local-stats-pixel fb-conv-api

Jaunais AI nozarē3

13 0

Jau vairāk kā gadu Open AI, Microsoft vadībā, plašākai publikai piedāvā izmantot visiem pieejamus mākslīgā intelekta risinājumus, tomēr citi tehnoloģiju giganti neguļ un mēģina pierādīt sevi labāk kā to līdz šim ir sanācis paveikt Microsoft.

Claude
Patreiz lielāko draudu GPT4 varētu ilustrēt Claude3, kuru māklīgā intelekt risinājumu kapacitāte pat spējot kopumā pārspēt GPT4 iespējas. Un faktu, ka Claude varētu būt nopietnākais konkurents GPT4 iezīmē tas, ka kompāniju (Anthropic) ir gatavs atbalstīt Jefs Bezos(Amazon), lai attiecīgi nodrošinātu vajadzīgo kapitālu un tehnisko nodrošinājumu, kā to līdzīgi izdarīja pirms gada Microsoft ar Open AI. Bez tam Anthropic ir dibinājuši tie indivīdi, kuri sevi nespēja saistīt ar Open AI nākotni Microsoft vadībā.

Groks
Tā pat arī Elons Masks ir apņēmies virzīt savu produktu Groks1.5, kas ir balstīts uz 'Lielā valodas modeļa' pamata, lai patērētājiem ļautu iegūt vēlamo informāciju par sev vajadzīgo. Tomēr viņam patreiz nesanāk Groka izmantojuma līmeni pacelt tik augstu, lai to varētu salīdzināt ar GPT4 vai Claude3. Tomēr viņš sola, ka tas notikšot šī gada vai nākamā gada laikā, kad viņa virzītais risinājums spēšot sevi pierādīt patērētājiem.

Gemini(Džemenai)
Gemini ir Google virzītais GPT4 analogs, kuram neskatoties uz visai agresīvajiem centieniem pietiekt sevi kā GPT4 alternatīvu. Ir sanācis visai neveikli izgāzties, safabricējot reklamas materiālus, kuri maldina patērētaju par Gemini izmantošanas iespējām, kā arī piedāvājot informāciju, kura varētu maldināt tā izmantotāju, attēlojot dažādas vēsturiskas autoritātes etniski nekorekti. Tomēr salīdzinot ar pārējiem risinājumiem Gemini arī ir visai dārgs.

Vēl protams Facebook un Apple varētu kādā brīdī pieteikt savas alternatīvas GPT4, tomēr pagaidām par to nekas neliecina. Un iespējams Apple atteiksies no šādas iespējas, lai attiecīgā risinājuma virzīšanu savām vajadzībām atļautu Google vai Microsoft. Savukārt Facebook varētu vairāk koncentrēties uz risinājumu, kas būtu iekļauts viņu VR/AR risinājumu virzīšanai.

Tas protams nenozīmē to ka Open AI, Microsoft vadībā, nedomā par attīstību un jaunu iespēju nodrošināšanu. Sekojoši, Open AI ir pieteikuši divus jaunus produktus uz GPT4 tehnoloģijas bāzes - Sora un balss atdarinātaju. Kur sekojoši Sora ļaušot iegūt video materiālu izrietot no sniegtā araksta, savukārt balss atdarinātājs ļaušot izmantot sev vēlamu balss tembru, lai nodrošinātu informācijas ieskaņošanu vai saskarsmi ar lietotāju, ļaujot atdarināt jebkura balsi. Bez tam Sems Altmens, Open AI vadošā seja publikas priekšā esot pavēstījis par plāniem tuvākā nākotnē iepazīstināt GPT5, kuram vajadzētu patērētāju pārsteigt ar jauna veida kapacitātes iespējām.

Šajā rakstā vien ir apkopoti jaunumi, kas saistas ar maklīgā intelekta virzību valodas saprašanas sfērā (LLM - lielais valodas modelis). AI risinājumi pēdējā gada laikā ir izmantoti, lai panāktu kodolreakcijas nodrošināšanu, kodolsintēzes reakcijai, lai nodrošinātu automatizētu elektronikas implantēšanu smadzenēs pacientiem, lai pilnveidotu elektronikas izstrādāšanu un ražošanu, lai virzītu pacientam pielāgotu zāļu izstrādi un neskaitāmos citos virzienos.

lasi, vērtē, komentē emotion

Mākslīgā intelekta ģenerēts video

13 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

👍

Un skaists video.

4 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt