local-stats-pixel fb-conv-api

Mazāk zināma recepte - kūka «Sprogainis»9

120 0

Kūka, kuras recepte atrasta mammas studiju laiku kladē. Vēlams gatavot dienu iepriekš, jo visgaršīgākā tā ir 24-40 h pēc pagatavošanas.

Lieliski derēs tiem, kuriem nepadodas kūku dekorēšana. 😄 Ļoti sātīga, pietiks pat divām ballītēm.

SASTĀVDAĻAS

Mīkla:

4 olas

2 glāzes cukura

2 tējkarotes sodas

400 grami skābā krējuma

1 bundža iebiezinātā piena ar cukuru

5-6 glāzes miltu

2 ēdamkarotes kakao pulvera

Krēms:

1-1,5 litri skābā krējuma

1 glāze cukura

2 tējkarotes vaniļas cukura

Glazūra:

50 grami sviesta

50 grami piena

50 grami kakao pulvera

50 grami cukura

Papildus:

Žāvēti augļi, rieksti, rozīnes, magones, kanēlis utt.

120 0 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

Kūka noteikti ir ļoti garšīga. Manuprāt tā izskatītos pavisam pēc tortes, ja visu liktu tortes formā (ja mājās tāda ir).

Mīklai Jūs uz 400 gr krējuma pievienojat 2 tējkarotes sodas. Sodu, protams, pievieno lai dzēstu krējuma skābumu un rezultātā mīkla un arī kūka kļūtu poraina. Tikai uz tādu daudzumu sodas krējumam jābūt ļoti skābam vai arī sodas jāliek mazāk. Ja Jūs likāt tādu daudzumu, tad tā arī vajadzēja.

Ja ir kūka -mājās ir svētki. Labu apetīti!

7 0 atbildēt

Es ēstu🤗. Neko nezinu par sodu, miltu daudzumu un par brr😀, bet man garšotu!😊

6 0 atbildēt

👍

4 0 atbildēt

👍

3 0 atbildēt

Brrr... 😵

2 0 atbildēt

👍

1 0 atbildēt