Pievieno papriku, mazliet apcep
Un pievieno plāni grieztu gaļu, to viegli apcep no visām pusēm. Šeit ir nianse, ka "apraujot" gaļu tieši uz karstas pannas, saglabāsies tās sula.
Un uzreiz pievieno rīsus. Tā kā rīsi ir auksti, arī gaļas cepšanās izbeidzas, bet tiklīdz rīsi sasils, tā arī gaļa būs pagatavojusies.
Pievieno zaļumus. Lociņu vietā var pievienot pētersīļus vai bambusa saknes vai sīpolus.
Kad rīsi karsti un gaļa arī gatava, pievieno sojas mērci un pārējās mērcītes. Šīs mērces ir vienas no populārākajām austrumu virtuvē un bieži tiek izmantotas ēdienu gatavošanā.
Ar mērcītēm uzmanīgi, jo tās iz diezgan spēcīgas garšas ziņā, pievienojiet no katras nedaudz, tad samaisiet, pagarašojiet, ja nepieciešams, vēl pievieno.
Šeit tad arī nobeigums, kur izmanto sagriezto pudeli. To es izmantoju, lai noformētu ēdienu. Prātīgi ieliekot veidnē rīsus ar gaļu un mazliet piespiežot, iznāk aptuveni šādi:
Mazliet vēl dekora un ticiet vai nē, kādu šādi var patīkami pārsteigt!
Tātad, ideja ir dota, pārējais paliek jūsu pašu ziņā, ko savienot, ko nē, ko vairāk pievienot utt.