Šodien sakārojās, un tā kā sen nebiju gatavojis, tad nu pagatavoju.
Zinu ka šī recepte ir ļoti izplatīta, bet atļaušos ielikt savu variantu.
Šodien sakārojās, un tā kā sen nebiju gatavojis, tad nu pagatavoju.
Zinu ka šī recepte ir ļoti izplatīta, bet atļaušos ielikt savu variantu.
Sastāvdaļas.
Es izmantoju:
1. Paciņu sviesta. ~1,30 EUR
2. divas olas ~ 0,20 EUR
3. 400 gramus selgas cepumus, pirku tirgū pa 3,50 EUR/Kg ~ 1,40 EUR
4. 100 grami rozīņu 0,30 EUR
5. 100 grami ananāsu cukādes - 0,85 EUR
6. 100 grami, zemesriekstu - negrauzdēti 0,35 EUR
7. ~300 grami marmalādes, pirku tirgū pa 3,50 EUR/Kg ~ 1 EUR
8. ~pusglāze kakao =50-80 grami, ~ 0,50 EUR
9. ~pusglāze cukura= 100-150 grami ~ 0,20 EUR
visam iztērēts aptuveni 5 Eur
vel vajadzēs pārtikas folliju, pirku maximā - 85 centi.
Sākam gatavot...
Noskalojam un ieliekam mērcēties rozīnes.
Sadrupinama cepumus, lai ir gan smalkumi gan mazliet rupjāki gabali.
Riekstus mazliet apgrauzdējam, lai izdalās aromāts un uzlabojās garša, ieberam trauciņā lai dziest, uz pannas nevajag atstāt, jo rieksti turpinās grauzdēties, kā arī ilgāk dzisīs..
Kamēr rieksti dziest, sagriežam smalkāk cukādes, un pievienojam cepumiem.
Uzberam uz dēlīša nedaudz cukuru, un sākam griezt marmalādi, ja cukura nebūs tad marmalāde visu laiku lips pie naža. pievienojam to pie cepumiem.
No rozīnēm nolejam lieko ūdeni, un pievienojam cepumiem.
Atdzisušos riekstus vajag sasmalcināt to var izdarīt divejādi:
a) ielikt maisiņā un sadauzīt ar āmuru, vai ko līdzīgu
b) sasmalcināt piestiņā, tas ir ērtāk.
katrā ziņā nevajag malt - nekas labs nesanāks un būs pārāk smalki.
Sasmalcinātos riekstus pievienojam kopējai masai, visu labi samaisam.
Katliņā izkausē sviestu, cenšoties lai viņš ir šķidrs, bet nesāk vārīties, pievieno cukuru un maisa līdz cukurs izkusis.
Mammuks taisa taa, lai var sagriezt plāni, plāni, un tad ir redzamas verandinjas, kaa vinja saka (cauri marmelaades lodzinjiem spiid gaisma)
Bet Tu esi malacis, protams, ka pluss!
Garšo saldā šokdesa,bet šī liekas ļoti salda. Jo cukādes un marmelade vienā mulsina. Un vēl rozīnes.
Man mājās šis ir vismaz reizi pa divām nedēļām.
Pēdējo reizi bija garšīgi pievienojot tos riekstus, kuriem apkārt šokolādes končas,līdzīgi kā MMs
Ātri, viegli, garšīgi
Ļoti foršs raksts. Varētu ieliktu 20 plusus, bet nevaru. Varēji vēl pateikt kā garšo, bet tas tā. Izskatās vienalga labi un produkti labi, nevar garšot slikti.
Es masā jēlas olas nelieku - tā jau var tikt pie salmonellozes.Bet nu -katram sava recepte, kā vēlas, tā gatavo. Rezultāts garšīgs!