local-stats-pixel

Visvirzienu skrejceliņš5

18 0

Beidzot ir parādījies nopietns risinājums kustības simulēšanai uz vietas, ko piedāvā "Disney" apakšuzņēmums "Disney Reserch". Līdz šim, protams, arī citas kompānijas un inženieri mēģināja izvirzīt savus risinājumus, taču tie visi nobāl esošā prototipa priekšā.

Tehnoloģijas princips

Grīdā tiek iestrādāti ar motoriem aprīkoti konusi, kuru pamati ir vērsti pret izmantotāja pēdu. Attiecīgi, regulējot konusa rotācijas ātrumu, konusu pamata leņķi pret pēdu un rotācijas virzienu ir iespējams panākt pilnīgu kustības kompensāciju jebkurā virzienā. Sekojoši atiecīgās ierīces izmantotāju nepārtrakti turot centrā, lai arī uz kuru pusi viņš nevēlētos virzīties. Sekojošā tehnoloģija neprasa papildus stiprinājumus vai atbalstu tā izmantotājam, kā arī spēj reaģēt pietiekami ātri, lai kustības varētu saistīt ar ralitātē izmantoto pārvietošanos.

Kam esošā tehnoloģija varētu tikt izmantota
o
virtuālās realitātes cienītājiem, dodot iespēju pārvietoties neierobežoti lielās virtuālajās vidēs.
o kustību analizēšanai un paredzēšanai, izmantojot dažāda veida pārvietošanās mehanismus
o priekšmetu pārvietošanai aprīkotā laukuma ietvaros.

Patreiz "Disnay Reserch" ir aplūkošanai un novērtēšanai piedāvājis pirmo prototipu, kurš gan ir pieejams tikai speciālistiem, visdrīzāk tāpēc, lai labāk apzinātu esošās tehnoloģijas potenciālu un piesaistītu investīcijas tehnoloģijas tālākai attīstīšanai. Pagaidām prototips esot visai neliels un tā izmantošana ir visai skaļa. Tomēr tehnoloģijas izstrādātāji norāda, ka esošo elektromotoru aizvietošana ar bezkontaktu motoriem un ierīcē integrēto konusu samazināšana un skaita palielināšana varētu iekārtu padarīt vēl pievilcēgāku. Kas dažiem liek lēst, ka piecu gadu laikā arī patērētāju varētu sasniegt šādas iekārtas, kuras cetna varētu būt ap pieci tūkstoš ASV dolāru. Tomēr "Disney" pagaidām esošo tehnoloģijas izmantošanu saista vien ar savu izklaižu parku aprīkošanu, kuru apmeklētāji varētu gūt jaunas izjūtas un pieredzi, kādas nekur citur nebūšot iespējams sastapt.

lasi, vērtē, komentē emotion

18 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 5

0/2000

🙂✌

5 0 atbildēt

👍

4 0 atbildēt

👌

3 0 atbildēt