17

 327  0

Bdien! Šodien es Jums parādīšu recepti, kuras gala iznākums ir tik barojošs- ka jau ieejot veikalā un liekot ratos produktus priekš šī ēdiena pagatavošanas- sākam pieņemties svarā. Tie ir venecuēliešu plāceņi- arepas.Parādīšu arī kā gatavot vienu no maniem mīļākajiem arepu pildījumiem un vienu mērci- ko likt šajos plāceņos. Recepte (gan pašiem plāceņiem, gan vistas filejas pildījumam un arī mērcei) ir aizgūta no manas venecuēliešu paziņas. Šo plāceņu (tieši pašu plāceņu) recepte varētu būt liels palīgs studentiem (nu ne jau mācīties :D)- izdzīvošanā, kad naudas švakāk. Mēs tak visi zinam kā ir studentiem- studentiem nauda ir jātaupa. Un par ietaupīto naudu ir jāpērk dažnedažādas ļoti svarīgas lietas piektdienu un sestdienu vēlajiem vakariem un arī sestdienu un svētdienu smagajiem rītiem. Kāpēc šie plāceņi varētu būt tik "izmantojami" priekš studentiem? Tāpec, ka pašu plāceņu pagatavošanā var izmantot visparastāko Latvijas veikalos nopērkamo mannu. Un manna praktiski neko nemaksā. No viena kilo mannas putraimu- var sacept tik daudz arepu, ka var padalīties ar daudziem draugiem. Un pildījumā var likt jebko- ievārījumu, tomātu ar sīpolu, gurkji ar krējumu vai vnk ielikt desas šķēli (pilnīgs fantāziju lidojums) un kā arī manis parādīto pildījumu. Orģinālreceptē- plāceņu pagatavošanā- ir kukurūzas milti, bet mannu taisa no kukurūzas vai no kviešiem- es, atrodoties LV vairākkārt esmu cepusi šos plāceņus no pirmās veikala plauktā sagrābstītās mannas, nekad neesmu lasījusi no kā šī manna ir pagatavota- un nekad nav neizdevies. Viss vienmēr ir bijis SUPER! Vienīgais, ja necepat no kukurūzu miltiem, bet izvēlaties mannu- būtu vēlams izvēlēties smalkākus mannā putraimus, bet tas nav obligāti, bet tikai vēlami, jo ja būs rupjāki mannā putraimi, jo arepām būs rupjāka tekstūra. Personīgi iesaku smalkākus mannā putraimus. Tātad sāksim. Pagatavošanas laiks pilnas receptes (arepām, pildījumam, mērcei) izpildei ir diezgan pagarš- jo nepieciešama iepriekš sagatavošanās.
P.S. Fērbijs FĒRBIJS ar atvilkās..

« 1  2  3 »

Komentāri 17

0/2000
Kāpēc tas fērbijs vajadzīgs? Un ko tu dari ar izgrebto masu?
 5  0 atbildēt
No sākuma ieraudzīju Fērbiju, domāju - seriously..? Beeet skatoties tālāk, pie katras bildes - diez gan cute. Pie tam, autore pacentusies- Fērbijs savādāks, arī frizūra mainās. Piesaistoši.(: Raksts, pats par sevi, kvalitatīvs. Good job! Nicely done. (:
 6  1 atbildēt
Nezinu, kā ar to resnēsanu iepērkoties, bet, skatoties recepti, noteikti nāca klāt kāda mārcina. Tas nekas, patika raksts. Reti kkas interesants pie receptēm gadās. Reizēm skiet, ka te tikai sūdīgas tortiljas rullēt māk.
 3  0 atbildēt

Paldies par ideju, drīzumā arī izmēģināšu. Izskatās jau ļoti garšīgi.    

 2  0 atbildēt
es nespēju uztvert to pašu recepti, jo visu laiku uzmanību novērsa tas zvēriņš.😂👹
 3  1 atbildēt

Tas fērbijs izbesīja. 

 3  1 atbildēt

Labz   

 1  0 atbildēt