Bdien! Šodien es Jums parādīšu recepti, kuras gala iznākums ir tik barojošs- ka jau ieejot veikalā un liekot ratos produktus priekš šī ēdiena pagatavošanas- sākam pieņemties svarā. Tie ir venecuēliešu plāceņi- arepas.Parādīšu arī kā gatavot vienu no maniem mīļākajiem arepu pildījumiem un vienu mērci- ko likt šajos plāceņos. Recepte (gan pašiem plāceņiem, gan vistas filejas pildījumam un arī mērcei) ir aizgūta no manas venecuēliešu paziņas. Šo plāceņu (tieši pašu plāceņu) recepte varētu būt liels palīgs studentiem (nu ne jau mācīties :D)- izdzīvošanā, kad naudas švakāk. Mēs tak visi zinam kā ir studentiem- studentiem nauda ir jātaupa. Un par ietaupīto naudu ir jāpērk dažnedažādas ļoti svarīgas lietas piektdienu un sestdienu vēlajiem vakariem un arī sestdienu un svētdienu smagajiem rītiem. Kāpēc šie plāceņi varētu būt tik "izmantojami" priekš studentiem? Tāpec, ka pašu plāceņu pagatavošanā var izmantot visparastāko Latvijas veikalos nopērkamo mannu. Un manna praktiski neko nemaksā. No viena kilo mannas putraimu- var sacept tik daudz arepu, ka var padalīties ar daudziem draugiem. Un pildījumā var likt jebko- ievārījumu, tomātu ar sīpolu, gurkji ar krējumu vai vnk ielikt desas šķēli (pilnīgs fantāziju lidojums) un kā arī manis parādīto pildījumu. Orģinālreceptē- plāceņu pagatavošanā- ir kukurūzas milti, bet mannu taisa no kukurūzas vai no kviešiem- es, atrodoties LV vairākkārt esmu cepusi šos plāceņus no pirmās veikala plauktā sagrābstītās mannas, nekad neesmu lasījusi no kā šī manna ir pagatavota- un nekad nav neizdevies. Viss vienmēr ir bijis SUPER! Vienīgais, ja necepat no kukurūzu miltiem, bet izvēlaties mannu- būtu vēlams izvēlēties smalkākus mannā putraimus, bet tas nav obligāti, bet tikai vēlami, jo ja būs rupjāki mannā putraimi, jo arepām būs rupjāka tekstūra. Personīgi iesaku smalkākus mannā putraimus. Tātad sāksim. Pagatavošanas laiks pilnas receptes (arepām, pildījumam, mērcei) izpildei ir diezgan pagarš- jo nepieciešama iepriekš sagatavošanās.
P.S. Fērbijs FĒRBIJS ar atvilkās..
Venecuēliešu arepas (noderīgi studentiem).19
339
0
Autora bilde
Ko mums vajag? -
Arepām (plāceņiem) - kukurūzas miltus (vai mannu), glāzi (var krūzi, var mēramtrauku), karstu ūdeni- tik karstu, lai rokas "tur", rafinēto saulespuķu eļļu- vairāk kā puslitru (olīveļļu NĒ, ja izmantos olīveļļu tad varēs līdz pusnaktij cept tos plāceņus, olīveļļā viņi vnk necepās). Būs nepieciešams arī sāls ( piedodiet, piemirsu pielikt bildei).
Vistas pildījumam- vistas fileja (man ir iepircies 1kg), lauru lapa, majonēze -400grami, nedaudz ķiploks, un sāls.
Mērcei- avokado (man ir aptuveni puskilo), majonēze 250 grami, ķiploks, sāls un sauja kinza (kinzu var arī nelikt, ne visiem cilvēkiem garšo kinza- tas ir gaumes jautājums, bet orģinālreceptē kinza piedalās).
Jā, un nepieciešams BLENDERIS.
Autora bilde
Sākam taisīt pildījumu no vistas filejas. Ņemam katlu, lejam aukstu ūdeni iekšā. Liekam iekšā vistas filejas un 1laurlapu. Vāram aptuveni 25-30 minūtes nosmeļot putas. Vai jūs zināt ko spāniski nozīmē putas? :D Google jums iztulkos :D :D
Reklāma
Autora bilde
Vista izvārijusies. Ieliekam sietā, lai notek šķidrums un vista atdziest.
Autora bilde
Kad vista atdzisusi- sapluinam.
Autora bilde
Bļodā ieliekam pāris karotes majo, tējkaroti sāls, un vienu ķiploka daiviņu (es viņu sagriezu smalkāk).
Reklāma
Autora bilde
Ņemam blenderi un sablendērejam tā, ka ķiploks ir putrā.
P.S. FĒRBIJS ārdās un dusmojas, laikam ietekmējies no vārda-puta- tulkojuma. :D
Autora bilde
Sablenderētajam ķiplokam, majo un sālim liekam klāt sapluinīto vistas fileju un pieliekam aptuveni 400 grami majo. Man ir helmans majonēze. Tā ir ļoti bieza. Ar šķidrākām majonēzēm darbojoties- noteikti vajadzēs mazāk.
Autora bilde
Padarbojamies ar blenderi. Bet tikai mazliet. Nevajag pildījumu pataisīt bērnu putrā, bet gan 50/50 -ir putra un ir saglabājusies pluinītā fileja.
Reklāma
Autora bilde
Liekam ledusskapī.
P.S. Šo garšīgo pildījumu var smērēt arī uz parastas maizes- ļoti garšīgi- un ja vēl uzliek tomātu un kādu salātlapu- tad vispār.
Autora bilde
Liekam bļodā nomizotus avokado, 2 ķiploku daiviņas ( sašņikāju smalkāk), tējkaroti sāls, un kinzu (tikai lapiņas, nekādus kātus). Vispār ar kinzu ir jābūt uzmanīgiem, ja pieliks krietni par daudz tad var mērce garšot pēc zobupastas :D