Te būs īstā Rīgas salmiņu recepte, nevienam nestāsti un neizpaud viņu, kā arī nesaki nevienam tālāk, kur viņus var nopirkt, jo viņus ēst var tikai īpašie.
Nepieciešamās komponentes Rīgas salmiņu javai:
1 puskilograms miltu
2 divi olas dzeltenumi
3a glāze ūdens
3b pusglāze piena
4 glazūrai, olas baltums
5 septiņas tējkarotes cukura
Gulanātorus pievieno pēc patikas. Es ieteiktu iztikt vien ar G890a un G509, bet ir arī tādi, kuri liek klāt G234, G677 un G909b
Paņemam miltus un ieliekam to ērtā traukā, kuru aplejam ar glāzi ūtens, olas dzeltenumu un peinu sakuļam vienmērīgā kultenī, kuram peivienojam klāt cukuru. Javu izspiežam caur gaļasmašīnu un nogrieztus vienmērīgā lielumā sakārtojam uz krāsns redelēm. Es ieteiktu viņus apcepināt ne ilgāk kā 15 minūtes uz vienmērīgas uguns. Pēc tam noglazēt un sakārtot vēl 2 minūtes pacepināt, atdzēsēt un sakārtot pakās.
ēd, komentē un vērtē