Sanāca tā, ka vajadzēja uz darbu nest kūku viena iemesla dēļ. Izlēmu, ka nevis pirkšu, bet pagatavošu pati un pie reizes uzcepšu arī rakstu, jo kāpēc gan ne?
Sanāca tā, ka vajadzēja uz darbu nest kūku viena iemesla dēļ. Izlēmu, ka nevis pirkšu, bet pagatavošu pati un pie reizes uzcepšu arī rakstu, jo kāpēc gan ne?
Šokolādes pamatnei:
150g šokolādes;
110g sviesta;
3 olas;
100g cukura;
8g nesaldā kakao;
mazliet sāls.
Kafijas krēmam:
2 olu dzeltenumi;
100g cukura;
15g kukurūzas miltu;
160ml silta piena;
5g šķīstošās kafijas (var vairāk);
10g želatīna;
50ml auksts ūdens;
250g saldais krējums (35%).
Sāksim ar to, ka izkausēsim šokolādi un sviestu karstā ūdens peldē.
Tad atdalām olas dzeltenumus no baltumiem un dzeltenumus pa vienam pievieno izkausētajai šokolādei un kārtīgi samaisa. Tad pievieno kakao. Kāpēc 8g? A kāpēc nē? Negribu likt 10g, ielikšu 8g. Ja gribi, vari likt 10g. Tad vēl pievieno mazliet sāli un tad samaisa visu kārtīgi.
Tālāk sākam kult olas baltumu pakāpeniski pievienojot cukuru un kuļot, līdz masa ir sabiezējusi...tā, ka izņemot putojamās slotiņas laukā, izveidojās tādi divi galiņi.
Tad saputotos olu baltumus uzmanīgi iemaisa šokolādes masā.
Pannā ieklāj cepamo papīru un, drošs paliek drošs, ar sviestu apsmērē malas. Ielej iekšā šokolādes masu un liek cepeškrāsnī uz 180 grādiem apmēram 20 minūtes. Citiem var izcepties ātrāk, citiem vēlāk, tāpēc nekur tālu no cepeškrāsns neejam.
Kad izcepusies, ļaujam pamatnei atdzist.
Gatavojam krēmu!
Atdalām olu dzeltenumus no baltumiem. Baltumus noliekam malā, bet dzeltenumam pievienojam cukuru un ar dakšiņu kuļam tik ilgi, kamēr masa paliek bāli dzeltena.
Tad pievienojam kukurūzas miltus un atkal samaisām. Pēc tam masai pievienojam pienu un kārtīgi izmaisām visu. Tad šo masu pārlej mazā katliņā un maisot vārā, līdz tā sabiezē.
Kad masa sabiezējusi, to noņem no uguns un pievieno šķīstošo kafiju. Samaisa.
Tiem, kuriem bail no želatīna, pastāstīšu, kā es to sagatavoju, jo es arī agrāk domāju, ka tā ir traģēdija. Tātad, ja mums ir 20g paciņa, tad uz to vajag 100ml auksta ūdens, bet tā kā vajag tikai 10g, tad mums vajadzēs 50ml ūdens. Krūzītē ieber želatīnu, ielej ūdeni, samaisa, un atļauj uzbriest. Pēc tam karstā ūdens peldē izkausējam uzbriedušo želatīnu, līdz tas ir šķidrs un "dzidrs". Tad šo želatīnu pielejam klāt kafijas krēma masai.
Man jautājums - kāpēc kukurūzas milti? Citus vietā var likt?
Un paldies par vēl vienu labu rakstu spokos