Pa virsu lipina kubiciņus, cik nu uz virsmas salien. Pa virsu kārtīga skāba krējuma krēma kārta (lai visu apsedz) un pēc vēlmēm žāvētie augļi, rieksti utt.
Tā kā kubiciņu ir daudz, taisām arī trešo stāvu, pēc tam visu atkal apsedzot ar krēmu.
Pa virsu lipina kubiciņus, cik nu uz virsmas salien. Pa virsu kārtīga skāba krējuma krēma kārta (lai visu apsedz) un pēc vēlmēm žāvētie augļi, rieksti utt.
Tā kā kubiciņu ir daudz, taisām arī trešo stāvu, pēc tam visu atkal apsedzot ar krēmu.
Paralēli gatavo glazūru, visas četras sastāvdaļas peldinot karstā ūdens peldē. Kad masa kļuvusi viendabīga, to lej kūkai pa virsu. Dekorē ar žāvētiem augļiem, magonēm, riekstiem. Izmantoju arī zobubakstāmos, lai noturētu konstrukciju, kamēr krējums nav sacietējis.
Kad pārlieta glazūra.
Tagad uz diennakti ledusskapī, lai kūka ievilktos.
Nākamajā vakarā uz svētku galda. Zobu bakstāmie pirms pasniegšanas, protams, tika noņemti, un viss smuki turas vietā. 🙂
Uz šķīvja joprojām ir diezgan daudz skābā krējuma. Dalot kūku pa gabaliem, var uzlikt uz šķīvja arī kādu daļu krējuma piedevai.
Ciemiņi slavēja un ņēma līdzi, jo kūkas bija tiešām daudz.
Lai labi garšo!
Nesaprotu, kura ir labāka, šai rakstā minētā kūka, vai šajā rakstā 😡 Mazāk zināma recepte - kūka «Sprogainis»