvsMedaļa Maģistrs
  Missgirl 02.03.16 07:17
1
0

atbildot uz tifaanija komentāru " No sākuma ieraudzīju Fērbiju, domāju - ... " Izpētīju rakstu vēlreiz, fērbija frizūru dēļ. Tiešam mainās.   

Fosilija
Spoku fosilijas ikonaFosilija 01.03.16 22:36
1
0

atbildot uz MissElīna komentāru " Kāpēc tas fērbijs vajadzīgs? Un ko tu d... " ferbijs ir retro raksta odziņa

PrincesaChicle avatars
Medaļa Dienas joksMedaļa Sponsora favorītsMedaļa Admins iesaka
  PrincesaChicle 02.03.16 11:33  
0
0
atbildot uz Missgirl komentāru " Izpētīju rakstu vēlreiz, fērbija frizūru dēļ.... "Īstenībā Fērbija pričene netiek apzināti mainīta vnk pārliekot viņu no vienas vietas uz otru - ceļu viņu aiz galvas un tad arī tos matiņus sanāk neapzināti "pārveidot" Bet cilvēkiem nu gan ir acīgums- pamanīt un ievērot, kā tie mati bildēs " pārveidojas"
PrincesaChicle avatars
Medaļa Dienas joksMedaļa Sponsora favorītsMedaļa Admins iesaka
  PrincesaChicle 02.03.16 01:32  
0
0
atbildot uz tifaanija komentāru " No sākuma ieraudzīju Fērbiju, domāju - ... "Paldies 😉
PrincesaChicle avatars
Medaļa Dienas joksMedaļa Sponsora favorītsMedaļa Admins iesaka
  PrincesaChicle 02.03.16 01:11  
0
0
atbildot uz sunshinee komentāru " es nespēju uztvert to pašu recepti, jo ... "
PrincesaChicle avatars
Medaļa Dienas joksMedaļa Sponsora favorītsMedaļa Admins iesaka
  PrincesaChicle 01.03.16 22:42  
0
0
atbildot uz MissElīna komentāru "Tad jau tā sanāk lieka naudas tērēšana, ja liel... "Baaac nu bet var arī atstāt Ja masa nebūs izkasīta- tad vispār 1 arepa un kunģis pilns ar kaudzīti
PrincesaChicle avatars
Medaļa Dienas joksMedaļa Sponsora favorītsMedaļa Admins iesaka
  PrincesaChicle 01.03.16 22:41  
0
0
atbildot uz vnk Dzenis komentāru " to masu nevar atstāt tur pat kur ir? vai arī ... "Var to masu atstāt un tad likt iekšā pildījumu. Es jau rakstīju- tā ir gaumes lieta. Citiem garšo, ka tā masa iekšā, citiem negaršo Man negaršo un arī pasūtot kafejnīcās arepu- venmēr saku, lai pavārs izkasa to miltu masu ārā. Bet atkārtošos vēlreiz- var atstāt un var kasīt ārā
Fosilija
Spoku fosilijas ikonaFosilija 01.03.16 22:39  
0
0
atbildot uz PrincesaChicle komentāru "Fērbijs ir vnk statists. Jā, paldies, ka ierau... "Tad jau tā sanāk lieka naudas tērēšana, ja lielāko daļu izmet ārā. Studentiem diez vai derēs. Lētāk nopirkt tortiljas. Manuprāt.
Fosilija
Spoku fosilijas ikonaFosilija 01.03.16 22:37
0
0

atbildot uz PrincesaChicle komentāru "Fērbijs ir vnk statists. Jā, paldies, ka ierau... " to masu nevar atstāt tur pat kur ir? vai arī tas ko maina?

PrincesaChicle avatars
Medaļa Dienas joksMedaļa Sponsora favorītsMedaļa Admins iesaka
  PrincesaChicle 01.03.16 22:35  
0
0
atbildot uz MissElīna komentāru " Kāpēc tas fērbijs vajadzīgs? Un ko tu d... "Fērbijs ir vnk statists. Jā, paldies, ka ieraudzīji par to masu (palabošu rakstu), masu vnk izmet miskastē- tā vairs nekam neder