Dārzeņu sagriešanas veidi. Pārsvarā austrumu virtuvēs sagriešana ir salmiņos, bet, ja labāk tīk kubiņos, tad visam arī jābūt kubiņos.
Es izvēlējos salmiņu sagriešanas veidu, bet, lai paprika nebūtu tik bieza (jo planāk, jo garšīgāk), pārgriezu to gareniski un tad smuki salmiņos (sk. iepriekšējās 2 bildes)
Rīsus noskalo, tvaicētos var arī neskalot. Viens variants par rīsiem ir cepti rīsi, tie būs vienmēr irdeni un cietāki par parasti vārītiem rīsiem.
Katliņā uzkarsē olīveļļu vai augu
P.S.
Rīsu vietā var izmantot olu nūdeles.
Uz nelielas uguns, nepārtraukti maisot, rīsus apcep
Var pievienot sasmalcinātu ķiploku cepšanas laikā. Cepts ķiploks dos īpaši patīkamu aromātu un garšu. Var pievienot timiāna zariņu. (par ceptajiem ķiplokiem atsevišķā sadaļā būs)
Rīsus vāra bez sāls ~15min un 5-10min atstāj ar vāku bez uguns.
Tālāk noskalo rīsus aukstā ūdenī un atstāj caurdurī.
Gaļu jāgriež plānās šķēlītēs vai salmiņos. Pīles filejas vietā droši varat izmantot vistas vai liellopa fileju.
Uz uzkarsētas pannas liek cepties šampinjonus, bet nekādā gadījumā nepievieno sāli vai piparus, jo tad sēnes sāks izdalīt ūdeni un būs ilgāk jācep. To var darīt pašās beigās.
Jāpiezīmē, ka šādus "stir-fry" ēdienus ieteicams gatavot uz vok pannas un uz "dzīvas" liesmas (nevis elektriskās plīts).