Mīkla ir divkārt pieaugusi tilpumā, tātad gatava rullēšanai. Sadalu mīklu bumbiņās ar aprēķinu, ka no vienas bumbiņas izrullēsies plāna ripa ar cepamās pannas diametru (25 cm) .
Klāju pildījumu kā parādīts
Mīkla ir divkārt pieaugusi tilpumā, tātad gatava rullēšanai. Sadalu mīklu bumbiņās ar aprēķinu, ka no vienas bumbiņas izrullēsies plāna ripa ar cepamās pannas diametru (25 cm) .
Klāju pildījumu kā parādīts
Tukšo pusi pārliecu pāri un pārgriežu vidū uz pusēm un pielīdzinu malas.
Malas var aizspiest ar dakšīņu, šoreiz to izdarīju ar lielo maizes naža galu.
Tieši tāpat taisām vēl divus
Uz cepamās pannas jālej tikai pusglāze eļļas, jāsakarsē un jāliek pirmie 4 čebureki cepties. Pēc bildes redzi, kāpēc šādas formas izstrādājumu cepšanai vajag ļoti maz eļļas. Te nav jāpielej puskatla ar eļļu un tad tā visa vienkārši jāizlej.
Pēc laika atzīmēm uz bildēm redzams, ka katra puse jācep tikai 2-3 minūtes līdz izcepas mīkla, jo gatavo pildījumu tikai jāpārkarsē.
Cepšanas process ir ļoti tīrs, jo kartupelis dara brīnumu - eļļā netiek neviena mitruma lāse un tā nesprēgā pa visu virtuvi.
Pirmā porcija gatava. Un nemaz nav taukaina.
Degustācija kopā ar bujonu. Ļoti kraukšķūgi un sātīgi. Kārtīgi gaļas pīrāgi vislabākajā nozīmē. (Pannas diemetrs man 25 cm - vari iedomāties cik lieli).
Rīgā pie AO var dabūt arī čeburekus ar balto peļu gaļu, ja nu kādam interesē.