Kūka, kuras recepte atrasta mammas studiju laiku kladē. Vēlams gatavot dienu iepriekš, jo visgaršīgākā tā ir 24-40 h pēc pagatavošanas.
Lieliski derēs tiem, kuriem nepadodas kūku dekorēšana. 😄 Ļoti sātīga, pietiks pat divām ballītēm.
SASTĀVDAĻAS
Mīkla:
4 olas
2 glāzes cukura
2 tējkarotes sodas
400 grami skābā krējuma
1 bundža iebiezinātā piena ar cukuru
5-6 glāzes miltu
2 ēdamkarotes kakao pulvera
Krēms:
1-1,5 litri skābā krējuma
1 glāze cukura
2 tējkarotes vaniļas cukura
Glazūra:
50 grami sviesta
50 grami piena
50 grami kakao pulvera
50 grami cukura
Papildus:
Žāvēti augļi, rieksti, rozīnes, magones, kanēlis utt.