local-stats-pixel

Taisam vīnu no skābiem ķiršiem.22

 302  1

Sveiki gribēju ar jums padalīties kā es taisu 1x vīnu sev.tikai es neesmu nofočejis pirmo etapu ka es samīcu ķiršus,nu tad aiziet.

Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 22

0/2000

Man liekas, ka tas Spoku tusis bija jātaisa pie tevis :D

 18  0 atbildēt

Un es savārīju zaptē : (

 12  0 atbildēt

Viņš tak vīnu jau bija notestējis.. emotion

 11  0 atbildēt

Pēc nedēļas gāžu ciemos ;)

 9  0 atbildēt

Alkohols ir kaitigs veselibai, tikai ne shadi pagatavots :) + :)

 6  0 atbildēt

Nākošgad pēc ķiršu ražas laika kritīsies alkahola pirkšana latvijā. :D

 3  0 atbildēt
Mmm, mājas vīni.. Vēl ķiršu, ņamma emotion
 3  1 atbildēt

Tu piemirsi vēl pēdējo etapu- laišanu caur destilatoru. :D

 2  0 atbildēt

Pagaiš vasar taisīju no upenēm un jāņogām. Galvenais nepielikt pa maz cukura, lai nesaietu viss etiķī. man veselu gadu rūga tas vīns. Bija labs, salds :)

 2  0 atbildēt

Atvēru rakstu visai skeptiski, bet beigās pat rakstu pieliku favorītos - uz nākamo ķiršu sezonu būs jāizmēģina :)

 2  0 atbildēt

Neredzu jēgu vīnam kaut kādu raugu gāzt klāt. Pēc tam ir tā rauga dvinga klāt. 

Vislabākais veids, kā piedarbināt rūgšanas procesu: Paņem sauju rozīnes, pārlej ar ~60'C ūdeni un atstāj slēgtā traukā uz diennakti. Tad visu trauka saturu (ar visām rozīnēm) lej klāt raudzējamai masai.

Un vēl viens knifs, kas piedod mājas vīnam īpašu aromātu - ogas pirms samīcīšanas sasaldē saldētavā, tad atlaidina un tikai tad samīca. Sasalstot šķidrums saplēš visas šūnas, līdz ar to atbrīvojot ēteriskās eļļas, kuras tu izmet, ja nesasaldē ogas. 

Raudzēju vīnu gandrīz katru vasaru, jau 6 gadus. emotion

 1  0 atbildēt

Centos, bet tekstam zem 8. bildes nespēju izsekot.

 1  0 atbildēt

Galvenais, lai cilvēki saprot kā to gatavot, uz gramatiku po*uj

 1  0 atbildēt

gramatika..

 2  1 atbildēt

GRAMATIKA...:/

 1  1 atbildēt
Pēc rakstības neliekās, ka esi pieaudzis vīrietis. Drīzāk tīnis, kuram tēvs tur darbojās, bet pats tikai internetā bildes lika un fācim visu procesu noprasīja.
 0  0 atbildēt

no ŠĻAUCIŅAS (siev.dz)

 0  0 atbildēt

sarūkstošās-jāraksta sarūgušās. izlasot šo rakstu,gribēju sev skābi ieliet acīs,bet ideja laba!

 0  0 atbildēt