local-stats-pixel

Kartupeļu-puravu biezeņu zupa ar grauzdiņiem3

Sastavdaļas:
Kartupeļi 600 g
Puravi 100-150g
Olas dzeltenums 1 gab
Piens 250 ml
Sviests 40-60 g
Sāls 1 tējkarote
Grauzdiņiem: baltmaize, sāls, pipari

Pagatavošana:
Puravus sagriež, apcep katliņā ar sviestu, tad, pievieno nomizotus sagriežtus kartupeļus. Pārlej parī ar verdošū ūdeni, pievieno sāli un zem vāka, gatavo līdz gatavs 20-25 minūtes. Pa to laiku sagriež baltmaizi kubiciņos, liek uz plāts pārkaisa ar sāli, pipariem, eļļu, cep cēpeškrāsnĪ 180 c* 5-7 minūtes. Vārītos kartupeļus sablenderē, pievieno karstu pienu, samaisa. Atlikušajām karstam pienām (50ml) pievieno olas dzeltenumu un atrī samaisa, pievieno kartupeļu masai.
Pasniedz ar grauzdiņiem. (Zupu sildīt tikāi karstā ūdens peldē, savādāk zupa piedegs.)

Lai labi garšo!

45 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Ņam, ņam emotion emotion

6 0 atbildēt

👍

3 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt