Sveikiņi!
Tātad šodien es gribu jums parādīt, kā es gatavoju ķīniešu mērci.
Gribu pateikt uzreiz, ka sastāvdaļu daudzumu nevaru pateikt, jo visu gatavoju garšojot.
Garšīgu skatīšanos! :))
Sveikiņi!
Tātad šodien es gribu jums parādīt, kā es gatavoju ķīniešu mērci.
Gribu pateikt uzreiz, ka sastāvdaļu daudzumu nevaru pateikt, jo visu gatavoju garšojot.
Garšīgu skatīšanos! :))
Lai pagatavotu šo mērci mums būs vajadzīgs:
vistas fileja;
tomātu pasta;
paprika;
čilli pipars;
ananāsu gabaliņi;
sojas mērce;
sīpols, ķiploks;
medus;
balsamico etiķis, ja nav var pielikt baltvīna etiķi, bet es liku abus;
rīsi.
No sākuma sagriežam vistu nelielos gabaliņos un kādā bļodā aplej ar sojas mērc un nedaudz baltvīna etiķi un atstāj nedaudz lai pastāv.
Pa to laiku, kamēr vista marinējas, sagriežam sīpolus un arī ķiplokus..
..papriku un nedaudz čilli piparus. (neaizmirsti nomazgāt pirkstus pēc čilli pipara :D)
Liekam cepties gaļu.
Kad gaļa jau nedaudz apcepusies, liekam klāt sīpolus un ķiplokus.
Klāt liekam arī papriku ar čilli.
Kamēr pannā viss sautējas, jāķeras klāt pašam grūtākajam - attaisam ananāsu kārbu. :DD
Kad viss sacepies, pieliekam klāt tomātu pastu, tik daudz cik pats vēlies. Pielej arī ūdeni nedaudz, lai nav tik ļoti bieza.
Pielej nedaudz balsamico etiķi un ēdamkaroti medu.
Es parasti vistu un mērci gatavoju atsevišķi:
Marinējot vistu pielieku kādu karoti cietes. Ja pieliksi par daudz ciets, tad firtējot vista lips pie katla. Pēc 30min vistiņu pa nelielām porcijām lieku fritēties uz pāris minūtem. Pēc fritēšanas vistas gabaliņus lieku uz virtuves papīra dvieļa, lai tas uzsūc lieko eļļu. Mērcīte - apcep sīpolus, pieliek papriku/čilli, dažreiz burkānus, tad ķīnas saldskābo mērci ar ananāsiem, karoti medus. Gatavā mērcē iemetu vistiņu, kārtīgi samaisu un vēl pieberu sezama sēklas.