Luuk viss nepieciesamais galai.
Sariiveejam uz smalkaas riives pusiiti siipola. Un sagriezam smalki locinjus =) Paspeeju arii ieriveet pirkstaa =(
Luuk viss nepieciesamais galai.
Sariiveejam uz smalkaas riives pusiiti siipola. Un sagriezam smalki locinjus =) Paspeeju arii ieriveet pirkstaa =(
Galai klaat beram garsvielas peec garsas, liekam klaat sariiveto siipola pusiiti un sagrieztos locinjus. Pilejam !nedaudz! loti maz pienu klaat galai, savadak ja pielies pa daudz, sanaaks pa skidru.
Visu kartiigi samiicam kopaa!
Luuk arii mikla ir atdzisusi. Nemam vinu araa no blodas un biku paspaidam, lai vieglaak izruleejas.
Man nesanaaca izruleet, jo speeka nepietika =(
Es paneemu 1/4 dalu, izrulleeju desaa un sagriezu gabalinjos apmeeram tik lielos, cik daudz vajadzees prieks viena pelmenja miiklu.
Luuk kad mazo gabalinju izmiica tad sanaak sads
Mazajaa miklas pikucii ieliek nedaudz galu. Jaskataas cik liels tas pikucis, jo vini man piemeram sanaaca dazaada lieluma.
Vienu apliiza pusiiti parlokam paari galai uz otru malu. Smuki ar pirkstiem malinjas salipinam kopaa, ta lai neliip valaa un lai nekas nav valaa.
vēl gribēju jautāt/piesieties, vai Tu ļoti ienīsti savu bračku ? citēju: "Diemzeel beigaas pasgatavotos pelmenjus uzcepu ne uzvaariju, jo manam braalim negarso cepti pelmenji..."
Lieliski, jau sen gribēju pamēģināt, tagad kad pat fotorecpte priekšā noteikti to izdarīšu.. Paldies!
+ jo es pati esmu taisījusi pelmeņus, zinu kāds tas ir darbs. Man kautkā vienmēr sanāk daudz mīklas, jo es ļoti plāni rullēju, bet tā garša....superīgi. Gan vārīti gan cepti. Un tieši tā, kā Tu - arī sadalu pa maisiņiem un saliku saldētavā pāri palikušos.
Eh, atriebības saldā garša :) bračka palika gribot ;D Bet pelmenīši ņam ņam
Sanāca nesalīdzināmi garšīgāk nekā veikalos, jo tajos mēslos neliek gaļu. Tā vietā samaļ ādas, kaulus, un visu pārējo neēdamo, nokrāso, pievieno garšas pastiprinātājus un nosauc to par 'mehāniski atdalītu gaļu'.
Tāpēc nedrīkst pirkt pelmeņus, kuros tas ir rakstīts virsū. Tas pats ar desām un cīsiņiem principā