Sauso želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un uzbriedina.Cukuru izšķīdina ūdeni pievieno citronskābi un vara uz lēna uguns sīrupu 5 minūtes.Želatīnu šķīdina,ievietojot trauku karsta ūdens peldē. Olu baltumus ieliek putojamā traukā, pievieno šķipsnu sāls.Kuļ līdz paliek baltas putas.Karsto sīrupu ļoti lēnām putojot lej olbaltumā līdz viss ir iekšā turpinot kult pievieno kakao pulveri,vaniļas cukuru un augu eļļu. Formiņas pildām ar pagatavoto krēmu,liek ledusskapi 25-30 min.(vislabāk šādam krēmam izmantot silikon formiņas).Šo desertu var baudīt pie kafijas,tējas vai ar jāņogu,dzērveņu šķidro sulas ķīseli.Sanāca 12-forminas.Veiksmi gatavošanā! Lai jums labi garšo! Uz tikšanos.
Sastāvdaļas;
Olu baltumi 2
Želatīns17g
Cukurs 200g
Ūdens 100ml
Kakao pulveris 5g
Vaniļas cukurs 1/2 tējkarotes
Citronskābe 1/4 tējkarotes
Augu eļļa 25ml